Η "Συστηματική Μαγεία" του Χρήστου Χαντζή

Η έκθεση δομείται σε τρεις διαδοχικές σκηνές-χώρους, οι οποίες μας εμβυθίζουν στο αινιγματικό σύμπαν του καλλιτέχνη.

Systematic Magic Χρήστος Χαντζής

Το OKAY initiative space φιλοξενεί την πρώτη ατομική έκθεση του Χρήστου Χαντζή, "Systematic Magic", την Πέμπτη 24/11.

Ο Χρήστος Χαντζής είναι ένας πολυμεσικός καλλιτέχνης, ο οποίος συνθέτει εγκαταστάσεις, που συχνά θυμίζουν σκηνογραφίες, και μας τοποθετούν στη διπλή θέση του/της θεατή και του/της επιτελεστή.

Systematic Magic Χρήστος Χαντζής

Η έκθεση δομείται σε τρεις διαδοχικές σκηνές-χώρους, οι οποίες μας εμβυθίζουν στο αινιγματικό σύμπαν του καλλιτέχνη. Η μία μετά την άλλη, αποσταθεροποιούν τις προσδοκίες μας, ενώ ο καλλιτέχνης μας εμπιστεύεται προσωπικά μυστικά και άγχη. Μας επιτρέπει να εισέλθουμε, κλιμακωτά, σε ένα σύστημα έργων, όπου σαν κύριο υλικό χρησιμοποιείται το γυαλί, και τα συμβάντα ή οι εικόνες που δημιουργεί γειτνιάζουν με τρόπο τέτοιο που μας προτρέπουν να αφεθούμε σε ένα μπαράζ συνειρμών και αφηγήσεων. Ο 27χρονος καλλιτέχνης βασιζόμενος τόσο στην ευρεία γνώση της ιστορίας της τέχνης όσο και σε ένα σύνολο ενστίκτων, καταφέρνει, σχεδόν χωρίς να το συνειδητοποιούμε, να μετατρέπει εύθυμες παιδικές εικόνες σε συναισθηματικές προβολές της ενήλικης ζωής μας. Είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς/καμία/κανένα πώς ακριβώς οι χαρούμενα φωτισμένοι χώροι, τα ζωγραφικά έργα με λαμπρά/ζωντανά χρώματα ή τα χιουμοριστικά επιτοίχια ποιήματα καταφέρνουν να προκαλέσουν ανησυχία.

Η δουλειά του Χρήστου στοχεύει να περιπλέξει, να θολώσει και να υπογραμμίσει πολιτισμικές και κοινωνικές ιεραρχίες, χρησιμοποιώντας πάντα το off beat χιούμορ του ως διαλυτική διαδικασία. Μέσα στο έργο του ρολά τουαλέτας ταιριάζουν απόλυτα με ένα αναγεννησιακό σπαθί, δυσδιάστατες φόρμες από το "αλφαβητάριο του ’65” με ήρωες/ίδες της Disney, η VOLA του Arne Jacobsen με την αυτοπροσωπογραφία του ίδιου ως στοχαστικό αρλεκίνο. Αυτή είναι η μαγεία των λεπτών μεταμορφώσεων του Χρήστου Χαντζή, προς τη λαχτάρα για μια τέχνη που θέλει να εξερευνήσει παίζοντας.

Εγκαίνια: 24/11 (7 μ.μ.)

Info: OKAY initiative space | 24/11-11/12 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Κυρ.: 5-9 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα φεστιβάλ που έρχονται στην πόλη τον Μάιο

Ο Μάιος ήρθε φέρνοντας μαζί ένα σωρό ενδιαφέροντα φεστιβάλ που μας παροτρύνουν να προγραμματίσουμε τις ανοιξιάτικες εξόδους μας. Ξεκαρδιστικό stand up comedy, μοναδικά live, απελευθερωτικό σινεμά και πολλά ακόμα συνθέτουν τις must-see πολιτιστικές εκδηλώσεις που ανεβάζουν την ένταση λίγο πριν από την έφοδο του καλοκαιριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
05/05/2024

Ο Μάγος του Οζ ζωντανεύει στην έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη

Στα μέσα του μήνα θα δούμε τη νέα έκθεση που φιλοξενεί η a.antonopoulou.art.

"Finchtopia": Μια εικαστική περιπλάνηση στην Αθήνα των 90s

Η νέα έκθεση του Finch of Athens κατασκηνώνει στο Antisocial και μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο.

Δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Μια νέα σειρά εργαστηρίων καλεί το κοινό να γνωρίσει καλύτερα την τέχνη της χαρακτικής, της κεραμικής και της ιαπωνικής μικροτεχνίας.

Οι Λέσχες Ανάγνωσης στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Οι λέσχες συμμετέχουν για δεύτερη χρονιά στη ΔΕΒΘ.

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.