"Μικρά Ζωγραφικά Έργα" στη Sianti Gallery

Η καθιερωμένη ομαδική έκθεση της Sianti παρουσιάζει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, νεότερων αλλά και παλαιότερων συνεργατών με στόχο να γεμίσουν τις μέρες των εορτών με χρώματα και ευχές.

Μικρά Ζωγραφικά Έργα Sianti

Η Sianti Gallery εγκαινιάζει την καθιερωμένη ομαδική έκθεση "Μικρά Ζωγραφικά Έργα 2022-2023". Ένας τίτλος, που αποτυπώνει έναν ορισμό για την τέχνη: το "μεγάλο” έργο δεν είναι απαραίτητα ζήτημα διάστασης, αλλά έκφρασης, βάθους και κυρίως, συγκίνησης. 

Στα έργα παρατηρείται μεγάλη ποικιλομορφία όχι μόνο στην θεματική, αλλά και στα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία τους. Η αλλαγή κλίμακας επηρεάζει τα δομικά στοιχεία του κάθε έργου εξασφαλίζοντας, όμως, μεγάλη εκφραστική ελευθερία σε όλους τους καλλιτέχνες. Με τη ζωγραφική να απευθύνεται πρωτίστως στην όραση, ο θεατής καλείται να  παρατηρήσει τον διάλογο, που αναπτύσσεται μεταξύ ενός έργου και του ίδιου του  καλλιτέχνη. Από την άλλη, η γλυπτική συνδυάζοντας  οπτικά και απτικά στοιχεία εντυπωσιάζει με την υλική της παρουσία, την πλαστική υπεροχή και τον εμπλουτισμό του χώρου.

Μικρά Ζωγραφικά Έργα Sianti

Στην έκθεση, που αποτελεί πλέον παράδοση για την γκαλερί μας, παρουσιάζονται έργα, τα περισσότερα διαστάσεων 30Χ30 εκ., νεότερων αλλά και παλαιότερων συνεργατών με στόχο να γεμίσουν τις μέρες των εορτών με χρώματα και ευχές. Συμμετέχουν 40 εικαστικοί με παλαιότερα αλλά και νέα έργα, που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για την συγκεκριμένη έκθεση. Αυτή η ξεχωριστή "συνεύρεση" των καλλιτεχνών, που αποτελεί θεσμό για τις εορταστικές ημέρες, συνδυάζει τις καθημερινές οπτικές εμπειρίες αποκαλύπτοντας την Τέχνη ως δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Μικρά Ζωγραφικά Έργα Sianti

Και επειδή τα Χριστούγεννα αποτελούν μια εποχή προσφοράς, φέτος στη Sianti, ο Γιώργος Σταθόπουλος θα δωρίσει ένα ζωγραφικό έργο με σκοπό ο κάθε επισκέπτης να μπορεί να προμηθεύεται λαχνούς των 10 ευρώ καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης για να πάρει μέρος στην κλήρωση του έργου του. Όλα τα έσοδα των λαχνών θα δοθούν στα Παιδικά Χωριά SOS και ένας τυχερός θα αποκτήσει το έργο του καλλιτέχνη στην κλήρωση που θα γίνει παρουσία της κυρίας Άννης Κατσούλη εκπροσώπου των Παιδικών Χωριών SOS.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Αδριανός Σ.,Αγγελίδης Π., Αντωναρόπουλος Χρ., Ασαργιωτάκη Κ., Βαλυράκη Μ., Βαλυράκης Γ., Γιαννακόπουλος Λ., Δημητριάδου Κ., Ιερομονάχου Γ., Κανά Ειρ., Καράς Χρ., Κούκος Δ., Κουντούρης Μ., Λάβδας Κ., Λάλας Θ., Λατινοπούλου Αθ., Μπελιβανάκη Λ., Παπαϊωάννου Χρ., Πιστώνης Αχ., Σελιμάς Β., Σιάγκρης Π., Σόρογκας Σ., Σπάρταλης Άγγ., Σπυριούνης Κ., Σταθόπουλος Γ., Τζερμιάς Β., Τόλης Κ., Χανιώτη Δ., Χαντζαράς Απ., Χάρος Μ., Pancess Χρ., Αλεξόπουλος Στ., Βαρώτσος Κ., Βλάσσης Δ., Γαβαλάς Στ., Καστρινάκης Αντ., Παναγιωτίδης Άγγ., Ρόκος Κ.

Εγκαίνια: 10/12 (12 μ.μ.)

Info: Sianti Gallery | 10/12/22-14/1/23 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 10 π.μ. - 8 μ.μ., Τετ.: 10 π.μ. - 3 μ.μ., Σαβ.: 10 π.μ. - 4 μ.μ.

Επιμέλεια Έκθεσης: Βασιλική Σιαντή 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μικρά Ζωγραφικά Έργα

  • Ζωγραφική

Οι συμμετέχοντες εικαστικοί δημιούργησαν έργα, τα περισσότερα διαστάσεων 30Χ30 εκ., με στόχο να γεμίσουν τις μέρες μας με χρώμα και πολλές ευχές για μια αισιόδοξη χρονιά. Συμμετέχουν 40 εικαστικοί με παλαιότερα αλλά και νέα έργα, που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για την συγκεκριμένη έκθεση. Αυτή η ξεχωριστή «συνεύρεση» των καλλιτεχνών, που αποτελεί θεσμό για τις εορταστικές ημέρες, συνδυάζει τις καθημερινές οπτικές εμπειρίες αποκαλύπτοντας την Τέχνη ως δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ένα διήμερο συνέδριο για το μέλλον των δεξιοτήτων έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Δύο ημέρες που θα αλλάξουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε τις δεξιότητες, την εργασία και τη δια βίου μάθηση στην Ελλάδα έρχονται στις 16 & 17 Ιουνίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/06/2026

Έφυγε από τη ζωή ο Βρετανός καλλιτέχνης David Hockney

Πρόκειται για καλλιτέχνη που πειραματίστηκε με διαφορετικά θέματα, στυλ και μέσα στα έργα του, ενώ αρκετοί πίνακες επικεντρώνονται σε προσωπικά πορτρέτα φίλων και συγγενών.

Μια έκθεση ζωγραφικής μας προσκαλεί "…στο μονοπάτι του Ζεν"

Στο Ζεν, στο "μονοπάτι του Geidō" (δηλαδή του καλλιτέχνη), η εξάσκηση της τέχνης αντιμετωπίζεται ως "σκληρός δρόμος διαλογισμού".

Όλα όσα μας περιμένουν έως το τέλος Ιουνίου στον κήπο του Μεγάρου

Συναυλίες, παραστάσεις και ξεχωριστές εκδηλώσεις συνθέτουν ένα πρόγραμμα γεμάτο δημιουργικότητα, προσφέροντας στιγμές ψυχαγωγίας και έμπνευσης.

Ο Γιώργος Ψωμιάδης γράφει για χαρακτήρες που αναζητούν την προσωπική τους φωλιά

Το "α" μίλησε με τον 20χρονο συγγραφέα, που στο ντεμπούτο του καταπιάνεται με ιστορίες ανθρώπων που είναι εγκλωβισμένοι σε μια προσωπική ή συλλογική δυστοπία.

Λογοτεχνικός Ιούνιος με διεθνείς συγγραφείς να καταφθάνουν στην Αθήνα

Αν δεν χορτάσατε από τους συγγραφείς που παρέλασαν στο 1ο Φεστιβάλ Λογοτεχνίας της Αθήνας, ο Ιούνιος φέρνει μεγάλα ονόματα της διεθνούς βιβλιοπαραγωγής στην πρωτεύουσα.