"Μ’ ένα βιβλίο συζητώ": "Το κρυφό πάθος της Πηνελόπης Δέλτα" γίνεται αντικείμενο δημιουργικής συζήτησης

Μία συζήτηση γύρω από τις βιογραφικές διηγήσεις του Στέφανου Δάνδολου: "Ιστορία χωρίς όνομα, Το κρυφό πάθος της Πηνελόπης Δέλτα", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Ιστορία χωρίς όνομα

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου, που έχει διοργανώσει 450 εκδηλώσεις "Μ' ένα βιβλίο συζητώ" και έχει δημιουργήσει 912 Δανειστικές Βιβλιοθήκες "για σένα!", μας προσκαλεί την Κυριακή 28 Μαίου (6.30 μ.μ.) σε μια δημιουργική συζήτηση, αυτή τη φορά γύρω από τις βιογραφικές διηγήσεις του Στέφανου Δάνδολου "Ιστορία χωρίς όνομα, Το κρυφό πάθος της Πηνελόπης Δέλτα", στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικοποίησης βιβλιόφιλων και βιβλίων. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Η Πηνελόπη Δέλτα, γυναίκα παντρεμένη και ο αγαπημένος της - άλλο τραγικό πρόσωπο της Ελληνικής Ιστορίας - Ίων Δραγούμης. Άνθρωποι με σάρκα και οστά, με συναισθήματα και ευγενικά ιδανικά για την πατρίδα. Τα τραγικά διλήμματα που αντιμετωπίζει η Δέλτα. Τι να διαλέξει: το δρόμο της αγάπης ή το δρόμο του καθήκοντος προς τον σύζυγο και τα τρία κορίτσια της; Στον απόηχο της Ιστορίας παρακολουθούμε τις τόσο ζωντανές περιγραφές των χαρακτήρων και της φύσης καθώς και την εξέλιξη των γεγονότων το 1908 και το 1941.

Για συμμετοχή στην εκδήλωση, στείλτε μέχρι την Πέμπτη 25/5 το ονοματεπώνυμό σας στο hellenicbookclub@gmail.com ή μήνυμα στο fb Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Cindy Sherman: Ποια είναι η θρυλική φωτογράφος που τιμά το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης;

Οι φωτογραφίες της πρωτοποριακής Cindy Sherman γεμίζουν το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, καθώς αυτό στρέφει και πάλι τα φώτα του στη σύγχρονη δημιουργία, προβάλλοντας, όχι απλώς το έργο μιας τρομερά επιδραστικής καλλιτέχνιδας, αλλά και τη σχέση του με την κυκλαδική τέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
29/05/2024

Ιούνιος στην Εθνική Πινακοθήκη με ξεναγήσεις και νέα εκπαιδευτικά προγράμματα

Τα παραρτήματα της ΕΠΜΑΣ συνεχίζουν τις δράσεις τους και το καλοκαίρι.

"CTRL+τ": Η Normandie Luscher "μιλάει" για τη διαχείριση του τραύματος και την επούλωση του

Οι επισκέπτες της γκαλερί θα κληθούν να αλληλεπιδράσουν με την εγκατάσταση, να μοιραστούν τις δικές τους αναμνήσεις και τραύματα αλλά και να συνεισφέρουν με τις ευχές τους, οδηγούμενοι να βρουν τη δική τους επούλωση.

Η έκθεση "Γυναικεία Ζητήματα" ενθαρρύνει την αποδοχή της διαφορετικότητας

Τα εκθέματα αποτελούν κωδικοποιημένες ιστορίες γυναικών, ειπωμένες από το στόμα γυναικών, αποδομένες με γυναικεία γραφή.

Πώς λειτουργεί η εξουσία; Ο Geoffroy de Lagasnerie συνομιλεί με την Αθηνά Αθανασίου

Η Αθηνά Αθανασίου θα συζητήσει με τον συγγραφέα για τις δομές εξουσίας, την αυθαιρεσία και τη βία, με αφορμή το καινούριο του βιβλίο.

"Tsiaras, Poseidon & The Hyperbolic Horse": Ο Φίλιππος Τσιάρας δημιουργεί ένα σύμπαν από υπέρ-φαντασιακά άλογα

Ο Τσιάρας χρησιμοποιεί ό,τι υλικά και τρόπους καλλιτεχνικής έκφρασης μπορεί να φανταστεί κανείς για να ανακαλύψει και να αποδομήσει το άλογο – φωτογραφία, ζωγραφική, κεραμική, μπρούτζο και γυαλί.

Οι φετινοί νικητές του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Μαμιδάκη ταξιδεύουν στην Κρήτη

Τα έργα θα παρουσιαστούν μαζί με το "Six Breaths per Minute" της Μαρίας Λουίζου.