"M' ένα βιβλίο συζητώ": "Το παιδί που μετρούσε τον κόσμο" γίνεται αντικείμενο δημιουργικής συζήτησης

Tο κοινωνικό μυθιστόρημα του Μετίν Αρντίτι αποκτά κεντρική θέση σε μια συζήτηση αμφισβήτησης και ανταλλαγής ιδεών, στο πλαίσιο της δράσης «Μ’ ένα βιβλίο συζητώ», που σκοπό έχει τη διάδοση του ποιοτικού βιβλίου.

Βιβλία © Kari Shea

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου, που έχει διοργανώσει περισσότερες από 450 εκδηλώσεις "Μ’ ένα βιβλίο συζητώ" και έχει δημιουργήσει περί τις 902 Δανειστικές Βιβλιοθήκες "για σένα!”, μάς προσκαλεί την Κυριακή 5 Μαρτίου (6 μ.μ.) σε μια δημιουργική συζήτηση, αυτή τη φορά γύρω από το κοινωνικό μυθιστόρημα του Μετίν Αρντίτι , "Το παιδί που μετρούσε τον κόσμο" (εκδόσεις Πατάκη), στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικοποίησης βιβλιόφιλων και βιβλίων. 

Σύμφωνα με την εισηγήτρια Ιλεάνα Αρντίτι πρόκειται για "μια ιστορία πολύ απλά γραμμένη με πολύ βαθύ δίδαγμα: Στη ζωή χρειαζόμαστε τον πλησίον μας για να κτίσουμε τον κόσμο μας. Η αγάπη και η παρηγοριά του συνανθρώπου μας, μας είναι απαραίτητες και για να δαμάσουμε τις αντιξοότητες  που μας παρουσιάζονται. Σε ένα μικρό  νησί του Αιγαίου, ο Γιάννης, ένα δωδεκάχρονο παιδί με σύνδρομο του αυτισμού, καταγράφει καθημερινά   τη σειρά των καϊκιών που εισέρχονται  στο λιμάνι , τα ψάρια που φέρνουν οι ψαράδες και τους θαμώνες  του καφενείου. Το παιδί προσπαθεί με αυτό τον τρόπο  να συλλάβει την αρμονία του κόσμου. Η μητέρα του Γιάννη, σωστή Μπουμπουλίνα, παλεύει για τα προς το  ζην και την ανατροφή του ιδιαίτερου παιδιού της. Οι κάτοικοι του νησιού έχουν χωριστεί σε δυο κόμματα εξ αιτίας ενός μεγάλου ξενοδοχειακού συμπλέγματος που σχεδιάζεται  να κτιστεί σε μια παραλία του τόπου τους, μέσα στις  δύσκολες συγκυρίες της κρίσης. Ο Ελληνοαμερικάνος αρχιτέκτονας Ελιοτ, που μελετάει  το χρυσό αριθμό  στα αρχαία θέατρα θα δεθεί με μια συγκινητική φιλία με το παιδί και οι δυο μαζί  θα βρουν τη χρυσή τομή στους διαπληκτισμούς των νησιωτών". 

Για συμμετοχή στην εκδήλωση, στείλτε το ονοματεπώνυμό σας στο hellenicbookclub@gmail.com ή μήνυμα στο fb Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου, για να λάβετε τον σύνδεσμο zoom.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Crossbreeds": Ο Αύγουστος Βεϊνόγλου προτείνει ένα ανοίκειο μέλλον που θολώνει τα όρια έμψυχου-άψυχου

Η νέα έκθεση του καλλιτέχνη παρουσιάζει μια σειρά από νέα γλυπτά και σχέδια που προσομοιώνουν τη διαδικασία της πετροποίησης μέσω της χρήσης πορσελάνης, χαρτοπολτού και διαφορετικών πλαστικών εξαρτημάτων από αυτοκίνητα και άλλα μηχανήματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/03/2023

Οι νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Ψυχογιός είναι για κάθε ηλικία

Νέοι τίτλοι ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας για παιδιά και ενήλικες, που είναι διαθέσιμοι από σήμερα από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Τετράποδοι επισκέπτες στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Μια συνεργασία του ΕΜΣΤ με το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων (4/4).

Η Σταματία Δημητρακοπούλου αποχαιρετά την Art Athina

Η Δημητρακοπούλου ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια της αθηναϊκής φουάρ για έξι συνεχόμενα χρόνια.

Μια ματιά στη ζωγραφική του Βασίλη Σίμου

Μια έκθεση με αναδρομικό χαρακτήρα που περιλαμβάνει μια επιλογή έργων του Λαμιώτη ζωγράφου από το 1954 έως το 2014.

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου: Μια δεκαετία δημιουργικότητας και πολιτιστικής αναγέννησης

Το μουσείο γιορτάζει δέκα χρόνια δράσης και μας καλεί να εξερευνήσουμε τους ανανεωμένους χώρους και τη βιομηχανική ιστορία του μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα. Η διευθύντρια του ΒΜΦ Μαρία Φλώρου μιλάει στο "α" για τις επετειακές εκδηλώσεις αλλά και την παρακαταθήκη του ως μνημείου βιομηχανικής κληρονομιάς.

Έργα ζωγραφικής από την Αμμόχωστο φιλοξενούνται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Στην Πινακοθήκη παρουσιάζονται 25 έργα της Δημοτικής Πινακοθήκης Αμμοχώστου, τα οποία για 45 χρόνια οι Κύπριοι τα θεωρούσαν χαμένα, αφού εγκαταλείφθηκαν στην Αμμόχωστο το 1974 με την εισβολή.