"Ο Κήπος των Εσπερίδων": Το φωτογραφικό έργο της Αγνής Χρονοπούλου στην Art Zone Gallery 42

Μία σειρά από ψηφιακές φωτογραφίες που επικεντρώνονται στα θέματα που απασχολούν την καλλιτέχνιδα, όπως η φθορά, ο χρόνος, η στιγμή, οι μύθοι, τα βιβλία του Ελύτη και του Καβάφη.

Αγνή Χρονοπούλου Ο Κήπος των Εσπερίδων

Η Art Zone Gallery 42 Athens παρουσιάζει στις 17 Μαρτίου την ατομική έκθεση της Αγνής Χρονοπούλου "Ο Κήπος των Εσπερίδων".

Η Αγνή Χρονοπούλου είναι μία καλλιτέχνιδα που καθόλη την διάρκεια της εικαστικής της πορείας, έχει χρησιμοποιήσει πολλά διαφορετικά εκφραστικά μέσα και τεχνικές: καλούπια, γλυπτά από χαρτί, σχέδια, φωτογραφίες, βίντεο. Κι αυτό γιατί για εκείνη, το μέσο είναι ο διάμεσος για να αρθρώσει εικαστικό λόγο και να εκφράσει τους προβληματισμούς και τις αναζητήσεις της.

Στην καινούργια ατομική της έκθεση δημιουργεί ένα φωτογραφικό έργο από μοντάζ καλειδοσκοπικών θραυσμάτων, μία σειρά από ψηφιακές φωτογραφίες που επικεντρώνονται στα θέματα που απασχολούν την καλλιτέχνιδα, όπως η φθορά, ο χρόνος, η στιγμή, οι μύθοι, τα βιβλία του Ελύτη και του Καβάφη.

"Μετά από μία παγκόσμια πανδημία χρειάστηκε να επανεξετάσω τον κόσμο από διαφορετική οπτική γωνία και σε διαφορετική κλίμακα. Ξεκίνησα ένα έργο, έναν κόσμο χρωμάτων και σχημάτων, από την παρατήρηση των φυτών", όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η καλλιτέχνιδα για το έργο της. Όπου  μέσα από αυτή την έκρηξη χρωμάτων και σχημάτων, την αφαίρεση και τις νέες φόρμες που ανακύπτουν, η Αγνή Χρονοπούλου, συνθέτει ένα αφήγημα όπου ο θεατής ακολουθεί μία εικαστική διαδρομή όπου ο ρεαλισμός και το όνειρο συνυπάρχουν σε έναν καινούργιο κόσμο, τον δικό της κόσμο, που μέσα από την δυστοπία και την αμφιβολία, ξεπροβάλλει η αισιοδοξία.

Παράλληλα, μέσα από τη νέα φωτογραφική ενότητα της καλλιτέχνιδας, παρατηρούμε την σύνδεση των έργων της με το βιβλίο που δημιούργησε πριν από τέσσερα χρόνια με θέμα "Τα 1001 χρώματα",  αλλά και το παραμύθι "1000 και μία νύχτες" με την ανατολίτικη ατμόσφαιρα  σε συνδυασμό με τον αρχαιοελληνικό μύθο του "Κήπου των Εσπερίδων" που είναι πολύ δυτικός και που για κεινη, είναι ο τέλειος συνδυασμός και η  πηγή έμπνευσης, από όπου απορρέει μία σχέση διαχρονική και επίκαιρη ταυτόχρονα.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Αγνή Χρονοπούλου. Ο Κήπος των Εσπερίδων

  • Ζωγραφική

Η Αγνή Χρονοπούλου δημιουργεί ένα φωτογραφικό έργο από μοντάζ καλειδοσκοπικών θραυσμάτων, μια σειρά από ψηφιακές φωτογραφίες που επικεντρώνονται στα θέματα της φθοράς, του χρόνου, της στιγμής, των μύθων, καθώς και των βιβλίων του Ελύτη και του Καβάφη. Μετά από την πανδημία, η καλλιτέχνης αναγκάστηκε να επανεξετάσει τον κόσμο από μια διαφορετική οπτική. Έτσι ανέπτυξε έναν κόσμο χρωμάτων και σχημάτων, μέσα από την παρατήρηση των φυτών. Στα έργα της, ο ρεαλισμός κα το όνειρο συνυπάρχουν και δημιουργούν ένα νέο περιβάλλον, κυριαρχούμενο από αισιοδοξία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Μια νέα σειρά εργαστηρίων καλεί το κοινό να γνωρίσει καλύτερα την τέχνη της χαρακτικής, της κεραμικής και της ιαπωνικής μικροτεχνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Οι Λέσχες Ανάγνωσης στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Οι λέσχες συμμετέχουν για δεύτερη χρονιά στη ΔΕΒΘ.

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.

Πέθανε ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο δημιουργός της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Μια συζήτηση με τον Πολ Όστερ

Με αφορμή τον θάνατο του Πολ Όστερ αναδημοσιεύουμε μια συνάντηση που είχαμε με τον συγγραφέα το 2014 με αφορμή την ομιλία του στη Στέγη Ωνάση. Σταρ της σύγχρονης λογοτεχνικής κοινότητας, ο Πολ Όστερ ήταν ένας προσηνής, ανεπιτήδευτος και χαμηλών τόνων άνθρωπος με απολύτως βιωματική σχέση με το γράψιμο.

Περιηγηθείτε εικονικά στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη

Η νέα παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που προβάλλεται στη "Θόλο" του "Ελληνικού Κόσμου".