Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (5-11/12)

Χορός, NFTs και πολυμεσικές ομαδικές αφηγήσεις ανάμεσα στα εικαστικά project που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.

Moods & Memories

Moods & Memories 

Οι καλλιτέχνιδες Nel Aerts, Tamina Amadyar, Ειρήνη Ευσταθίου, Έλενη Μπαγάκη και Uman στήνουν τα σχέδιά τους σε χαρτί και κολάζ στον χώρο της Ελένη Κορωναίου και πάνω σε αυτά, απεικονίζουν μελαγχολικά μονόφθαλμα πλάσματα, αστικές περιπλανήσεις σε δρόμους όπου η αρχιτεκτονική του Bauhaus κυριαρχεί, κομμάτια από πεζούλες σε πλαγιές των Κυκλάδων, γυμνές γυναικείες μορφές από vintage ερωτικά περιοδικά, αλλά και αφηρημένα σχήματα και ελεύθερες χειρονομίες, τα οποία κρύβουν αναμνήσεις και μια βαθύτερη αναζήτηση της αίσθησης του ανήκειν.

Εγκαίνια: 9/12 (6-9 μ.μ.)

Info: Ελένη Κορωναίου | 9/12/22-4/2/23 | Ώρες λειτουργίας: Τρ. - Παρ.: 12-6 μ.μ. Σαβ.: 12-4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

terri(s)tories

terri(s)tories

Το πολυμεσικό πρότζεκτ terri(s)tories κάνει μια αναδρομή στην ιστορία του χορού στην Αθήνα, διανύοντας ένα διάστημα 15 ετών (2005-2020). Μέσα από ορισμένα παραδείγματα καλλιτεχνικών χώρων, η έκθεση αναδεικνύει τον νομαδισμό ως κυρίαρχο στοιχείο της κοινότητας του χορού.

Εγκαίνια: 11/12 (8.30 μ.μ.)

Info: Flux Laboratory Athens | 12 -18/12 | Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 1-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Above Olympus to the Dogstar

Above Olympus to the Dogstar

22 ειδικές οθόνες για NFTs προβάλλουν τις limited edition συλλογές ψηφιακών έργων των Above Olympus και του Jonathan St. Void, ενώ ο designer - εικαστικός Niklas (Nikos Athanasopoulos) παρουσιάζει μια εγκατάσταση που αναπτύσσεται μεταξύ του ψηφιακού και του φυσικού κόσμου. Η έκθεση υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με την εταιρεία Jab Labs και είναι ουσιαστικά μια συνομιλία ζωγραφικής, ψηφιακής τέχνης, μουσικής και κεραμικής.

Εγκαίνια: 10/12 (7 μ.μ. - 12 π.μ.)

Info: The Blender Gallery | 10/12/22-17/2/23 | Ώρες λειτουργίας: Τρ.: 10 π.μ. - 6 μ.μ., Τετ., Πεμ., Παρ.: 10 π.μ. - 8 μ.μ., Σαβ.: 12-4 μ.μ. | Για την είσοδο σας, απαιτείται αγορά εισιτηρίου

The Drawing Project - Works On Paper - Complete Series

The Drawing Project - Works On Paper - Complete Series

Ο κόσμος του Νίκου Κυριακόπουλου είναι ερωτικός, χαοτικός, οργιώδης και σκανταλιάρικος, μα πάνω απ’ όλα, ανθρώπινος. Μέσα από 400 περίπου έργα που ο καλλιτέχνης δημιούργησε τα τελευταία 3 χρόνια, κατασκευάζεται μια εγκατάσταση που προσομοιάζει σε ένα γιγάντιο τετράδιο σχεδίων. Κοινός άξονας των εκτιθέμενων έργων; Το σχέδιο ως αυτοτελές μέσο έκφρασης. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί μολύβια, μελάνια, λαδοπαστέλ και την επιφάνεια του χαρτιού, σχεδιάζοντας ζωγραφικές εικόνες λιτές και απέριττες, μένοντας μακριά από κάθε καλολογική επίδειξη.

Εγκαίνια: 7/12 (6-9 μ.μ.)

Info: 16 Φωκίωνος Νέγρη | 7-30/12 | Ώρες λειτουργίας: Τετ. - Παρ.: 4 - 8 μ.μ., Σαβ.: 12 - 5 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων στοχεύει σε μια κληρονομιά ανθεκτική σε καταστροφές και συγκρούσεις

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18/4, αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Λαϊκή ζωγραφική και νοσταλγία για την αγροτική ζωή στον καμβά της Ιωάννας Λημνιού

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας που θα παρουσιαστεί στην The Breeder.

Δύο νέες εκθέσεις στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Πρόκειται για την έκθεση του Δημήτρη Ανδρεάδη με τίτλο "Engram" και της εικαστικού Κατερίνας Παπαζήση "A dancefloor of one’s own".

Δωρεά της οικογένειας Λάτση για την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η δωρεά από τον Σπύρο και τη Ντόροθυ Λάτση γίνεται εις μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση.

"Στρεβλή πορεία, 1960-1974": Παρουσιάζοντας την πολιτική από τη δεκαετία του '60 στη δικτατορία

Η μελέτη καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.

3 μεταφράστριες μάς συστήνουν με το δικό τους τρόπο τρία πολυσυζητημένα βιβλία ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Χίλντα Παπαδημητρίου, Μαρία Ξυλούρη και Στέλα Ζουμπουλάκη γράφουν για τη "Μελέτη περίπτωσης", το "Cloud Atlas" και το "Κορίτσι", τρία σημαντικά βιβλία που μετέφρασαν πρόσφατα και αξίζει να προσέξουμε.

Ο Cacao Rocks μιλά για τη νέα τοιχογραφία του στο Mitsis N’U Piraeus Port και τη σύγχρονη ελληνική street art

Μια συζήτηση με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη για την έμπνευση πίσω από το νέο έργο που κοσμεί το ιστορικό κτίριο στον Πειραιά.