"Μ’ ένα βιβλίο συζητώ": "Το κρυφό πάθος της Πηνελόπης Δέλτα" γίνεται αντικείμενο δημιουργικής συζήτησης

Μία συζήτηση γύρω από τις βιογραφικές διηγήσεις του Στέφανου Δάνδολου: "Ιστορία χωρίς όνομα, Το κρυφό πάθος της Πηνελόπης Δέλτα", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Ιστορία χωρίς όνομα

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου, που έχει διοργανώσει 450 εκδηλώσεις "Μ' ένα βιβλίο συζητώ" και έχει δημιουργήσει 912 Δανειστικές Βιβλιοθήκες "για σένα!", μας προσκαλεί την Κυριακή 28 Μαίου (6.30 μ.μ.) σε μια δημιουργική συζήτηση, αυτή τη φορά γύρω από τις βιογραφικές διηγήσεις του Στέφανου Δάνδολου "Ιστορία χωρίς όνομα, Το κρυφό πάθος της Πηνελόπης Δέλτα", στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικοποίησης βιβλιόφιλων και βιβλίων. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Η Πηνελόπη Δέλτα, γυναίκα παντρεμένη και ο αγαπημένος της - άλλο τραγικό πρόσωπο της Ελληνικής Ιστορίας - Ίων Δραγούμης. Άνθρωποι με σάρκα και οστά, με συναισθήματα και ευγενικά ιδανικά για την πατρίδα. Τα τραγικά διλήμματα που αντιμετωπίζει η Δέλτα. Τι να διαλέξει: το δρόμο της αγάπης ή το δρόμο του καθήκοντος προς τον σύζυγο και τα τρία κορίτσια της; Στον απόηχο της Ιστορίας παρακολουθούμε τις τόσο ζωντανές περιγραφές των χαρακτήρων και της φύσης καθώς και την εξέλιξη των γεγονότων το 1908 και το 1941.

Για συμμετοχή στην εκδήλωση, στείλτε μέχρι την Πέμπτη 25/5 το ονοματεπώνυμό σας στο hellenicbookclub@gmail.com ή μήνυμα στο fb Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι καλλιτέχνες του "Ιδού η Ρόδος" μιλούν για τη θέση της κεραμικής στη σύγχρονη τέχνη

Η πρώτη έκθεση της ICARO C.A.G.A. σε φυσικό χώρο μάς έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον επιμελητή της, Αποστόλη Αρτινό, και τέσσερις από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες για την εξέλιξη της κεραμικής σήμερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
01/06/2023

Δείτε το παράλληλο πρόγραμμα της έκθεσης χαρακτικής "BURR"

Καλλιτέχνες και επιμελητές ξεναγούν το κοινό στην έκθεση μιλώντας για τα έργα τους.

Ένα παιχνίδι υπερθέσεων και αντιθέσεων δημιουργούν τα έργα της Mira Dancy

Το πολυμορφικό πρότζεκτ "See-Thru Palm" θα παρουσιαστεί αυτόν τον μήνα στη γκαλερί Dio Horia.

Όλα όσα έμαθε από την Αθήνα, ο Rick Lowe τα μεταφέρει στη ζωγραφική του

Μία ακόμα έκθεση εγκαινιάζει στην Gagosian ο Αμερικανός καλλιτέχνης, συνδυαστικά με το "Hic sunt dracones" στο Μουσείο Μπενάκη.

Η Ιώ Μαθιανάκη και η Μαρία Πετρούτσου μάς ξεναγούν "Στο εργαστήρι" τους

Στην έκθεση ζωγραφικής οι δύο καλλιτέχνιδες συνομιλούν σε ένα εικαστικό αποτέλεσμα που προέκυψε κατά την κοινή τους πορεία στο εργαστήριο.

Radio Athènes και Arch φιλοξενούν έργα του Πόλυ Πεσλίκα

Στις εκθέσεις παρουσιάζονται βίντεο, φωτογραφίες, σχέδια και άλλων μορφών έργα από διάφορες χρονικές περιόδους.

Ο Rick Lowe "χαρτογραφεί το άγνωστο" συνομιλώντας με τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη

Μια πρώτη ματιά στο "Hic sunt dracones" που παρουσιάζει ο Rick Lowe στο Μουσείο Μπενάκη, δίνοντας μία άλλη οπτική στα εκθέματα του μουσείου και εξερευνώντας αχαρτογράφητους κόσμους.