"M' ένα βιβλίο συζητώ": "Το παιδί που μετρούσε τον κόσμο" γίνεται αντικείμενο δημιουργικής συζήτησης

Tο κοινωνικό μυθιστόρημα του Μετίν Αρντίτι αποκτά κεντρική θέση σε μια συζήτηση αμφισβήτησης και ανταλλαγής ιδεών, στο πλαίσιο της δράσης «Μ’ ένα βιβλίο συζητώ», που σκοπό έχει τη διάδοση του ποιοτικού βιβλίου.

Βιβλία © Kari Shea

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου, που έχει διοργανώσει περισσότερες από 450 εκδηλώσεις "Μ’ ένα βιβλίο συζητώ" και έχει δημιουργήσει περί τις 902 Δανειστικές Βιβλιοθήκες "για σένα!”, μάς προσκαλεί την Κυριακή 5 Μαρτίου (6 μ.μ.) σε μια δημιουργική συζήτηση, αυτή τη φορά γύρω από το κοινωνικό μυθιστόρημα του Μετίν Αρντίτι , "Το παιδί που μετρούσε τον κόσμο" (εκδόσεις Πατάκη), στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικοποίησης βιβλιόφιλων και βιβλίων. 

Σύμφωνα με την εισηγήτρια Ιλεάνα Αρντίτι πρόκειται για "μια ιστορία πολύ απλά γραμμένη με πολύ βαθύ δίδαγμα: Στη ζωή χρειαζόμαστε τον πλησίον μας για να κτίσουμε τον κόσμο μας. Η αγάπη και η παρηγοριά του συνανθρώπου μας, μας είναι απαραίτητες και για να δαμάσουμε τις αντιξοότητες  που μας παρουσιάζονται. Σε ένα μικρό  νησί του Αιγαίου, ο Γιάννης, ένα δωδεκάχρονο παιδί με σύνδρομο του αυτισμού, καταγράφει καθημερινά   τη σειρά των καϊκιών που εισέρχονται  στο λιμάνι , τα ψάρια που φέρνουν οι ψαράδες και τους θαμώνες  του καφενείου. Το παιδί προσπαθεί με αυτό τον τρόπο  να συλλάβει την αρμονία του κόσμου. Η μητέρα του Γιάννη, σωστή Μπουμπουλίνα, παλεύει για τα προς το  ζην και την ανατροφή του ιδιαίτερου παιδιού της. Οι κάτοικοι του νησιού έχουν χωριστεί σε δυο κόμματα εξ αιτίας ενός μεγάλου ξενοδοχειακού συμπλέγματος που σχεδιάζεται  να κτιστεί σε μια παραλία του τόπου τους, μέσα στις  δύσκολες συγκυρίες της κρίσης. Ο Ελληνοαμερικάνος αρχιτέκτονας Ελιοτ, που μελετάει  το χρυσό αριθμό  στα αρχαία θέατρα θα δεθεί με μια συγκινητική φιλία με το παιδί και οι δυο μαζί  θα βρουν τη χρυσή τομή στους διαπληκτισμούς των νησιωτών". 

Για συμμετοχή στην εκδήλωση, στείλτε το ονοματεπώνυμό σας στο hellenicbookclub@gmail.com ή μήνυμα στο fb Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου, για να λάβετε τον σύνδεσμο zoom.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα highlights του 20ου Athens Digital Arts Festival

Το Athens Digital Arts Festival παρουσιάζει το πρόγραμμα της 20ης επετειακής του διοργάνωσης και υπόσχεται τη μεγαλύτερη εμβυθιστική εμπειρία της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Μια σειρά δράσεων διοργανώνει για τους επισκέπτες του το γνωστότερο μουσείο της πόλης, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

"Comics στο Υδαταέριο": Η μαγεία της τέχνης των comics και η βιομηχανική κληρονομιά στην Τεχνόπολη

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το Ψηφιακό Μουσείο Comics συμπράττουν στο πλαίσιο του φεστιβάλ Comicdom CON Athens.

Δέκα ερωτήσεις στον Αργύρη Καστανιώτη

Ο Αργύρης Καστανιώτης, στο τιμόνι ενός από τους παλαιότερους και σημαντικότερους εκδοτικούς οίκους της χώρας, συνεχίζει την παράδοση του πατέρα του, οραματιζόμενος ένα καλύτερο μέλλον για το βιβλίο, τη φιλαναγνωσία, αλλά και την ελληνική κοινωνία γενικότερα.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο στις εκθέσεις του

Το μουσείο ανοίγει τις πόρτες του για τη τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων χωρίς εισιτήριο, με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και πρόγραμμα δράσεων για μικρούς και μεγάλους.

"Φωνές μιας άνοιξης περασμένης": Η Μάρω Μιχαλακάκου συνομιλεί με τον πατέρα της αλλά και με την κόρη της

Στην έκθεση θα προβάλλεται και μια ταινία μικρού μήκους της κόρης της Σοφίας Σαφού με θέμα τη καθημερινή ζωή στο σπίτι του παππού της Μιχαήλ και της γιαγιάς της Ευαγγελίας.

"Οσμές χρόνου": Ο Κώστας Τσώλης αναδομεί φωτογραφίες και εικόνες γεγονότων που συντάραξαν τον 20ό αιώνα

Ο καλλιτέχνης μάς καλεί σε μια νοερή ανασύνταξη των ιστορικών καταγραφών, καθώς συμπλέκει την ισχύ της τέχνης με τη μελέτη των γεγονότων.