Ανακαλύψτε "5 μικρές ανθρώπινες ιστορίες" μέσα απο τον "Βυζαντινό κόσμο του Τάσου Μαντζαβίνου"

Μη χάσετε την τελευταία εκδήλωση για την περιοδική έκθεση «O Βυζαντινός κόσμος του Τάσου Μαντζαβίνου».

O Βυζαντινός κόσμος του Τάσου Μαντζαβίνου

Η, λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους, αναβληθείσα τιμητική εκδήλωση για τον ζωγράφο Τάσο Μαντζαβίνο με τίτλο "5 μικρά έργα – 5 μικρές ανθρώπινες ιστορίες", προγραμματίστηκε εκ νέου για την Παρασκευή, 17 Μαρτίου (12-2.30 μ.μ.) στο μέγαρο του Μουσείου Λοβέρδου – Παραρτήματος του Β.Χ.Μ.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, ο π. Περίανδρος Επιτροπάκης, Αρχαιολόγος και Προϊστάμενος του Τμήματος Εκθέσεων, Επικοινωνίας & Εκπαίδευσης, θα παρουσιάσει πέντε έργα του καλλιτέχνη που φιλοτεχνήθηκαν στο περιθώριο διεξαγωγής της προαναφερθείσας ατομικής έκθεσης και τα οποία αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα του τρόπου σύλληψης και μετουσίωσης της καλλιτεχνικής ιδέας σε εικαστικό έργο από τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη.

Κεντρική θέση μεταξύ των συγκεκριμένων έργων καταλαμβάνει η υλοποίηση σε τρισδιάστατο γλυπτό με επιπρόσθετη σε αυτό χρωματική επέμβαση ενός παλαιότερου σχεδίου του καλλιτέχνη, το οποίο σήμερα βρίσκεται στη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου. Το νέο αυτό γλυπτικό έργο αποτελεί καρπό της συνεργασίας του Τάσου Μαντζαβίνου με τον γλύπτη Αντώνη Μυρωδιά και για αυτή τους της συνεργασία, οι δύο καλλιτέχνες θα κληθούν να συνομιλήσουν δημόσια, αμέσως μετά την παρουσίαση των έργων.

Στη συνέχεια, θα προβληθεί ένα ολιγόλεπτο βίντεο με τις εργασίες συντήρησης ενός άλλου από τα παρουσιαζόμενα έργα και στο διάλειμμα, το κοινό θα μπορεί να θαυμάσει το σύνολο των πέντε αυτών έργων, τα οποία θα βρίσκονται εκτεθειμένα στο Μουσείο Λοβέρδου για έναν περίπου μήνα συνοδευόμενα από όλο το σχετικό πληροφοριακό υλικό.

Το δεύτερο μουσικό μέρος της εκδήλωσης, διάρκειας 30 λεπτών, περιλαμβάνει την σουίτα αρ. 1 για σόλο τσέλο και το Air από την ορχηστρική σουίτα αρ. 3 για τσέλο και πιάνο του Johann Sebastian Bach. Στο τσέλο θα είναι ο Στέφανος Γιαννόπουλος και στο πιάνο η Δέσποινα Παρασκευά.

Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για 60 άτομα.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Βασ. Σοφίας 22, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Crossbreeds": Ο Αύγουστος Βεϊνόγλου προτείνει ένα ανοίκειο μέλλον που θολώνει τα όρια έμψυχου-άψυχου

Η νέα έκθεση του καλλιτέχνη παρουσιάζει μια σειρά από νέα γλυπτά και σχέδια που προσομοιώνουν τη διαδικασία της πετροποίησης μέσω της χρήσης πορσελάνης, χαρτοπολτού και διαφορετικών πλαστικών εξαρτημάτων από αυτοκίνητα και άλλα μηχανήματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/03/2023

Οι νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Ψυχογιός είναι για κάθε ηλικία

Νέοι τίτλοι ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας για παιδιά και ενήλικες, που είναι διαθέσιμοι από σήμερα από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Τετράποδοι επισκέπτες στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Μια συνεργασία του ΕΜΣΤ με το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων (4/4).

Η Σταματία Δημητρακοπούλου αποχαιρετά την Art Athina

Η Δημητρακοπούλου ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια της αθηναϊκής φουάρ για έξι συνεχόμενα χρόνια.

Μια ματιά στη ζωγραφική του Βασίλη Σίμου

Μια έκθεση με αναδρομικό χαρακτήρα που περιλαμβάνει μια επιλογή έργων του Λαμιώτη ζωγράφου από το 1954 έως το 2014.

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου: Μια δεκαετία δημιουργικότητας και πολιτιστικής αναγέννησης

Το μουσείο γιορτάζει δέκα χρόνια δράσης και μας καλεί να εξερευνήσουμε τους ανανεωμένους χώρους και τη βιομηχανική ιστορία του μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα. Η διευθύντρια του ΒΜΦ Μαρία Φλώρου μιλάει στο "α" για τις επετειακές εκδηλώσεις αλλά και την παρακαταθήκη του ως μνημείου βιομηχανικής κληρονομιάς.

Έργα ζωγραφικής από την Αμμόχωστο φιλοξενούνται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Στην Πινακοθήκη παρουσιάζονται 25 έργα της Δημοτικής Πινακοθήκης Αμμοχώστου, τα οποία για 45 χρόνια οι Κύπριοι τα θεωρούσαν χαμένα, αφού εγκαταλείφθηκαν στην Αμμόχωστο το 1974 με την εισβολή.