Η σύγχρονη κινέζικη τέχνη σε μια έκθεση στην Αίγινα

Είκοσι έργα σύγχρονων Κινέζων καλλιτεχνών παρουσιάζονται στο Διαχρονικό Μουσείο Αίγινας με ελεύθερη είσοδο από τις 24 Ιουλίου έως τις 20 Νοεμβρίου 2026.

Αίγινα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων και το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Κίνας  (NAMΟC) διοργανώνουν περιοδική έκθεση με τίτλο "Απομακρυσμένα Βουνά και Ποτάμια : Πνευματική Πατρίδα" στο Διαχρονικό Μουσείο Αίγινας (Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο).

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό με ελεύθερη είσοδο από τις 24 Ιουλίου έως τις 20 Νοεμβρίου 2026. Στην έκθεση παρουσιάζονται είκοσι έργα έντεκα σύγχρονων Κινέζων καλλιτεχνών ,τα οποία προέρχονται από τις Συλλογές του Εθνικού Μουσείου Τέχνης της Κίνας. Η επιλογή τους προσφέρει ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της εξέλιξης της κινεζικής τέχνης, συνδέοντας την πλούσια κληρονομιά του παρελθόντος με τις αναζητήσεις του σήμερα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 8 Αυγούστου και ώρα 18.30 από τον Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Ιάσονα Φωτήλα.  

Info:

Εγκαίνια: Σάββατο 8 Αυγούστου και ώρα 18.30

Ωράριο έκθεσης:

  • Δευτέρα –Πέμπτη  9.00 - 14.30
  • Παρασκευή   9.00 -14.30 και 17.00 -20.00
  • Σάββατο –Κυριακή  17.00-20.00

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Όταν οι νέοι καλλιτέχνες έμαθαν να μη φοβούνται" στο μουσείο Γ. Γουναρόπουλου

Η έκθεση φωτίζει έναν ιστορικό καλλιτεχνικό διάλογο διαφορετικών δημιουργών και δεκαετιών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/10/2026

"Η Άμμος Σκοτώνει τις Πέτρες" της Κέιτ Νιούμπι στο Arch

Μια έκθεση για γλυπτικά απομεινάρια σε έναν διάλογο με την πόλη ξεκινά τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου.

"Εικαστικές Διαπλάσεις": Ο Κώστας Ευαγγελάτος παρουσιάζει τη νέα του έκθεση στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

Ο ζωγράφος και ποιητής παρουσιάζει έργα που συνδυάζουν αφαιρετικές μορφές, γεωμετρικά σχήματα και έντονες χρωματικές συνθέσεις, αποτυπώνοντας τη δική του ποιητική προσέγγιση στην τέχνη.

"Το Μάτι του Δημιουργού" ως σύμβολο συνείδησης στη Sianti Gallery

Έκθεση ζωγραφικής της Λαμπρινής Μποβιάτσου από τις 6 Νοεμβρίου, στη Sianti Gallery.

Η Kate Newby μας συστήνει την Αθήνα κομμάτι κομμάτι

Με θραύσματα γυαλιού, σκουριά και άλλα υλικά που συνέλεξε από τους δρόμους της πόλης, η Νεοζηλανδή καλλιτέχνιδα δημιουργεί ένα ξεχωριστό γλυπτικό τοπίο στην έκθεση "Sand Kills Stones"

Ο William Kentridge φέρνει τον μύθο του Ορφέα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Η έκθεση "Μιμήσου τον ύπνο των λίθων" φέρνει σε διάλογο σύγχρονα έργα του William Kentridge με αρχαιότητες, με αφετηρία τον μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης.

Το 5ο Bazaar Βιβλίου του ΜΙΕΤ έρχεται άκρως εορταστικό

Γιορτάζει τα 60 και συνδιοργανώνεται με το Βιβλιοφιλικό Παζάρι του ΕΛΙΑ, συνοδευόμενο από παράλληλες δράσεις αλλά και διαδικτυακές προσφορές.