"Ο Κήπος των Εσπερίδων": Το φωτογραφικό έργο της Αγνής Χρονοπούλου στην Art Zone Gallery 42

Μία σειρά από ψηφιακές φωτογραφίες που επικεντρώνονται στα θέματα που απασχολούν την καλλιτέχνιδα, όπως η φθορά, ο χρόνος, η στιγμή, οι μύθοι, τα βιβλία του Ελύτη και του Καβάφη.

Αγνή Χρονοπούλου Ο Κήπος των Εσπερίδων

Η Art Zone Gallery 42 Athens παρουσιάζει στις 17 Μαρτίου την ατομική έκθεση της Αγνής Χρονοπούλου "Ο Κήπος των Εσπερίδων".

Η Αγνή Χρονοπούλου είναι μία καλλιτέχνιδα που καθόλη την διάρκεια της εικαστικής της πορείας, έχει χρησιμοποιήσει πολλά διαφορετικά εκφραστικά μέσα και τεχνικές: καλούπια, γλυπτά από χαρτί, σχέδια, φωτογραφίες, βίντεο. Κι αυτό γιατί για εκείνη, το μέσο είναι ο διάμεσος για να αρθρώσει εικαστικό λόγο και να εκφράσει τους προβληματισμούς και τις αναζητήσεις της.

Στην καινούργια ατομική της έκθεση δημιουργεί ένα φωτογραφικό έργο από μοντάζ καλειδοσκοπικών θραυσμάτων, μία σειρά από ψηφιακές φωτογραφίες που επικεντρώνονται στα θέματα που απασχολούν την καλλιτέχνιδα, όπως η φθορά, ο χρόνος, η στιγμή, οι μύθοι, τα βιβλία του Ελύτη και του Καβάφη.

"Μετά από μία παγκόσμια πανδημία χρειάστηκε να επανεξετάσω τον κόσμο από διαφορετική οπτική γωνία και σε διαφορετική κλίμακα. Ξεκίνησα ένα έργο, έναν κόσμο χρωμάτων και σχημάτων, από την παρατήρηση των φυτών", όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η καλλιτέχνιδα για το έργο της. Όπου  μέσα από αυτή την έκρηξη χρωμάτων και σχημάτων, την αφαίρεση και τις νέες φόρμες που ανακύπτουν, η Αγνή Χρονοπούλου, συνθέτει ένα αφήγημα όπου ο θεατής ακολουθεί μία εικαστική διαδρομή όπου ο ρεαλισμός και το όνειρο συνυπάρχουν σε έναν καινούργιο κόσμο, τον δικό της κόσμο, που μέσα από την δυστοπία και την αμφιβολία, ξεπροβάλλει η αισιοδοξία.

Παράλληλα, μέσα από τη νέα φωτογραφική ενότητα της καλλιτέχνιδας, παρατηρούμε την σύνδεση των έργων της με το βιβλίο που δημιούργησε πριν από τέσσερα χρόνια με θέμα "Τα 1001 χρώματα",  αλλά και το παραμύθι "1000 και μία νύχτες" με την ανατολίτικη ατμόσφαιρα  σε συνδυασμό με τον αρχαιοελληνικό μύθο του "Κήπου των Εσπερίδων" που είναι πολύ δυτικός και που για κεινη, είναι ο τέλειος συνδυασμός και η  πηγή έμπνευσης, από όπου απορρέει μία σχέση διαχρονική και επίκαιρη ταυτόχρονα.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Αγνή Χρονοπούλου. Ο Κήπος των Εσπερίδων

  • Ζωγραφική

Η Αγνή Χρονοπούλου δημιουργεί ένα φωτογραφικό έργο από μοντάζ καλειδοσκοπικών θραυσμάτων, μια σειρά από ψηφιακές φωτογραφίες που επικεντρώνονται στα θέματα της φθοράς, του χρόνου, της στιγμής, των μύθων, καθώς και των βιβλίων του Ελύτη και του Καβάφη. Μετά από την πανδημία, η καλλιτέχνης αναγκάστηκε να επανεξετάσει τον κόσμο από μια διαφορετική οπτική. Έτσι ανέπτυξε έναν κόσμο χρωμάτων και σχημάτων, μέσα από την παρατήρηση των φυτών. Στα έργα της, ο ρεαλισμός κα το όνειρο συνυπάρχουν και δημιουργούν ένα νέο περιβάλλον, κυριαρχούμενο από αισιοδοξία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Δύο νέα εικαστικά πρότζεκτ έρχονται στα Dio Horia

O "Ιστώνας" της Ηλιοδώρας Μαργέλλου και το "Μερικές φορές είμαι δέντρο" του Rhys Lee θα φιλοξενούνται στην έδρα της γκαλερί στην Ακρόπολη έως τις αρχές Μαΐου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/03/2023

Καλλιτεχνικές συνθέσεις συνδέουν το αθηναϊκό παραλιακό μέτωπο με τις θάλασσες του κόσμου

Η εικαστική έκθεση του Τάσου Ταστάνη, "Καρνάγια" παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αλίμου.

Μια τιμητική εκδήλωση για τον Χρόνη Μπότσογλου στο ΕΜΣΤ

Φέτος συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του σπουδαίου ζωγράφου.

Οι νέοι τίτλοι των εκδόσεων Μεταίχμιο που μόλις κυκλοφόρησαν

Οι νέοι τίτλοι που ξεφυλλίζουμε από τη βιβλιοθήκη των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Δέκα ερωτήσεις στον Χάρη Παπαδημητρακόπουλο για το λεύκωμα "Lockdowned"

Ο γνωστός φωτογράφος αποτύπωσε με τον φακό του τo λοκντάουν της πανδημίας στην Αθήνα.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (27/3-2/4)

Οι Guerrilla Girls φέρνουν την τέχνη τους στο ΚΠΙΣΝ, ο Χάρης Παπαδημητρακόπουλος απαθανατίζει μια ερημωμένη Αθήνα και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα στην πόλη.

25η Μαρτίου: Ξεναγήσου δωρεάν στα μουσεία της πόλης

Αυτά είναι τα αθηναϊκά μουσεία που γιορτάζουν την εθνική επέτειο με ελεύθερη είσοδο στις συλλογές τους.