3+1 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Ίκαρος

Η νέα νουβέλα του Δημήτρη Νόλλα καιη εμβληματική συλλογή κριτικών κειμένων του Μάνου Χατζιδάκι, ανάμεσα στις νέες εκδόσεις.

εκδόσεις Ίκαρος

Οι εκδόσεις Ίκαρος παρουσιάζουν τη νέα νουβέλα του Δημήτρη Νόλλα, την εμβληματική συλλογή κριτικών κειμένων του Μάνου Χατζιδάκι, το βραβευμένο βιβλίο της Yaa Gyasi και μία έκδοση με σπάνιες εικόνες για ατέλειωτες ώρες εξερεύνησης των μυστικών του ηλιακού μας συστήματος.

Οι απέθαντοι (Δημήτρης Νόλλας)

Οι απέθαντοι

"Των τελευταίων χρόνων η ηλεκτρονική, φωτογραφική και ηχητική αποκλειστική απόδειξη κάθε συμβάντος είναι αυτό που μας έχει κάνει να ξεχάσουμε εκείνο το μακρινό κατά τας Γραφάς που μαρτυρούσε από την αρχαιότητα μέχρι πριν λίγα χρόνια τις πράξεις και τα πράγματα όλων μας: να καταγράφονται τα γεγονότα με τα οποία καταπιαστήκαμε, τα γεγονότα που μας χαρακτηρίζουν και σχηματίζουν το πρόσωπό μας και το πώς πορευτήκαμε στη ζωή… Κι αυτό πάντα κάποιος άλλος είναι που το κάνει. Κάποιος τρίτος είναι που μας ζωγραφίζει, αφηγείται τη ζωή μας, μιλά για μας, γράφει για την αφεντιά μας, και παίρνει μορφή το πρόσωπό μας".

Επιστροφή στην πατρίδα (Yaa Gyasi, μτφρ. Μαρία Φακίνου)

Επιστροφή στην πατρίδα

Tο ντεμπούτο της Yaa Gyasi εξιστορεί με αφοπλιστική σκληρότητα και ομορφιά τις διαμετρικά αντίθετες ζωές δύο ετεροθαλών αδελφών, της Εφία και της Έσι. Ταυτόχρονα ιχνηλατεί με καθαρή συγγραφική μαγεία τις βασανισμένες γενιές που τις ακολούθησαν· από τα σκλαβοπάζαρα της αφρικανικής Χρυσής Ακτής στις βαμβακοφυτείες του Μισισίπι και από τα ιεραποστολικά σχολεία της Γκάνας μέχρι τα σκοτεινά καταγώγια του Χάρλεμ. Μια σπαρακτική αφήγηση που διατρέχει τρεις ηπείρους, τρεις αιώνες και επτά γενιές με τον αέρα ενός μεγάλου αμερικανικού μυθιστορήματος.

Βραβείο Πρώτου Μυθιστορήματος/ National Book Critics Circle Award
Βραβείο Πρώτου Μυθιστορήματος/ Pen Hemingway Award

Ταξιδεύοντας στο ηλιακό μας σύστημα (Aina Bestard, μτφρ. Ιφιγένεια Ντούμη)

Ταξιδεύοντας στο ηλιακό μας σύστημα

Μία έκδοση απαράμιλλης αισθητικής για παιδιά και μεγάλους, με σπάνιες εικόνες για ατέλειωτες ώρες εξερεύνησης των μυστικών του ηλιακού μας συστήματος. Ένα εντυπωσιακό βιβλίο με τυπωμένες διαφάνειες και τρίπτυχους χάρτες, με την επιστημονική υποστήριξη του ακριβέστερου τηλεσκόπιου του "σκοτεινού σύμπαντος", το οποίο ονομάζεται ALMA και βρίσκεται στην έρημο Ατακάμα της Χιλής.

Ο καθρέφτης και το μαχαίρι (Μάνος Χατζιδάκις)

Ο καθρέφτης και το μαχαίρι

Ο "Καθρέφτης και το μαχαίρι" κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από τις εκδόσεις Ίκαρος το 1988. Η παρούσα ένατη έκδοση του βιβλίου κυκλοφορεί με νέο εξώφυλλο και νέα σελιδοποίηση. Στο βιβλίο ανθολογούνται τριάντα έξι κείμενα του Μάνου Χατζιδάκι, που δημοσιεύτηκαν σε έντυπα ή εκφωνήθηκαν σε ραδιοφωνικές εκπομπές, καθώς και σπάνιες φωτογραφίες σχολιασμένες με τρόπο μοναδικό από τον συνθέτη.

Λόγω του ύφους, της γλωσσικής ατμόσφαιρας, της ειλικρίνειας και της διεισδυτικότητάς τους, τα κείμενα αυτά μαζί με το φωτογραφικό υλικό, αποκτούν τον χαρακτήρα μιας πολύπτυχης "αυτοβιογραφίας", φωτίζοντας την προσωπικότητα ενός σπουδαίου ανθρώπου και δημιουργού.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Μια νέα σειρά εργαστηρίων καλεί το κοινό να γνωρίσει καλύτερα την τέχνη της χαρακτικής, της κεραμικής και της ιαπωνικής μικροτεχνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Οι Λέσχες Ανάγνωσης στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Οι λέσχες συμμετέχουν για δεύτερη χρονιά στη ΔΕΒΘ.

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.

Πέθανε ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο δημιουργός της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Μια συζήτηση με τον Πολ Όστερ

Με αφορμή τον θάνατο του Πολ Όστερ αναδημοσιεύουμε μια συνάντηση που είχαμε με τον συγγραφέα το 2014 με αφορμή την ομιλία του στη Στέγη Ωνάση. Σταρ της σύγχρονης λογοτεχνικής κοινότητας, ο Πολ Όστερ ήταν ένας προσηνής, ανεπιτήδευτος και χαμηλών τόνων άνθρωπος με απολύτως βιωματική σχέση με το γράψιμο.

Περιηγηθείτε εικονικά στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη

Η νέα παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που προβάλλεται στη "Θόλο" του "Ελληνικού Κόσμου".