Από τον Monet στον Warhol: Τρεις γενιές, μια συλλογή, ένα ταξίδι στην εξέλιξη της μοντέρνας τέχνης

Η νέα μεγάλη έκθεση του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή καλύπτει μια περίοδο τέχνης 130 περίπου ετών με έργα από τον ιμπρεσιονισμό μέχρι την pop art.

Monet-to-Warhol-

Η νέα μεγάλη έκθεση του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, που ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2025 και θα διαρκέσει έως τις 11 Απριλίου 2026, παρουσιάζει 83 αριστουργήματα από 45 καλλιτέχνες παγκόσμιας εμβέλειας τα οποία προέρχονται από μια εμβληματική, Ευρωπαϊκή ιδιωτική συλλογή.

Ξεκινώντας από τον ιμπρεσιονισμό και φθάνοντας μέχρι την pop art, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν περισσότερα από 12 καλλιτεχνικά κινήματα (φωβισμός, συμβολισμός, εξπρεσιονισμός, σουρεαλισμός κ.ά.) καλύπτοντας ένα φάσμα 130 περίπου ετών δημιουργίας στην ιστορία της τέχνης.

Κορυφαίοι εκπρόσωποι των παραπάνω κινημάτων -αρκετοί εκ των οποίων για πρώτη φορά στην Ελλάδα- συμμετέχουν στο σημαντικό αυτό εκθεσιακό αφιέρωμα, όπως οι: Bonnard, Chagall, De Kooning, Degas, Gauguin, Kandinsky, Lichtenstein, Magritte, Man Ray, Marquet, Matisse, Modigliani, Monet, Morisot, Munch, Picasso, Pissarro, Seurat, Signac, Toulouse-Lautrec, Warhol κ.ά.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν αναλάβει η Μαρία Κουτσομάλλη-Moreau, Υπεύθυνη Συλλογών του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή και η Marina Ferretti, Επίτιμη Επιστημονική Διευθύντρια του Musée des impressionnismes Giverny.

Εισιτήρια
Είσοδος στην περιοδική έκθεση και τη μόνιμη Συλλογή: 16€
Μειωμένο εισιτήριο για την περιοδική έκθεση και τη μόνιμη Συλλογή: 13€
Ελεύθερη είσοδος για B&E Members

Ξεναγήσεις στην έκθεση
Δείτε τις πληροφορίες εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο – Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Ερατοσθένους 13
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου δεν εγκαινιάστηκε μόνο ο "Δαίδαλος"

Στο Κτίριο "Μηχανουργείο" η έκθεση σύγχρονης τέχνης "Earthbound – Δεμένοι με τη Γη" εστιάζει στη σχέση μας με τη γη ως ερώτημα υλικό, οικολογικό και ιστορικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
23/10/2026

Ο Σπύρος Κωτσαλάς αναζητά το νόημα της ύπαρξης στην Alma Gallery

Ο νέος κύκλος έργων του Σπύρου Κωτσαλά εξερευνά την ανθρώπινη ύπαρξη, τη σχέση μας με τον κόσμο και τα ερωτήματα που αφήνει πίσω της η αναπόφευκτη φυγή.

Πόσα πραγματικά γνωρίζουμε για τη σχέση ανθρώπου και ζώων στην αρχαιότητα;

Για πρώτη φορά, το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή και το Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου ενώνουν τις συλλογές τους, αποκαλύπτοντας πώς συνυπήρχαν άνθρωποι και ζώα στον αρχαίο κόσμο.

Εγκαινιάστηκε η έκθεση "Μνήμη και Ορίζοντας" με ιστορικές αφίσες του ΕΟΤ

Η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, σημείωσε ότι πρωτοβουλίες όπως η συγκεκριμένη έκθεση ενισχύουν τη σχέση του ξενοδοχείου με την πόλη.

Οι εκδόσεις Carnivora έκαναν πάλι το θαύμα τους

Το νέο βιβλίο τους έχει τον τίτλο "Μονστρίλιο" και έχει ειπωθεί ότι εντός του "O Φρανκενστάιν στη Βαγδάτη συναντά τη Σαμάντα Σβέμπλιν". Για να δούμε...

Οκτώ νέοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν τη δουλειά τους στην ΑΣΚΤ

Η έκθεση διπλωματικών εργασιών του Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τεχνών επιστρέφει στην Αίθουσα "Νίκος Κεσσανλής" με ελεύθερη είσοδο.

Medusa Valley: Από τις ελληνικές ακτές στο Ψηφιακό Αρχείο του CO-VISION

Παρακολουθήσαμε την συνέντευξη τύπου του CO-VISION στην Πράγα, κατά την οποία το ομώνυμο, ελληνικό έργο του Γιάννη Κρανιδιώτη στάθηκε δίπλα σε επτά ακόμη ψηφιακές αφηγήσεις για τις δραματικές αλλαγές που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή φύση.