"The Same Air": Μια έκθεση για τους λάτρεις της μοντέρνας αφηρημένης τέχνης

Η ατομική έκθεση του Daniel Sturgis, με τα έντονα χρώματα και τα αυστηρά σχήματα, μας ταξιδεύει στον κόσμο του διαισθητικού.

Conversation Matters 4 (2020) acrylic on canvas 30 x 35 cm

Η γκαλερί Crux παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Daniel Sturgis "The Same Air", η οποία κάνει τα εγκαίνια της τη Πέμπτη 19 Οκτωβρίου. Για την έκθεση αυτή ο Sturgis θα εκθέσει έργα από δύο νέες σειρές: "The Same Air" (2023) και "Exist in the World" (2022), καθώς και μια σειρά μικρότερων καμβάδων από το 2019.

The Same Air 4 (2023) acrylic on canvas 81 x 71 cm
The Same Air 4 (2023), acrylic on canvas 81 x 71 cm

Σχεδιασμένα με γραφίτη και ζωγραφισμένα στο χέρι με ακρυλικό χρώμα, αυτά τα σχολαστικά επεξεργασμένα έργα δημιουργούν έναν ανοιχτό δημοκρατικό χώρο, όπου οι αναφορές από τον αναλογικό και τον ψηφιακό κόσμο μοιάζουν να συνυπάρχουν. Τα έργα του παραπέμπουν στην μοντέρνα αφηρημένη ζωγραφική και συνδυάζουν αυστηρές γεωμετρίες με μια ζωηρή χρωματική παλέτα, ενώ βρίσκονται μεταξύ του συνειδητού και του διαισθητικού, του αυστηρού και του αναζωογονητικού, του τακτοποιημένου και του ατίθασου. Την εβδομάδα των εγκαινίων θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Daniel Sturgis στην Αθήνα!

The Same Air 3 (2023) acrylic on canvas 81 x 71 cm.
The Same Air 3 (2023), acrylic on canvas 81 x 71 cm

Ο Daniel Sturgis σπούδασε στο London College of Printing 1985-86, στο Camberwell College of Arts 1986-89 και στο Goldsmiths' College 1992-94. Είναι καθηγητής ζωγραφικής στο University of the Arts του Λονδίνου και πρόεδρος της Σχολής Καλών Τεχνών της Βρετανικής Σχολής της Ρώμης. Ο Sturgis είναι τακτικός συνεργάτης του Texte zur Kunst, ενώ κείμενά του έχουν επίσης δημοσιευθεί σε εκδόσεις όπως Tate Papers, Art Monthly and Burlington Contemporary. Ο Sturgis έχει εκθέσει σε ατομικές εκθέσεις σε σημαντικά ιδρύματα όπως: Camden Arts Centre (1997); Wordsworth Trust, Grasmere (2005); The Locker Plant, Chinati Foundation (2007), αλλά και σε γκαλερί σε χώρες όπως: Amsterdam, Edinburgh, London, Milan, New York and Stuttgart.

Εγκαίνια: 19/10 (6-9 μ.μ.)

Info: Crux | 19/10-25/11 | Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη- Παρασκευή 5 μ.μ.-9 μ.μ. και Σάββατο 1 μ.μ.-5 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Crux Galerie

Σέκερη 4, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"AMVRAKIA.MIA": Μια συζήτηση για τη σύγχρονη τοπιογραφία στη μεταβαλλόμενη νεοελληνική σκηνή

Η συζήτηση έχει ως αφετηρία την έκθεση του Πάνου Χαραλάμπους στην γκαλερί Citronne.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/04/2024

Το Comicdom CON Athens 2024 ετοιμάζει αφιέρωμα στα manga

Το μεγάλο διεθνές φεστιβάλ comics έρχεται τον Μάιο στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

"Across Generations": Μαθαίνοντας από την τέχνη, τον πολιτισμό και ο ένας από τον άλλον

Η ημερίδα θα παρουσιάσει τα ποικίλα αποτελέσματα του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές μουσειολογίας και τέχνης.

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.