Δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Μια νέα σειρά εργαστηρίων καλεί το κοινό να γνωρίσει καλύτερα την τέχνη της χαρακτικής, της κεραμικής και της ιαπωνικής μικροτεχνίας.

κεραμική Ίδρυμα Γουλανδρή

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, στο πλαίσιο των εργαστηρίων που διοργανώνει για ενήλικες και εφήβους 15+ , συνεργάζεται με την κεραμίστρια Ελπίδα Κουρτζή για το νέο εργαστήριο "Χαρακτική στην κεραμική τέχνη: Κούπα & πιάτο" που θα πραγματοποιηθεί σε δύο αυτοτελείς κύκλους ξεκινώντας την Παρασκευή 10 Μαΐου.

Παράλληλα, το βιωματικό εργαστήριο ενηλίκων "Ιαπωνική Μικροτεχνία (γλυπτική μινιατούρας netsuke)" που πραγματοποιείται από την γλυπτογράφο, γλύπτρια netsuke και συντηρήτρια αρχαιοτήτων ασιατικής τέχνης Μαρία Κ. Γκίζη, μετά την επιτυχία του πρώτου κύκλου θα υλοποιηθεί για έναν ακόμα κύκλο τεσσάρων συναντήσεων ξεκινώντας την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Η χαρακτική στην κεραμική τέχνη: Κούπα & πιάτο

κεραμική Ίδρυμα Γουλανδρή

Εργαστήριο κεραμικής 2 συναντήσεων για ενήλικες & εφήβους 15+ με την Ελπίδα Κουρτζή
Α' κύκλος: Παρασκευές 10 & 17 Μαΐου, Β' κύκλος: Κυριακές 12 & 19 Μαΐου

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, σε συνεργασία με την κεραμίστρια Ελπίδα Κουρτζή, διοργανώνει το εργαστήριο κεραμικής για ενήλικες και εφήβους 15+ "Η χαρακτική στην κεραμική τέχνη: Κούπα & πιάτο" που θα πραγματοποιηθεί σε δυο αυτοτελείς κύκλους, με το κάθε κύκλο να περιλαμβάνει δύο τρίωρες συναντήσεις.

Με κύρια ερεθίσματα έργα της Συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν μοναδικά κεραμικά χρηστικά αντικείμενα καθημερινής χρήσης και, μετά την ολοκλήρωση και των δυο συναντήσεων, θα πάρουν τα κεραμικά τους έργα ψημένα και εφυαλωμένα σε συσκευασία δώρου.

Ιαπωνική μικροτεχνία (γλυπτική μινιατούρας netsuke)

ιαπωνική μικροτεχνία Ίδρυμα Γουλανδρή

Βιωματικό εργαστήριο 4 συναντήσεων για ενήλικες με την Μαρία Κ. Γκίζη
Νέος κύκλος: Παρασκευές 14, 21, 28 Ιουνίου & 5 Ιουλίου

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή διοργανώνει το βιωματικό εργαστήριο ενηλίκων "Ιαπωνική Μικροτεχνία (γλυπτική μινιατούρας netsuke)" με την γλυπτογράφο, γλύπτρια netsuke και συντηρήτρια αρχαιοτήτων ασιατικής τέχνης Μαρία Κ. Γκίζη, που πραγματοποιείται σε έναν κύκλο τεσσάρων συναντήσεων.

Με αφετηρία τη γοητεία και την επιρροή που άσκησε η παραδοσιακή Ιαπωνική ξυλογραφία ukiyo-e εικόνων σε Ευρωπαίους καλλιτέχνες όπως ο Gauguin, ο van Gogh, ο Monet και ο Τoulouse-Lautrec στα τέλη του 19ου αι., καθώς και την φυσιογνωμική ιδιαιτερότητα του καθηγητή Yanaihara που ενέπνευσε τον Alberto Giacometti, το Ίδρυμα B&E Γουλανδρή διοργανώνει έναν κύκλο τεσσάρων δίωρων συναντήσεων με την μορφή εργαστηρίων τα οποία έχουν στόχο να φέρουν το κοινό σε επαφή με την Ιαπωνική τεχνική σκαλίσματος netsuke (τρισδιάστατα μικρογλυπτά σε ποικιλία ξύλων και οργανικών υλικών).

Το Ιαπωνικό παραδοσιακό kimono δεν έχει τσέπες και τα αντικείμενα προσωπικής χρήσης μεταφέρονταν περασμένα σε ένα κορδόνι δεμένο στην ζώνη του, με την βοήθεια ενός "κουμπιού" ή αντίβαρου (2,5 έως 15 εκ.): το netsuke. Το βιωματικό εργαστήριο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή περιλαμβάνει μια εισαγωγή στην ιστορία του netsuke και τον θεματικό συμβολισμό του, καθώς και γνωριμία με τα οργανικά υλικά κατασκευής του (ποικιλία ξύλων) και την τεχνική σκαλίσματος, λείανσης και στίλβωσης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο Λουκάς Παλαιοκρασάς αφηγείται το τραύμα Σύριων προσφύγων

Το "Displaced: Portraits & Landscapes" δημιουργήθηκε μετά τις εμπειρίες του σκηνοθέτη στο νησί της Λέσβου τη διετία 2015-2017.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/05/2024

Καλλιτέχνιδες από τη Βαλτική ασχολούνται με τα φαντάσματα της οικολογικής καταστροφής

Το State of Concept παρουσιάζει το ομαδικό πρότζεκτ "Φαντάσματα Ενός Αδύνατου Παρόντος", καθώς και την ατομική έκθεση μιας Ιρανής δημιουργού.

20ή ΔΕΒΘ: Ανακοινώθηκαν οι φετινοί νικητές του 3ου Βραβείου Νέων Σχεδιαστών Βιβλίου

Το Βραβείο έλαβε ο δημιουργός Ορέστης Μαυρουδής για το σχεδιασμό του βιβλίου "GÜNTHER KAUFMANN, Polis Peslikas" και ο δημιουργός Βασίλης Κουτσογιάννης για το βιβλίο "Η ώρα του Ουρανού πήγε ροζ με πορτοκαλί".

Μουσείο Μπενάκη και Fougaro Artcenter τιμούν τον Γιάννη Παππά

Μια έκθεση αφιερωμένη στον σπουδαίο γλύπτη θα παρουσιαστεί στα τέλη Ιουνίου στο Ναύπλιο.

Τι ετοιμάζει το ΕΑΜ για τις "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές"

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στην επετειακή δράση που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Έντονα πάθη και ακραία αισθήματα στο νέο βιβλίο της Αγγέλας Καστρινάκη

Το βιβλίο "Έρωτας στον καιρό της ειρωνείας" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κίχλη.

Penny Siopis: "Η εννοιολογική τέχνη δεν είναι απαραίτητα διδακτική"

Με αφορμή τη νέα αναδρομική της έκθεση στο ΕΜΣΤ, συζητήσαμε με την καταξιωμένη δημιουργό για πολιτική και τέχνη, τον πειραματισμό της με διαφορετικά εικαστικά μέσα και τη διαρκή επιθυμία του θεατή να φτιάχνει ιστορίες.