"Wildlife and the Wild Woman": Μια έκθεση αφιερωμένη στην περιθωριοποιημένη γυναίκα

Η Αλεξία Ιμάνο Μαρούλη θέτει ερωτήματα και αποκαλύπτει το συναισθηματικό ήθος που έχει δημιουργήσει μέσα μας αυτό το αφήγημα, συνδέοντας τον θεατή με την αίσθηση της απώλειας, του φόβου και της μοναξιάς.

Wildlife and the Wild Woman

Η γκαλερί ALMA παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Αλεξίας Ιμάνο Μαρούλη "Wildlife and the Wild Woman". Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι στις 2 Φεβρουαρίου και η επιμέλεια ανήκει στη Μαρία Αλμπάνη.

Σύμφωνα με την Jessica Fertonani Cooke, η άγρια φύση είναι ύπαρξη, μέρος μιας κολοσσιαίας έκρηξης μεταξύ των άστρων, μεταξύ του ωκεανού και των ακτών του, ντελικάτες σταγόνες νερού στα κλαδιά, ένας ήχος, όλα άγνωστα. Είναι μια απρόβλεπτη δύναμη που λειτουργεί σε τόσο ευρύ ρυθμό, που μπορούμε να βιώσουμε μόνο κομμάτια αυτού του κοσμικού καλειδοσκόπιου. Η άγρια φύση δεν μπορεί να ελεγχθεί. Έρχεται και φεύγει, κατά περίπτωση, επειδή έτσι είναι η φύση των πραγμάτων.

Wildlife and the Wild Woman

Αυτή η έκθεση είναι εμπνευσμένη και αφιερωμένη στη γυναίκα που υπέστη και υφίσταται κακομεταχείριση και παρανόηση υπό το πρίσμα των κοινωνικών κανόνων. Η Αλεξία Ιμάνο Μαρούλη θέτει ερωτήματα και αποκαλύπτει το συναισθηματικό ήθος που έχει δημιουργήσει μέσα μας αυτό το αφήγημα, συνδέοντας τον θεατή με την αίσθηση της απώλειας, του φόβου, της μοναξιάς, του ανήκειν και πυροδοτώντας ένα υπαρξιακό δέος για κάτι πολύ μεγαλύτερο από εμάς.

Εγκαίνια: 2/2 (7-10 μ.μ.)

Info: ALMA | 2-25/2 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 11 π.μ. - 8 μ.μ., Τετ., Σαβ.: 11 π.μ. - 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Alma Contemporary Art Gallery

Υψηλάντου 24, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Συζητάμε για την "Ιστορία της Θεραπαινίδας" & την ποπ κουλτούρα": Από το βιβλίο, στην τηλεόραση και την κοινωνία

Μία συζήτηση για τη μεγαλοφυή δυστοπία της Margaret Atwood που κλείνει σχεδόν 40 χρόνια ζωής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/03/2024

8+1 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Διόπτρα

Μεταφρασμένη, ελληνική και αστυνομική λογοτεχνία, βιβλία για προσωπική ανάπτυξη αλλά και ιστορικά βιβλία στις νέες εκδόσεις.

"Μ’ ένα βιβλίο συζητώ" για την τεχνητή νοημοσύνη και το βιβλίο "Ανθρώπινο πρόσωπο"

Εισηγήτρια της εκδήλωσης είναι η Βασιλική Μπούκη, Αναπληρώτρια Διευθύντρια σε Τεχνητή Νοημοσύνη Πανεπιστημίου Westminster Λονδίνου.

"Και ενθυμήθηκα πως είμαι γυναίκα": Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης αποτίνει φόρο τιμής στην Ελισάβετ Μουτζάν Μαρτινέγκου

Η έκθεση βασίζεται σε ιδέα της βραβευμένης σκηνοθέτιδας Μαρίας Κατσιώνη, η οποία σκηνοθετεί την ομώνυμη θεατρική παράσταση που κάνει πρεμιέρα στο πλαίσιο της έκθεσης.

Θεσσαλονίκη: Design Week από την "Parallaxi" στην Αγορά Μοδιάνο

Το παλαιότερο σε κυκλοφορία free press της Ελλάδας ξεκίνησε μια σειρά από δράσεις και δημόσιες συζητήσεις γύρω από το σήμερα και το αύριο της πόλης.

2023 Ελευσίς "Αρχαιολογία και Αφηγηματικότητα": Ένας διεπιστημονικός διάλογος ανάμεσα στους τομείς των τεχνών και της αρχαιολογίας

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις της δράσης "Μυστήριο 20", ενώ θα παρουσιαστεί το γλυπτικό έργο του Διονύση Χριστοφιλογιάννη "O Στρατός του Γκούμα".

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (4-10/3)

Εκκεντρικές εικόνες στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα", εκθέσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο ΕΜΣΤ και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα.