Ο Γιώργος Αλεξανδρίδης κατορθώνει να αντλήσει ένα μεστό σε νοήματα περιεχόμενο με συμβολικές προθέσεις

Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει τρεις εγκαταστάσεις, μία επιτοίχια και δύο στον χώρο της αίθουσας τέχνης Έκφραση "Γιάννα Γραμματοπούλου".

…προβάλλουν λαμπρά στα ανώτερα ύψη των αιθέρων

Η αίθουσα τέχνης Έκφραση "Γιάννα Γραμματοπούλου", παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Γιώργου Αλεξανδρίδη με τίτλο "…προβάλλουν λαμπρά στα ανώτερα ύψη των αιθέρων", η οποία κάνει εγκαίνια την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου

…προβάλλουν λαμπρά στα ανώτερα ύψη των αιθέρων

Ο Γιώργος Αλεξανδρίδης παρουσιάζει τρεις εγκαταστάσεις, μία επιτοίχια και δύο στον χώρο. Στην πρώτη γλυπτική εγκατάσταση, αιωρούμενη στον χώρο παρουσιάζονται φιγούρες σε απαλά χρώματα, φιγούρες με στολές –πυροτεχνουργοί του στρατού, νοσοκόμες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου με αντιασφυξιογόνες μάσκες, ηλεκτροσυγκολλητές, μελισσοκόμοι, κλόουν, δύτες αλλά και μέλη της Κου Κλουξ Κλαν. Στη δεύτερη παρουσιάζεται μια πυκνή σύνθεση κεραμικών πιάτων, διακοσμημένων με καλοσχεδιασμένα, επαναλαμβανόμενα μοτίβα που έχουν θέμα τον πόλεμο, την εξουσία, την πάλη και το σεξ. Τέλος μια εγκατάσταση από ομοιόμορφες σκηνές (φτιαγμένες από πηλό), αποτυπώνει τη σύγχρονη τραγική πραγματικότητα εκατομμυρίων ανθρώπων που ξεριζώνονται βίαια ή εγκαταλείπουν τις εστίες τους.

…προβάλλουν λαμπρά στα ανώτερα ύψη των αιθέρων

"Στις τρεις εγκαταστάσεις της έκθεσης, ο εικαστικός κατορθώνει να αντλήσει ένα μεστό σε νοήματα περιεχόμενο, με ανατρεπτική και ειρωνική διάθεση, σουρεαλιστικό πνεύμα και προφανείς συμβολικές προθέσεις, να αναφερθεί στη ζωή και στον θάνατο, στη βία και στην καταστροφή, στην προστασία και στην απώλεια, να επικεντρωθεί σε κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες στη σημερινή αντιφατική και παράδοξη συγκυρία της μετάβασης, της αστάθειας και των ανατροπών σε όλα τα πεδία της ζωής, παρουσιάζοντας ένα αμφίσημο και πολυεπίπεδο, σε προσεγγίσεις και ερμηνείες, περιβάλλον", παρατηρεί για το έργο του ο επιμελητής της έκθεσης Γιάννης Μπόλης.

…προβάλλουν λαμπρά στα ανώτερα ύψη των αιθέρων

Εγκαίνια: 22/2 (7-10 μ.μ.)

Info: Έκφραση "Γιάννα Γραμματοπούλου" | 22/2-23/3 | Ωράριο λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 12-8 μ.μ., Τετ., 12-6 μ.μ., Σαβ.: 12-3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Έκφραση «Γιάννα Γραμματοπούλου»

Βαλαωρίτου 9Α, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μουσείο Μπενάκη και Fougaro Artcenter τιμούν τον Γιάννη Παππά

Μια έκθεση αφιερωμένη στον σπουδαίο γλύπτη θα παρουσιαστεί στα τέλη Ιουνίου στο Ναύπλιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/05/2024

Τι ετοιμάζει το ΕΑΜ για τις "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές"

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στην επετειακή δράση που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Έντονα πάθη και ακραία αισθήματα στο νέο βιβλίο της Αγγέλας Καστρινάκη

Το βιβλίο "Έρωτας στον καιρό της ειρωνείας" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κίχλη.

Penny Siopis: "Η εννοιολογική τέχνη δεν είναι απαραίτητα διδακτική"

Με αφορμή τη νέα αναδρομική της έκθεση στο ΕΜΣΤ, συζητήσαμε με την καταξιωμένη δημιουργό για πολιτική και τέχνη, τον πειραματισμό της με διαφορετικά εικαστικά μέσα και τη διαρκή επιθυμία του θεατή να φτιάχνει ιστορίες.

"Un1que": Μία έκθεση ενδοσκόπησης και διαπραγμάτευσης της ταυτότητας της πόλης από την όμαδα METAPolis

145 φωτογράφοι μελετούν μέσα από τον φακό τους τις έννοιες της φωτογραφίας δρόμου, της σκηνοθετημένης φωτογραφίας, του αστικού τοπίου, του urban.

Τα υπερρεαλιστικά γλυπτά της Carole A. Feuerman έρχονται στην Αθήνα

Η καταξιωμένη Αμερικανίδα γλύπτρια συνομιλεί εικαστικά με το έργο του Έλληνα εικαστικού Pavlos (Παύλος Διονυσόπουλος).

Tο Μουσείο Ακρόπολης ακολουθεί τις "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές"

Το μουσείο συμμετέχει στην επετειακή δράση που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού με τη θεματική παρουσίαση με τίτλο "Ανακαλύπτοντας τα τέσσερα στοιχεία της φύσης στο Μουσείο Ακρόπολης".