"Black Paintings": Οι απόκοσμες εικόνες της Kazuna Taguchi

Η διεθνής καλλιτέχνιδα ταξιδεύει από τη Βιέννη για να μας παρουσιάσει μια σύγχρονη έκθεση που συνδυάζει τη ζωγραφική με τη φωτογραφία.

Black Paintings Kazuna Taguchi

Η Kazuna Taguchi έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, με την έκθεση "Black Paintings", που  κάνει τα εγκαίνια της την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στο Radio Athènes. H καλλιτέχνιδα συνδυάζει τη ζωγραφική και τη φωτογραφία δημιουργώντας απόκοσμες εικόνες. Ξεκινά δημιουργώντας ελαιογραφίες και γλυπτικά αντικείμενα, τα οποία στη συνέχεια φωτογραφίζει σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Συχνά ζωγραφίζει πάνω από τις εκτυπώσεις και τις επαναφωτογραφίζει. Τα έργα ενσωματώνουν τις υλικές ιδιότητες των λαδομπογιών και των υγρών φωτογραφικών εναιωρημάτων.

Η Taguchi, μια άρτια τεχνικός με βαθιά αγάπη και γνώση της φωτογραφίας, περνά αρκετό χρόνο στο σκοτεινό θάλαμο αναπτύσσοντας ένα προσωπικό και ακριβές λεξιλόγιο που αναμειγνύει αναφορές σε πολιτιστικά σημαίνοντα, προηγούμενες δουλειές της ή ανώνυμα αποκόμματα που συλλέγει από περιοδικά. Προσεγγίζοντας κάθε έκθεση ως έργο σε εξέλιξη, η Taguchi κάνει U-turns, δίνει προτεραιότητα σε ιδέες που αναπτύχθηκαν σε προηγούμενα πρότζεκτ, ερευνά τα τυφλά σημεία, μέχρι να σταματήσει για τα αποκαλυπτήρια της έκθεσης. 

Οι εκθέσεις της

Black Paintings Kazuna Taguchi

Η Kazuna Taguchi έχει μεταδώσει την τέχνη της διεθνώς. Πρόσφατεςατομικές εκθέσεις περιλαμβάνουν: "A Quiet Sun", Ginza Maison Hermès Le Forum, Τόκιο (2022), "Due", Ermes Ermes, Ρώμη (2021), "τα μάτια της Ευριδίκης", void+, Τόκιο (2019), και "wienfuss", Museum Haus Kasuya, Kanagwa (2017). Oμαδικές εκθέσεις περιλαμβάνουν: "A Reflection on the Sublime", Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Πόλης της Χιροσίμα (προσεχώς), "Malediction and Prayer", Modern Art, Λονδίνο (2023), Cupid’sBow, Bel Ami, LA (2023), "Είχα έναν σκύλο και μια γάτα", Georg Kargl Fine Arts, Βιέννη (2022). Η έκθεση "Black Paintings" είναι η πρώτη της στην Αθήνα, και παρουσιάζεται σε συνεργασία με την Ermes Ermes, Ρώμη. Η Taguchi ζει και εργάζεται στη Βιέννη.

Οι εκθέσεις της καλλιτέχνιδας συχνά αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για βιβλία. "Η Ευριδίκη", ένα βιβλίο αφιερωμένο στο έργο της, εκδόθηκε το 2019 από τις εκδόσεις Haus der Matsubara, ενώ το "A Quiet Sun", που συνόδευε την ομώνυμη έκθεσή της, εκδόθηκε από το Fondation d'entreprise Hermès το 2023.

Εγκαίνια: 3/10 (6-8.30 μ.μ.)

INFO: Radio Athènes| 3/10-22/11 | Ώρες λειτουργίας : Tετ.: 4-8 μ.μ., Σάβ.: 12-4 μ.μ και κατόπιν ραντεβού | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Radio Athènes

Πετράκη 15, Σύνταγμα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.

Πέθανε ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο δημιουργός της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Μια συζήτηση με τον Πολ Όστερ

Με αφορμή τον θάνατο του Πολ Όστερ αναδημοσιεύουμε μια συνάντηση που είχαμε με τον συγγραφέα το 2014 με αφορμή την ομιλία του στη Στέγη Ωνάση. Σταρ της σύγχρονης λογοτεχνικής κοινότητας, ο Πολ Όστερ ήταν ένας προσηνής, ανεπιτήδευτος και χαμηλών τόνων άνθρωπος με απολύτως βιωματική σχέση με το γράψιμο.

Περιηγηθείτε εικονικά στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη

Η νέα παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που προβάλλεται στη "Θόλο" του "Ελληνικού Κόσμου".

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλά για το σχέδιο που θα αλλάξει την καθαριότητα της πόλης, τη στήριξη του ανεξάρτητου πολιτισμού, το zero food waste, τις κρήνες για δωρεάν νερό και τον υπερτουρισμό

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη λίγο πριν κόψει την κορδέλα του 3oυ "This is Athens – City Festival" που από την 1η Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου γεμίζει την πόλη πολιτισμό.