Η Γερμανίδα γλύπτρια Rita Habermann εκθέτει έργα της στο Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή δημιουργός εμπνέεται από την ελληνική μυθολογία και παρουσιάζει την έκθεση «Aegean Inspirations».

Rita Habermann

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια Rita Habermann έρχεται στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας για μία έκθεση εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία, με τίτλο "Aegean Inspirations”, η οποία θα διαρκέσει από τις 6 έως τις 30 Απριλίου.

H Rita Habermann, έχοντας ιδρύσει αρχικά το ατελιέ της στo Λουξεμβούργο, έχει καταλήξει να δραστηριοποιείται το μεγαλύτερο διάστημα στην Κοιλάδα της Αργολίδας και η επιρροή της από την Ελλάδα είναι διάχυτη στα περισσότερα έργα της. Μέχρι σήμερα, έχει δημιουργήσει πάνω από 70 έργα, τα περισσότερα από μέταλλο, τα οποία κατασκευάστηκαν σε χυτήρια στο Βέλγιο και πρόσφατα, στην Χαλκίδα, όπου κατασκευάζονται όλα τα μεγάλα σε μέγεθος έργα.

Η μεγάλη αγάπη της για την Ελλάδα ξεχώρισε νωρίς και την έκανε να συνειδητοποιήσει πως η χώρα μας είναι ένα ιδανικό μέρος για γλυπτική, αλλά και πως υπάρχει λόγος που ο πολιτισμός άνθισε εδώ. Στοιχεία του τόπου μας όπως το υπέροχο φως, η χάρη της γης και η φιλικότητα των ανθρώπων, παράγουν μία κίνηση που κάνουν τον καλλιτέχνη να ανθίζει, καθώς η έμπνευση έρχεται πιο εύκολα από οποιοδήποτε άλλο  μέρος του κόσμου. Τα έργα της προέρχονται από την καρδιά της, από τον νου, από την γη, από τους ανθρώπους και τα αντικείμενα τριγύρω της. 

Rita Habermann

Η δουλειά της περιλαμβάνει κλασικά έργα όπως το πορτρέτο του Leonardo da Vinci, μοντέρνα μινιμαλιστικά έργα που συνδυάζουν στοιχεία μυθολογίας, όπως η σειρά "Ταϋγέτη", "Νεράιδες του Αιγαίου", "Νίκη χωρίς φτερά" και άλλα που βασίζονται σε καθημερινές ανακαλύψεις της ζωής. Ο κύριος στόχος των έργων της, τόσο των κλασικών όσο και των πιο αφηρημένων είναι να δώσει ευχαρίστηση στο κοινό, να τους συγκινήσει, να προσφέρει έδαφος συζήτησης και αίσθημα έκπληξης, ενώ όλα ξεκινάνε από μία μικρή, ασήμαντη μπάλα πηλού. 

Rita Habermann

Το νησί της  Ύδρας, ως διαχρονικός προορισμός καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο και με την ιδιαίτερη ενέργεια που την διακρίνει ήταν μονόδρομος για την καλλιτέχνη να την επιλέξει, προκειμένου να πραγματοποιήσει την έκθεσή της "Aegean Inspirations", ενώ εδώ, για πρώτη φορά, παρουσιάζει τα έργα "Skyllamer" και "Taygeta Theta". 

Η Rita Habermann έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις σε διάφορες χώρες από το 1995, ενώ στην χώρα μας εκθέτει για δεύτερη φορά. Εκτός από την Ελλάδα, έργα της έχουν ταξιδέψει σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Δανία, η Ιρλανδία, η Μεγάλη Βρετανία, το Λουξεμβούργο και η Χαβάη. 

Ώρες και ημέρες λειτουργίας: καθημερινά 9 π.μ. – 4 μ.μ.

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Περιηγηθείτε εικονικά στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη

Η νέα παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που προβάλλεται στη "Θόλο" του "Ελληνικού Κόσμου".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλά για το σχέδιο που θα αλλάξει την καθαριότητα της πόλης, τη στήριξη του ανεξάρτητου πολιτισμού, το zero food waste, τις κρήνες για δωρεάν νερό και τον υπερτουρισμό

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη λίγο πριν κόψει την κορδέλα του 3oυ "This is Athens – City Festival" που από την 1η Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου γεμίζει την πόλη πολιτισμό.

Το ΕΑΜ εγκαινιάζει τη νέα δράση "Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων. Μουσεία και Κοινωνία. Με το βλέμμα στο 2050"

Οι Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα επιχειρήσουν να δώσουν απάντηση σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στην διασύνδεση της κοινωνίας με τα μουσειακά ιδρύματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στον 21ο αιώνα.

Φεστιβάλ και αφιερώματα στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Στην 20ή ΔΕΒΘ συναντάμε, μεταξύ άλλων, το 10ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, το νέο Poetry Black Box, το 8ο Φεστιβάλ Μετάφρασης, το 3ο Βραβείο Νέων Σχεδιαστών Βιβλίου και ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Ιωάννου.

Είδαμε την Κεντρική Έκθεση της 60ης Μπιενάλε Βενετίας 2024 "Ξένοι Παντού" και αναρωτιόμαστε αν τελικά "μπορούν οι υποτελείς να μιλούν"

Με ποιούς όρους εκπροσωπείται ο /η/το queer καλλιτέχνης/ιδα/@, ο/η/το αουτσάιντερ, ο/η/το ιθαγενής/ες στην έκθεση "Ξένοι Παντού"; Μπορεί να απο-αποικιοποιηθεί μια Μπιενάλε;

"Περί ζωγραφικής": Πέντε καλλιτέχνες δημιουργούν έργα που κινούνται μεταξύ της παράδοσης και της καινοτομίας

Απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας αφοσιώνονται στην εξερεύνηση της τέχνης μέσα από κλασικές ζωγραφικές προσεγγίσεις.