Athens Jewelry Week: To Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει την έκθεση "Into the Kaleidoscope" της Youjin Um

H έκθεση της Κορεάτισσας εικαστικού πραγματοποιείται στο πλαίσιο της γνωστής διοργάνωσης για το σύγχρονο κόσμημα Athens Jewelry Week, η οποία φέτος παίρνει νέα μορφή και συστήνεται ως "the Jelo6 Project".

Youjin Um Into the Kaleidoscope

Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη παρουσιάζει από τις 22 Φεβρουαρίου την έκθεση "Into the Kaleidoscope" της Κορεάτισσας εικαστικού Youjin Um, νικήτρια του βραβείου "Αναζητήσεις στην Ύλη" 2020, στο Πωλητήριο της Πειραιώς 138.

H έκθεση της Youjin Um πραγματοποιείται στο πλαίσιο της γνωστής διοργάνωσης για το σύγχρονο κόσμημα Athens Jewelry Week, η οποία φέτος παίρνει νέα μορφή και συστήνεται ως "the Jelo6 Project" (23-26 Φεβρουαρίου). Η διοργάνωση απονέμει σε συνεργασία με το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη το βραβείο "Αναζητήσεις στην Ύλη" σε καλλιτέχνες των οποίων τα έργα χαρακτηρίζονται από εξαιρετική αισθητική, άρτια τεχνική και ιδιαίτερη καλλιτεχνική έμπνευση.

Youjin Um Into the Kaleidoscope

"Η καλλιτέχνης κοσμημάτων Youjin Um με έδρα τη Σεούλ της Νότιας Κορέας διατηρεί παιδικές αναμνήσεις σε αντικείμενα και χώρους. Το ασήμι, το κύριο υλικό της Um, της θυμίζει την αγνότητα της παιδικής ηλικίας, ενώ η διαπερατότητα των έργων της περιλαμβάνει κανόνες και επαναλαμβανόμενες κινήσεις, που συμβολίζουν την ελπίδα που ενσωματώνουν η υπομονή και η προσπάθεια. Ξεκινώντας από τη σταθερή δομή ενός εξάγωνου, η Um σταδιακά μεταμορφώνει το σχήμα του χτίζοντας ένα νέο συμπαγές και στιβαρό πλαίσιο.

Youjin Um Into the Kaleidoscope

Κάθε έργο της διαμορφώνεται ως ένα

Διαβάστε Επίσης

ελεύθερο αντικείμενο, όπου η διακόσμηση, ως δευτερεύον στοιχείο, εκφράζει τη χρήση, όπως σε ένα μενταγιόν ή μια καρφίτσα. Η ίδια βασίζει το έργο της στην αγνότητα των παιδικών της χρόνων. Δημιουργώντας έναν εικονικό χώρο με κανονική και σταθερή εξαγωνική δομή, ερευνά την επιδίωξη της επιθυμητής σταθερότητας και ευτυχίας μέσα από τα ανήσυχα μυαλά των σύγχρονων ανθρώπων. Το κύριο γνώρισμα του έργου της είναι η εικόνα των παιδικών της αναμνήσεων και οι εικόνες που της παρουσιάστηκαν μέσα από την έρευνα της στην εξαγωνική δομή."

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Youjin Um. Into the Kaleidoscope

  • Γλυπτική

H έκθεση της Youjin Um στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της γνωστής διοργάνωσης για το σύγχρονο κόσμημα Athens Jewelry Week, η οποία φέτος παίρνει νέα μορφή και συστήνεται ως «the Jelo6 Project». Η Um διατηρεί παιδικές αναμνήσεις σε αντικείμενα και χώρους. Το ασήμι, το κύριο υλικό της Um, της θυμίζει την αγνότητα της παιδικής ηλικίας, ενώ η διαπερατότητα των έργων της περιλαμβάνει κανόνες και επαναλαμβανόμενες κινήσεις, που συμβολίζουν την ελπίδα που ενσωματώνουν η υπομονή και η προσπάθεια. Ξεκινώντας από τη σταθερή δομή ενός εξάγωνου, η Um σταδιακά μεταμορφώνει το σχήμα του χτίζοντας ένα νέο συμπαγές και στιβαρό πλαίσιο. Κάθε έργο της διαμορφώνεται ως ένα ελεύθερο αντικείμενο, όπου η διακόσμηση, ως δευτερεύον στοιχείο, εκφράζει τη χρήση, όπως σε ένα μενταγιόν ή μια καρφίτσα. Η ίδια βασίζει το έργο της στην αγνότητα των παιδικών της χρόνων. Δημιουργώντας έναν εικονικό χώρο με κανονική και σταθερή εξαγωνική δομή, ερευνά την επιδίωξη της επιθυμητής σταθερότητας και ευτυχίας μέσα από τα ανήσυχα μυαλά των σύγχρονων ανθρώπων. Το κύριο γνώρισμα του έργου της είναι η εικόνα των παιδικών της αναμνήσεων και οι εικόνες που της παρουσιάστηκαν μέσα από την έρευνα της στην εξαγωνική δομή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Φεστιβάλ και αφιερώματα στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Στην 20ή ΔΕΒΘ συναντάμε, μεταξύ άλλων, το 10ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, το νέο Poetry Black Box, το 8ο Φεστιβάλ Μετάφρασης, το 3ο Βραβείο Νέων Σχεδιαστών Βιβλίου και ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Ιωάννου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Είδαμε την Κεντρική Έκθεση της 60ης Μπιενάλε Βενετίας 2024 "Ξένοι Παντού" και αναρωτιόμαστε αν τελικά "μπορούν οι υποτελείς να μιλούν"

Με ποιούς όρους εκπροσωπείται ο /η/το queer καλλιτέχνης/ιδα/@, ο/η/το αουτσάιντερ, ο/η/το ιθαγενής/ες στην έκθεση "Ξένοι Παντού"; Μπορεί να απο-αποικιοποιηθεί μια Μπιενάλε;

"Περί ζωγραφικής": Πέντε καλλιτέχνες δημιουργούν έργα που κινούνται μεταξύ της παράδοσης και της καινοτομίας

Απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας αφοσιώνονται στην εξερεύνηση της τέχνης μέσα από κλασικές ζωγραφικές προσεγγίσεις.

Ανακαλύψτε βιβλία για κάθε ηλικία από τις εκδόσεις Κέδρος

Ελληνική πεζογραφία και βιβλία για νέους και παιδιά ανάμεσα στις νέες κυκλοφορίες.

Οι εκθέσεις που αξίζει να επισκεφθείς τη Μεγάλη Εβδομάδα

Όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζουν μια τελευταία βόλτα στα μουσεία και τις γκαλερί της Αθήνας, πριν τις πασχαλινές αργίες.

"What bodies want to do": Το απελευθερωτικό συναίσθημα της απραξίας

Η εικαστικός Ελένη Μπαγάκη διερευνά το σώμα και τη σχέση του με τον ελεύθερο χρόνο.