Καλλιτέχνες από Αθήνα και Δρέσδη παρουσιάζουν μια πολυμορφική έκθεση στο Okay initiative space

Με στόχο την προώθηση μιας διακρατικής, καλλιτεχνικής συνεργασίας, στα πλαίσια του προγράμματος residency, καλλιτέχνες από Αθήνα και Δρέσδη συνεργάζονται και συγκρούονται στην πολυμορφία των διαφορών τους και παρουσιάζουν την έκθεση "TRESholds".

Concrete plans

Το ΟΚΑΥ παρουσιάζει την έκθεση "TRESholds" (παράφραση της αγγλικής λέξης για το κατώφλι) από την κολεκτίβα Concrete plans, η οποία συστάθηκε κατά το πρώτο residency πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε αυτό τον Σεπτέμβρη στο OKAY initiative space.

Τρεις καλλιτέχνες/ιδες με έδρα τη Δρέσδη και τέσσερις καλλιτέχνες/ιδες με έδρα την Αθήνα γνωρίζονται μεταξύ τους και συγκρούονται στην πολυμορφία των διαφορών τους. Ένας κοινός τόπος αναδύεται: αυτό που μας ενδιαφέρει δεν βρίσκεται στο αποτέλεσμα ή στην αρχική ιδέα, αλλά στο ενδιάμεσο, η γκρίζα ζώνη που δεν μπορούμε ούτε να συλλάβουμε ούτε να κατανοήσουμε, στην οποία ενίοτε παγιδευόμαστε ή περιμένουμε σιωπηλά, στην οποία μεταμορφωνόμαστε ενεργά είτε απλώς επαναφορτίζουμε.

Στα δύο χρόνια που θα τρέξει το πρόγραμμα residency σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο ανταλλαγής δημιουργών μεταξύ των δύο πόλεων, με στόχο την προώθηση μιας προοδευτικής, διακρατικής, καλλιτεχνικής συνεργασίας. Ως εκ τούτου, πραγματοποιούνται δύο μηνιαία residency -Σεπτέμβρης 2023 Αθήνα ΟΚΑΥ initiative space, Σεπτέμβριος 2024 Δρέσδη Riesa EFAU - με μια καταληκτική ομαδική έκθεση κάθε φορά και και μια τελική έκδοση.

Συμμετέχουσες/οντες: Babak Ahteshamipour (ATH), Mia Heidler (DD), Savvas Tsimouris (ATH), Areti Polymenidi (ATH), Hannah Doepke (DD), Ioanna Kanellopoulou (ATH), Nicolai Leicher (DD).

Εγκαίνια: 28/9 (7 μ.μ.)
 

Περισσότερες πληροφορίες

Concrete plans. TRESholds

  • Μεικτά Μέσα

Τρεις καλλιτέχνεςμε έδρα τη Δρέσδη και τέσσερις καλλιτέχνες με έδρα την Αθήνα γνωρίζονται μεταξύ τους και συγκρούονται στην πολυμορφία των διαφορών τους. Ένας κοινός τόπος αναδύεται: αυτό που μας ενδιαφέρει δεν βρίσκεται στο αποτέλεσμα ή στην αρχική ιδέα, αλλά στο ενδιάμεσο, η γκρίζα ζώνη που δεν μπορούμε ούτε να συλλάβουμε ούτε να κατανοήσουμε, στην οποία ενίοτε παγιδευόμαστε ή περιμένουμε σιωπηλά, στην οποία μεταμορφωνόμαστε ενεργά είτε απλώς επαναφορτίζουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Poor Things", Athens Photo Festival και νέες εκθέσεις στο Μουσείο Μπενάκη

Το μουσείο ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα εκθέσεων που θα εγκαινιαστεί τον Ιούνιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

"Before and After Science": Ο ΝΕΟΝ εκθέτει στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Ο ΝΕΟΝ αναθέτει στην Ίριδα Τουλιάτου την υλοποίηση του Έργου στην Πόλη 2024.

"Η Άγνωστη Νήσος": Σοφία Κυριακού και Λία Πέτρου καλούν το κοινό σ’ έναν υπαρξιακό περίπατο

Οι δύο καλλιτέχνιδες φτιάχνουν έναν ιδιοσυγκρασιακό και ευαίσθητο διάλογο πάνω στις στερεοτυπικές μας αντιλήψεις γύρω από την περιήγηση.

Νύχτα Μουσείων στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας

Εκθέσεις, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά αλλά και συναυλία μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αθήνας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024.

Το 20ο Athens Digital Arts Festival είναι γεγονός!

Ξεκινάει σήμερα το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ αφιερωμένο στις ψηφιακές τέχνες, κάνοντας μια ψηφιακή επανάσταση μέσα στα Πρώην Δικαστήρια Σανταρόζα και την Πλατεία Δικαιοσύνης.

Συνθέσεις της παραδοσιακής τέχνης "IKEBANA" στην Πινακοθήκη Γκίκα

Η έκθεση παρουσιάζεται με αφορμή το το "2024: Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας-Ελλάδας".

Όσα ετοιμάζει το Μουσείο Μπενάκη για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Το θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024 είναι "Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα".