Το Σπίτι της Κύπρου φιλοξενεί το νέο πρότζεκτ της Cornelia Mittendorfer

Η έκθεση «a loop, a line, a limbo» πραγματοποιείται με τη στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

a loop a line a limbo Cornelia Mittendorfer

Το Σπίτι της Κύπρου παρουσιάζει την ατομική έκθεση με τίτλο "a loop, a line, a limbo" της Αυστριακής καλλιτέχνιδος Cornelia Mittendorfer, σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης, Στρατή Πανταζή. Η έκθεση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας και του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Τεχνών, Πολιτισμού, Δημόσιας Διοίκησης και Αθλητισμού της Αυστρίας.

Ο επιμελητής της έκθεσης αναφέρει για το πρότζεκτ: "Η Mittendorfer παρουσίασε μια σειρά ασπρόμαυρων φωτογραφιών στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών & Έρευνας (CVAR) στη Λευκωσία το 2017. Έχει απαθανατίσει με την κάμερά της ανθρώπους στην καθημερινότητά τους, μισογκρεμισμένα κτήρια, ναούς, το εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο της Λευκωσίας, χωριά και διάφορες περιοχές από το νότιο και το βόρειο τμήμα του νησιού καθώς και σκηνές από το Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους. Η ατομική της έκθεση στην Αθήνα βασίζεται σε αυτήν την υπάρχουσα φωτογραφική έρευνα, ενώ παράλληλα παρουσιάζεται μια σειρά από νέα έργα (από performance έως βίντεο και ήχο). Τα έργα κάνουν άμεσες ή έμμεσες αναφορές σε διαχωριστικές γραμμές (κοινωνικοπολιτικές, φυσικές ή ψυχολογικές) και θέτουν ερωτήματα σχετικά με το τι σημαίνει μια γραμμή για τον καθένα μας, αν πρέπει να την ξεπεράσουμε ή να τη διαγράψουμε. Η διαίρεση του νησιού και οι συνέπειές της γίνονται ένα εργαλείο για τη Mittendorfer για να σχολιάσει πρόσφατες συγκρούσεις, όπως τους πολέμους στη Συρία και στην Ουκρανία, που έχουν οδηγήσει σε βίαιες μετατοπίσεις πληθυσμών και θανάτους. Τα έργα της καλούν τους θεατές να εμβαθύνουν στον εαυτό τους, στις εμπειρίες τους, στις μνήμες τους και στην ιστορία τους, και ταυτόχρονα να ελευθερωθούν από τα δεσμά τους και να προχωρήσουν σε νέα επίπεδα, αφήνοντας πίσω τους προκαταλήψεις, διχόνοιες, αρνητικά συναισθήματα και διαμάχες".

a loop a line a limbo Cornelia Mittendorfer

a loop a line a limbo Cornelia Mittendorfer

Εγκαίνια: 30/5 (8-10 μ.μ.)

Info: Σπίτι της Κύπρου | 30/5-23/6 | Ώρες λειτουργίας: Δευ.-Τετ.: 10 π.μ. - 6 μ.μ., Τρ., Πεμ., Παρ.: 10 π.μ. - 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Το Σπίτι της Κύπρου

Ηρακλείτου 10, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

O Εκδοτικός Οίκος Μέλισσα παρουσιάζει τη νέα φωτογραφική έκδοση της Ειρήνης Φιλιππίδη

Το βιβλίο με τίτλο "Τέχνη στα ερείπια. ΞΕΝΙΑ Άνδρου" παρουσιάζει το εγκαταλελημένο ξενοδοχείο "Τρίτων", που ήταν το πρώτο παράδειγμα ΞΕΝΙΑ που χτίστηκε από τον ΕΟΤ στην Ελλάδα του 1958.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/06/2023

"Σημείο Αιχμής": Μια έκθεση για την ιστορία της σεξουαλικής παρενόχλησης

Τα έργα τέχνης θα είναι το πλαίσιο αναφοράς και καταγραφής αυτού που συμβαίνει, στον βαθμό που συμβαίνει ακόμη.

Η ανθρωποκεντρική ζωγραφική του Γιάννη Σελιμιώτη

Η πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη, "1427 μέρες λαζούρα", εγκαινιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα".

Κόσμημα και εικαστικά μελετούν τους πολυσχιδείς συμβολισμούς της μέλισσας

Μια ομαδική έκθεση στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".

Τρεις νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Key Books

Νέοι τίτλοι που μιλούν για την δύσκολη ή κωμικοτραγική καθημερινότητα που ζουν οι άνθρωποι.

Χρυσό βραβείο ΕΒΓΕ για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τη νέα εικόνα του μουσείου σχεδίασε η ομάδα k2design.

Δύο εκθέσεις για τον Ιάννη Ξενάκη έρχονται στο ΕΜΣΤ

Το μουσείο διοργανώνει τη μεγαλύτερη εκθεσιακή παρουσίαση του Ιάννη Ξενάκη διεθνώς, ρίχνοντας φως στη ζωή και το σπουδαίο έργο του.