Νέος κύκλος εργαστηρίων φωτογραφίας για εφήβους στο HPC

Στόχος του προγράμματος είναι να αναζητήσουν και να αποτυπώσουν οι έφηβοι μέσα από το φωτογραφικό τους φάκο τη δική τους οπτική εκδοχή του κόσμου και τη θέση τους μέσα σε αυτόν.

Εργαστήρι φωτογραφίας HPC

Το "Εργαστήριο Φωτογραφίας για εφήβους" (13-17 ετών), που θα διεξαχθεί στο χώρο του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας, έχει ως σκοπό την ενθάρρυνση για πειραματισμό με τις δημιουργικές και αφηγηματικές δυνατότητες του φωτογραφικού μέσου.

Διαβάζοντας τη γλώσσα των εικόνων πολύπλευρα, οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τις βασικές αρχές της φωτογραφικής τεχνικής και τους κανόνες της οπτικής αφήγησης γνωρίζοντας το έργο σημαντικών φωτογράφων, αλλα και μέσα από την πράξη με αφορμή ασκήσεις – εργασίες που ανατίθενται κατά την διάρκεια των μαθημάτων. Στόχος του προγράμματος είναι να αναζητήσουν και να αποτυπώσουν οι έφηβοι μέσα από το φωτογραφικό τους φάκο τη δική τους οπτική εκδοχή του κόσμου και τη θέση τους μέσα σε αυτόν.

Η εκπαιδευτική διαδικασία θέτει στο επίκεντρο τους ίδιους τους συμμετέχοντες, δίνοντας έμφαση στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που προωθεί την επικοινωνία στην ομάδα, τη δημιουργικότητα και ενθαρρύνει την έκφραση των ιδεών και των συναισθημάτων. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων χορηγείται στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.

Info: Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας | Κόστος συμμετοχής: 120€ | 10/12 - 18/2 | 12 - 2 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μια έκθεση φωτογραφίας αφηγείται την αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στην Ουκρανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος O.D.I.SO.S Open Democracy in a Society of Solidarity, οι Γιατροί του Κόσμου διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας και θεματικές συζητήσεις στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

31/01/2023

"Δρόμοι Σύνθεσης": Έργα μεταπολεμικής γενιάς σε διάλογο με τη σύγχρονη τέχνη

Στην έκθεση παρουσιάζονται μνημειακά έργα "δασκάλων" της μεταπολεμικής γενιάς, επιχειρώντας μια μοναδική ώσμωση με συνθέσεις νεότερων δημιουργών με διακριτικό αποτύπωμα.

Η χαρακτική γίνεται παιχνίδι στον χώρο τέχνης Εκτός

Μετά από την έκθεση, μερικά από αυτά τα εκπαιδευτικά παιχνίδια θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΧ.

"CTRL+τ": Οι υπαρξιακοί συμβολισμοί του λαβύρινθου

Στο νέο πρότζεκτ του TAF, η Serena Poletti επικεντρώνεται στο θέμα του λαβύρινθου ως σύμβολο της ανακάλυψης του θανάτου και της αναγέννησης.

Άνθρωποι και υπολογιστές: Το έργο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και μια έρευνα για τη σύγχρονη Αθήνα εξετάζουν τη σχέση κοινοτήτων-πόλεων στη Στέγη

Πήραμε μία πρώτη γεύση από το ερευνητικό εγχείρημα "Κωνσταντίνος Δοξιάδης και Πληροφοριακός Μοντερνισμός: Η Μηχανή στην Καρδιά του Ανθρώπου" που εγκαινιάστηκε στις 28/1 στο υπόγειο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και μελετά τι συνιστά τις πόλεις του σήμερα, μέσα από το έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα αλλά και πρόσφατες έρευνες.

Γνωρίστε την κεραμική τέχνη μέσα από τα εργαστήρια του ARCHworkshop

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τεχνικές ζωγραφικής σε ψημένο πηλό και θα δημιουργήσουν μια σύνθεση λουλουδιών με βιώσιμο αλλά και ταυτόχρονα δημιουργικό τρόπο.