Συλλογή 1800 περίπου τεκμηρίων διεθνούς βιβλιογραφίας της Μαρία Κάλλας στην ΕΒΕ

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στο πλαίσιο του μηνιαίου δελτίου Προσκτήσεων παρέλαβε από τον κύριο Benedict Gagelmann μία συλλογή με βασικό αντικείμενο τη ζωή και το έργο της κορυφαίας Ελληνίδας υψιφώνου.

Μαρία Κάλλας

Στις 21 Ιουνίου 2022  η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος παρέλαβε από τον κύριο Benedict Gagelmann, κάτοικο Γερμανίας, μια συλλογή 1800 περίπου τεκμηρίων διεθνούς βιβλιογραφίας που αφορά τη Μαρία Κάλλας. Η συλλογή αυτή αποτελεί καρπό πολυετούς αναζήτησης από τον δωρητή βιβλίων και περιοδικών σε διάφορες γλώσσες του κόσμου, με βασικό αντικείμενο τη ζωή και το έργο της κορυφαίας Ελληνίδας υψιφώνου. 

Το εύρος της συλλογής περιλαμβάνει ενδεικτικά βιογραφίες, μυθιστορήματα, ποιητικές συλλογές, θεατρικά έργα, διπλωματικές εργασίες, τυπογραφικά δοκίμια, βιβλία για παιδιά, graphic novels, αλλά και περιοδικά, φυλλάδια και προγράμματα παραστάσεων, αφίσες, οδηγούς εκθέσεων, fanzins, τράπουλες και γραμματόσημα. Εκτός των κύριων ευρωπαϊκών γλωσσών, υπάρχουν πολλές εκδόσεις σε γλώσσες της Ανατολικής Ευρώπης αλλά και της της Άπω Ανατολής. 

Το υλικό της δωρεάς βρίσκεται υπό επεξεργασία και σύντομα θα είναι διαθέσιμο στο ερευνητικό κοινό.

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος αποφάσισε να δημοσιεύει κάθε μήνα ένα σύντομο δελτίο προσκτήσεων, με το οποίο θα ενημερώνει για τις πρόσφατες προσκτήσεις της, εφιστώντας την προσοχή του ερευνητικού και αναγνωστικού κοινού στα πρόσφατα πολύτιμα αποκτήματά της.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα φεστιβάλ που έρχονται στην πόλη τον Μάιο

Ο Μάιος ήρθε φέρνοντας μαζί ένα σωρό ενδιαφέροντα φεστιβάλ που μας παροτρύνουν να προγραμματίσουμε τις ανοιξιάτικες εξόδους μας. Ξεκαρδιστικό stand up comedy, μοναδικά live, απελευθερωτικό σινεμά και πολλά ακόμα συνθέτουν τις must-see πολιτιστικές εκδηλώσεις που ανεβάζουν την ένταση λίγο πριν από την έφοδο του καλοκαιριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
05/05/2024

Ο Μάγος του Οζ ζωντανεύει στην έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη

Στα μέσα του μήνα θα δούμε τη νέα έκθεση που φιλοξενεί η a.antonopoulou.art.

"Finchtopia": Μια εικαστική περιπλάνηση στην Αθήνα των 90s

Η νέα έκθεση του Finch of Athens κατασκηνώνει στο Antisocial και μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο.

Δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Μια νέα σειρά εργαστηρίων καλεί το κοινό να γνωρίσει καλύτερα την τέχνη της χαρακτικής, της κεραμικής και της ιαπωνικής μικροτεχνίας.

Οι Λέσχες Ανάγνωσης στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Οι λέσχες συμμετέχουν για δεύτερη χρονιά στη ΔΕΒΘ.

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.