Ολοκαίνουριες κυκλοφορίες για όλες τις ηλικίες από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Οι νέοι τίτλοι για ανήσυχους αναγνώστες κάθε ηλικίας από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος προσφέρουν γνώση, διασκέδαση αλλά και εφόδια στο δικό σας ταξίδι για την πραγματοποίηση του άπιαστου όνειρού σας.

Κλειδάριθμος

Ολοκαίνουριες αξιόλογες εκδόσεις για μικρούς και μεγάλους ανήσυχους αναγνώστες κυκλοφόρησαν αυτόν τον μήνα από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Κρατήστε σημειώσεις:

Ομάδα συγγραφέων: "Η αστρονομία με απλά λόγια"

Η αστρονομία με απλά λόγια

Πώς μπορούμε να μετρήσουμε το σύμπαν; Πού βρίσκεται ο "ορίζοντας γεγονότων"; Τι είναι η "σκοτεινή ύλη"; Από την αυγή του πολιτισμού, οι άνθρωποι παρατηρούσαν τα ουράνια φαινόμενα και επιχειρούσαν να τα εξηγήσουν. Έκτοτε, με το πέρασμα των αιώνων, η επιστήμη της αστρονομίας μάς βοήθησε να διευρύνουμε τους ορίζοντες της γνώσης μας και να κατανοήσουμε καλύτερα το σύμπαν και τη θέση μας σ’ αυτό. Γραμμένο με απλή και κατανοητή γλώσσα, το βιβλίο Η αστρονομία με απλά λόγια είναι γεμάτο συνοπτικές αλλά πλήρεις ερμηνείες που παρακάμπτουν τη δυσνόητη ορολογία, διαγράμματα που εξηγούν βήμα προς βήμα τις περίπλοκες θεωρίες, κλασικά αποφθέγματα που εντυπώνουν στη μνήμη τις αστρονομικές ανακαλύψεις και έξυπνη εικονογράφηση που ενισχύει την αντίληψή μας για τον κόσμο των άστρων. Όποιες κι αν είναι οι γνώσεις σας στην αστρονομία –είτε είσαστε ενθουσιώδης μελετητής είτε "επιστήμονας της πολυθρόνας"– στο βιβλίο αυτό θα βρείτε άφθονα ερεθίσματα.

Διαβάστε Επίσης

Φίλιπ Μπάντινγκ: "Θέλω να πάω στο Διάστημα!"

Θέλω να πάω στο Διάστημα

 Η Ούνα ονειρεύεται µια ζωή στο Διάστηµα. Η ζωή στη Γη είναι έτσι κι έτσι. Αλλά πώς θα πάει εκεί; Θα πετύχει την αποστολή της να ανακαλύψει ζωή στο Διάστηµα; Θυµήθηκε να ταΐσει τον Νιλ, το χρυσόψαρό της; Ο αστροναύτης της NASA Σάνον Γουόκερ διάβασε το βιβλίο σε 1,98 εκατοµµύρια παιδιά, σε απευθείας µετάδοση από τον Διεθνή Διαστηµικό Σταθµό της NASA! 

Ααρον Μπλέιμπι: "Μπόγκι ο βρομύλος"

Μπόγκι ο βρομύλος

Πιφ! Μα τι βρομοκοπάει έτσι; Ο Μπόγκι δεν είναι μόνο το πιο γκρινιάρικο παγκ του κόσμου, είναι και το πιο ΒΡΩΜΙΑΡΙΚΟ! Όταν έρχεται η ώρα για μπάνιο, το βάζει στα πόδια. Και κάνει ζημιές! Ένα υπερξεκαρδιστικό και υπερπενταβρόμικο βιβλίο από τον πολυβραβευμένο Ααρον Μπλέιμπι, στην απίθανη σειρά του Μπόγκι. Ένα βιβλίο γεμάτο νερό και σαπούνι – ψέματα: ένα βιβλίο γεμάτο λέρα!

Σέλβα Αλμάντα: "Ο άνεμος που σαρώνει"

Ο άνεμος που σαρώνει

Όσο προχωράει η μέρα, η περιέργεια και το μυστήριο μετατρέπονται σε απρό-σμενη οικειότητα που αναπτύσσεται ανάμεσα στους τέσσερις: έναν άντρα με βαθιά πίστη στον Θεό, στην ηθική και στο δίκαιο και έναν άντρα με εμπειρίες που έχουν εδραιώσει μια ήπια απάθεια στην ψυχή του• έναν ήσυχο και σοβαρό ιδεαλιστή βοηθό μηχανικού και μια ανήσυχη και σκεπτικίστρια κόρη ιερέα. Η βροχή έρχεται σαν ένας τεράστιος στρατός που περπατάει πάνω στα δέντρα, μουγκρίζοντας κυριευμένη από την ανεξέλεγκτη μαγεία της βίας σ’ αυτό το στα-τικό roadmovie, για να ξεπλύνει την ψυχή του τόπου, τα συναισθήματα των ανθρώπων, τους φόβους και τις φιλοδοξίες τους και, εν μέσω αυτής της κοσμικά ενορχηστρωμένης βουής, να τους οδηγήσει στη γαλήνη και στην ελευθερία. Ο άνεμος που σαρώνει είναι το αριστοτεχνικά φιλοτεχνημένο ντεμπούτο της Σέλβα Αλμάτα ένα βαθύ και ποιητικό μυθιστόρημα που σηματοδοτεί την άφιξη μίας συγγραφέα με αδιαμφισβήτητο ταλέντο και μοναδική δεξιοσύνη.

Φιλ. Μ. Τζόουνς: "Πώς ακριβώς να ξεκινήσεις
Από την ιδέα στην πράξη

Πώς ακριβώς να ξεκινήσεις

Ένας πρακτικός οδηγόςγια να υλοποιήσετε τους στόχους σας. Το "Πώς ακριβώς να ξεκινήσεις" είναι ο πρακτικός σας οδηγός για να αρχίσετε να πραγματοποιείτε το όνειρο, τον στόχοή το όραμα που έχετε για τη ζωή σας και να ξεκολλήσετεαπό τα "Μακάρι". Μακάρι να είχα ξεκινήσει να δουλεύω μόνος μου. Μακάρι να είχα ξεκινήσει νωρίτερα. Μακάρι να είχα ακούσει εκείνη τη συμβουλή. Μακάρι να είχα το κουράγιο να προσπαθήσω. Καταλαβαίνετε το πνεύμα. Γεμάτο με προσγειωμένες συμβουλές, εμπειρίες βγαλμένες από τη ζωή και διαφωτιστικά παραδείγματα, το Πώς ακριβώς να ξεκινήσεις σας παρέχει τα εργαλεία που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε το δικό σας ταξίδι. Το δικό σας ταξίδι για να πραγματοποιήσετετο άπιαστο όνειρό σας. Σχεδιασμένο ως ένα σύντομο βιβλίο γεμάτο σπουδαίες ιδέες, περιέ-χει πρακτικές πληροφορίες χωρίς την περιττή κι εκνευριστική σάλ-τσαπου συχνά τις συνοδεύει. Μέσα από τις σελίδες του,θα μπορέσετε να μεταφράσετε την ιδέα ή το όνειρό σας σε απλά, αποφασιστικά και συγκεκριμένα βήματα, έτσι ώστενα αντιμετωπίσετε ό,τι σας κρατάει πίσω, να υπερνικήσετε τους φόβους σας και να συνεχίσετε να εξελίσσεστε.

Γουίλιαμ Τζέι Ο' Νιλ: "Πως να κερδίζετε χρήματα από τις μετοχές"
4η έκδοση 

Πως να κερδίζετε χρήματα από τις μετοχές

Το βιβλίο "Πώς να κερδίζετε χρήματα από τις μετοχές" έχει βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους και θεωρείται βασικό εγχειρίδιο οικονομικής ανάπτυξης. Το βιβλίο που έχει επηρεάσει γενιές επιτυχημένων επενδυτών. Με πωλήσεις πάνω από 2 εκατομμύρια αντίτυπα. Όσα κι αν έχετε να επενδύσετε, είτε 100 χιλιάδες είτε 100 εκατομμύρια, η δοκιμασμένης αξίας Μέθοδος των Επτά Σημείων του Γουίλιαμ Τζέι Ο' Νιλ μπορεί να σας βοηθήσει να πολλαπλασιάσετε τα χρήματά σας και να διασφαλίσετε το οικονομικό σας μέλλον. Η Μέθοδος των Επτά Σημείων αποτελεί ένα εύχρηστο εργαλείο για να επιλέγετε κερδοφόρες μετοχές και να μειώνετε τους κινδύνους στο σημερινό ευμετάβλητο οικονομικό περιβάλλον.

Ευαγγελία Κρασαδάκη, Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης, Σωτηρία Τριαντάρη
Κοινωνικές – επικοινωνιακές και ψηφιακές δεξιότητες στην εκπαίδευση και στην εργασία τον 21ο αιώνα

Κοινωνικές - επικοινωνιακές και ψηφιακές δεξιότητες

Οι κοινωνικές/επικοινωνιακές και ψηφιακές δεξιότητες αποτελούν θεμέλιο λίθο στη σύγχρονη εκπαίδευση και στο εργασιακό περιβάλλον, καθώς η αναγκαιότητα της εξέλιξής τους επιτείνεται, αφενός από την επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο και αφετέρου από τις διαρκείς αλλαγές στο κοινωνικοοικονομικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι οι οποίες χαρακτηρίζουν τη σύγχρονη εποχή. Προς αυτή την κατεύθυνση, στην εν λόγω μελέτη δίνεται έμφαση τόσο στις βασικές δεξιότητες απασχόλησης, στις βασικές, αλλά και υψηλού επιπέδου ψηφιακές δεξιότητες, όσο και στις ήπιες/κοινωνικές, διοικητικές, εκπαιδευτικές, εργασιακές δεξιότητες, πάντοτε σε σχέση με τις σύγχρονες προκλήσεις. Ακολούθως, αναλύονται δεξιότητες και έννοιες που συνδέονται με τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας, την εργασία που βασίζεται στη γνώση και τις σύγχρονες επαγγελματικές ανάγκες, όπως οι δεξιότητες ζωής και η επικοινωνία, η ηγεσία και η ανθεκτικότητα, η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα, μέσω παραδειγμάτων και ερευνητικών αποτελεσμάτων.

Στόχος της παρούσας μελέτης είναι να αναδείξει ότι οι δεξιότητες συνδέονται με την εκπαίδευση, την εκπαίδευση ενηλίκων, την επαγγελματική κατάρτιση και τη διά βίου μάθηση. Παράλληλα, επιχειρούνται συνάψεις με μια σειρά επαγγελμάτων, ειδικοτήτων, ρόλων και θέσεων ευθύνης. Εξετάζονται, τόσο από την οπτική της παιδαγωγικής όσο και της οικονομικής ρητορικής, διασυνδεόμενα ζητήματα, όπως η αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών, η μαθητο/φοιτητοκεντρική προσέγγιση, η αξιολόγηση δεξιοτήτων κ.ά., ενώ επιπλέον αναδεικνύεται και ο ρόλος των εκπαιδευτικών στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

ΕΜΣΤ: Τι κρατάμε από το 4ο μέρος του αφιερώματος "Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;"

Ευχάριστες εκπλήξεις αλλά και αστοχίες στο τελευταίο μέρος του εκθεσιακού κύκλου αφιερωμένου στις γυναίκες, από το οποίο πήραμε μια γεύση λίγο πριν τα αποψινά εγκαίνια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
13/06/2024

"Όταν η Τέχνη ενοχλεί": Διήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στην ελευθερία της έκφρασης

Συζητήσεις, προβολή ντοκιμαντέρ και stand-up comedy με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο των εορτασμών των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και των 80 χρόνων από την απελευθέρωση της Αθήνας.

"On an island": Μια ανατρεπτική έκθεση του Κωστή Σταφυλάκη στη Λέσβο

Η έκθεση περιλαμβάνει εγκαταστάσεις, γλυπτά, βίντεο και περφόρμανς.

"Το τραπέζι ανάμεσα στα κρεβάτια" είναι ένα καλλιτεχνικό πείραμα πάνω στην ιδέα της συλλογικότητας σε μια "άγνωστη" στοά της Αθήνας

Η έκθεση ανοίγει μια υπόθεση εργασίας πάνω στην κατοίκηση και από κοινού χρήση του κατασκευασμένου κόσμου.

To διεθνές πρόγραμμα σύγχρονης τέχνης phenomenon επιστρέφει στην Ανάφη

Το phenomenon 5 θα επιχειρήσει μία ανασκόπηση μέσα από τη διερεύνηση της έννοιας της "επι-στροφής", όχι ως μια αναδρομή σε ένα συγκεκριμένο παρελθόν, αλλά ως μια επιτελεστική πράξη που (ανα)διαμορφώνει την πραγματικότητα.

"Δημοκρατία": Η νέα έκθεση της Εθνικής Πινακοθήκης στρέφει το βλέμμα στην επικαιρότητα

Σε μία κομβική χρονιά, με εκλογές σχεδόν σε όλον τον κόσμο, η ΕΠΜΑΣ παρουσιάζει μία επίκαιρη έκθεση για τις τέχνες, τις κοινωνικές αλλαγές και τη δημοκρατία.

Μοναδικές καλοκαιρινές ξεναγήσεις στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος

Το μουσείο υποδέχεται το καλοκαίρι διοργανώνοντας ειδικές κατευθυνόμενες περιηγήσεις στις εκθέσεις του.