Η ομαδική έκθεση "Παιδαγωγικές του κοινού/των κοινών" μάς δείχνει "πώς να στεκόμαστε μαζί"

Με καλλιτεχνικά έργα, πρακτικές και αρχεία, η ομαδική εικαστική έκθεση προτείνει στο κοινό μια έννοια παιδαγωγικής του κοινωνικού.

Παιδαγωγικές του κοινού

Οι "Παιδαγωγικές του κοινού/των κοινών" αποτελούνται από μια ομαδική εικαστική έκθεση, καθώς και από ένα δημόσιο πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα της έκθεσης στις 19, 20, 21 Οκτωβρίου στο Οχτώ, σε επιμέλεια των Γκίγκη Αργυροπούλου, Βασίλη Νούλα, Κώστα Τζημούλη.

Παιδαγωγικές του κοινού

Η έκθεση συγκεντρώνει καλλιτεχνικά έργα, πρακτικές και αρχεία και προτείνει μια έννοια παιδαγωγικής του κοινωνικού μέσα από στιγμές δημιουργικής συνύπαρξης, επίμονες αναζήτησεις και χειρονομίες αντίστασης, απόπειρες μελέτης του "πώς στεκόμαστε μαζί".

Συνδυάζοντας καλλιτεχνικές και κοινωνικές μεθοδολογίες, πρακτικές των κοινών αλλά και τρόπους λειτουργίας του κοινού, η έκθεση και το δημόσιο πρόγραμμα που θα ακολουθήσει επιχειρούν να λειτουργήσουν σαν ένα εργαστήρι για παιδαγωγικές κοινωνικές πρακτικές, εγγενείς αντιστάσεις και συλλογικά αποτυπώματα, που μπορούν να συμβάλλουν σε νέα εργαλεία του κοινωνικού και του πολιτικού. 

Παιδαγωγικές του κοινού

Το δημόσιο πρόγραμμα απαρτίζεται από τους: Δήμητρα Ιωάννου (εργαστήριο πειραματικής δημιουργικής γραφής), Eliana Otta (εργαστήριο), Εργαστήριο Τέχνη και Κοινωνικές Πρακτικές στο Τμήμα Πολιτισμού Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ανοιχτό εργαστήριο σφραγίδας), Θεοδώρα Μαλάμου (παρουσίαση) Χριστίνα Πετκοπούλου (παρουσίαση), Γιάννης Χατζηασλάνης (παρουσίαση), Forensic Architecture (προβολή ταινίας), Jeremy Deller (προβολή ταινίας), Jumana Manna (προβολή της ταινίας).

Παιδαγωγικές του κοινού

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Forensic Architecture, Μαρία Γεωργούλα, Jeremy Deller, Simon Ferdinando, Ζήσης Κοτιώνης, Μαρία Λιανού & Αλέξανδρος Χριστοφίνης, Ειρήνη Λιναρδάκη, Jumana Manna, Χριστίνα Μίτρενσε, Vincent Parisot, Renee Ridgway, Εύη Ρουμάνη, Andrea Sitara Gran, Εύα Στεφανή, Γιάννης Χατζηασλάνης, VASKOS (Βασίλης Νούλας & Κώστας Τζημούλης) και το Εργαστήριο Τέχνη και Κοινωνικές Πρακτικές στο Τμήμα Πολιτισμού Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (συμμετέχουν: Ζωή-Δανάη Αστερατάκη, Ελισάβετ-Αγάπη Παντελαίου, Άννα Καραγιάννη, Έφη Καραγιαννάκη).

Παιδαγωγικές του κοινού

Η έκθεση και το δημόσιο πρόγραμμα πραγματοποιείται με την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Εγκαίνια: 28/9 (8μμ.)

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.
 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Χριστούγεννα στην Εθνική Πινακοθήκη με πρωτότυπες ξεναγήσεις

Γιορτινές περιηγήσεις και εκδηλώσεις με θέμα τα Χριστούγεννα στα παραρτήματα της Εθνικής Πινακοθήκης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/12/2023

"Spectators in a ghost city": Πώς η Κύπρος συνδέει το τραύμα του παρελθόντος με τη σύγχρονη πραγματικότητα

Το Εθνικό Θέατρο συνεργάζεται με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου και φιλοξενεί την εικαστική εγκατάσταση που βραβεύτηκε στη φετινή Κουαντριενάλε της Πράγας.

"Ζωή στην τέχνη": Χριστούγεννα με την υπογραφή του ζωγράφου, Παύλου Σάμιου

Το εργαστήριο του καλλιτέχνη αποκτά νέα ζωή, καθώς έργα που δεν έγιναν μεν στο καβαλέτο, αλλά φέρουν τον αέρα και το πνεύμα της τέχνης του αγαπημένου ζωγράφου, παίρνουν τη θέση του στο artworx και αποτελούν μοναδικές προτάσεις δώρων.

3 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Ελληνική λογοτεχνία, αστυνομικό μυθιστόρημα και ένα βιβλίο για παιδιά ανάμεσα στις νέες εκδόσεις.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (4-10/12)

Μελαγχολικές εξερευνήσεις στο Κέντρο Τεχνών, σαρκαστικά "selfies" και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα.

Πρώτη γεύση από το εντυπωσιακό Φεστιβάλ Φωτιστικών Εγκαταστάσεων του ΚΠΙΣΝ

Μια ξενάγηση στις νέες φωτιστικές εγκαταστάσεις που θα απλώσουν τη λάμψη τους από τη μια άκρη του Πάρκου στην άλλη, στην σημερινή πρεμιέρα του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ.

Χάρι Κανελλοπούλου, τι νέο ανακαλύπτουμε στην έκθεση "Παράλληλη θέαση: Έργα από τη Συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος";

Η επιμελήτρια και ιστορικός τέχνης μιλά για το μεγαλόπνοο πρότζεκτ στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, όπου παρουσιάζονται 70 έργα τέχνης διαφορετικής τεχνοτροπίας και εποχής από τη συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος, με σκοπό να δημιουργηθεί ένας ανοικτός διάλογος μεταξύ τους.