"foodprints": Έκθεση φωτογραφίας στους χώρους εργασίας του Ινστιτούτου Γκαίτε

Μια πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας – προπομπός της μεγάλης παρουσίασης που έρχεται το φθινώπορο του 2023 – αφηγείται την ιστορία της μεσογειακής διατροφής.

foodprints έκθεση © Yiannis Hadjiaslanis

Το 2021 ξεκίνησε μια ειδική σειρά παρουσιάσεων στους χώρους εργασίας του Ινστιτούτου Γκαίτε, με αφορμή την έκθεση "Interval" σε επιμέλεια της Έλενας Παπαδοπούλου και της Μάγιας Τούντα. Αυτή τη φορά, μια σειρά φωτογραφιών αποτελεί προεπισκόπηση του νέου ευρωπαϊκού πολυμεσικού έργου "foodprint – The Mediterranean Diet Revisited". Αυτή η μικρής κλίμακας παρουσίαση προαναγγέλλει τη μεγάλη έκθεση φωτογραφίας που θα ακολουθήσει το φθινόπωρο 2023 στο ΕΜΣΤ – Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Αθήνα.

Η επιλογή των φωτογραφιών που κοσμούν για ένα μικρό χρονικό διάστημα τους χώρους εργασίας στο ινστιτούτο έγινε από τον Αθηναίο καλλιτέχνη Στάμο Μιχαήλ. Τα έργα των Johann Clausen (Γερμανία), Maria Contreras Coll (Ισπανία), Chris de Bode (Ολλανδία), Elena Heatherwick (Ηνωμένο Βασίλειο) και Μυρτώς Παπαδοπούλου (Ελλάδα) εστιάζουν σε έναν τρόπο ζωής και διατροφής που εφαρμόζεται στη Μεσόγειο εδώ και αιώνες. Τα φωτογραφικά θέματα δημιουργήθηκαν στις επτά χώρες όπου η μεσογειακή διατροφή έχει ανακηρυχθεί άυλη παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, δηλαδή σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κροατία, Κύπρο και Μαρόκο.

foodprints έκθεση
© Yiannis Hadjiaslanis

Στις 24 Νοεμβρίου, η έκθεση στα γραφεία του ινστιτούτου θα είναι επισκέψιμη μεταξύ 4.30-7.30 μ.μ. Θα πραγματοποιηθούν τρεις ξεναγήσεις από την Μάρλεν Μούλιου, επιστημονική συνεργάτιδα της ομάδας παραγωγής της έκθεσης, στις 4.30 μ.μ. (ελληνικά), 5.30 μ.μ. (ελληνικά) και 6.30 μ.μ. (ελληνικά ή αγγλικά). 

Για την επίσκεψη στην έκθεση είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο prog-athen@goethe.de, αναγράφοντας την επιθυμητή ώρα για την συμμετοχή σας.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ινστιτούτο Γκαίτε

Ομήρου 14-16
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Σπάνιες συλλογές ψηφιακών έργων στην έκθεση "Above Olympus to the Dogstar"

Οι παράλληλοι κόσμοι των "Above Olympus" και του Τζόναθαν Βόιντ συναντιούνται σε είκοσι ειδικές οθόνες για NFTs.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2022

NFT Ελλήνων καλλιτεχνών στη Ζουμπουλάκη

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη, ένας χώρος με ιστορία 50 ετών, πρωτοπορεί για μία ακόμη φορά, υποστηρίζοντας την ψηφιακή τέχνη.

Η τέχνη μπαίνει στο "Αίνιγμα του Δάσους"

Εικαστικοί καλλιτέχνες, επιμελητές, θεωρητικοί αλλά και τροφοσυλλέκτες-τροφοσυνθέτες επισκέπτονται το "Αίνιγμα του Δάσους" μέσα από δικές τους εμπειρίες, έργα και αναζητήσεις.

"Time of Wonder": Σύγχρονοι καλλιτέχνες εμπνέονται από τη μαγεία των Χριστουγέννων

Παράλληλα, στον πρώτο όροφο της Γκαλερί Σκουφά θα παρουσιαστούν έργα από το ντεπό, γνωστών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Εγκλεισμοί: Eπισκεφτήκαμε την εικαστική έκθεση στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής

48 Έλληνες καλλιτέχνες συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση με έργα που εξετάζουν τις έννοιες του εγκλεισμού και του απόλυτου ελέγχου, σε μία από τις εκθέσεις της χρονιάς.

Ένα τρίπτυχο εκθέσεων για τη Μικρασιατική Καταστροφή στο Δημόσιο Καπνεργοστάσιο

Η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων φιλοξενεί στον εμβληματικό χώρο του Πρώην Δημοσίου Καπνεργοστασίου 3 εκθέσεις που μιλούν για τις διαφορετικές όψεις ενός κομβικού για τον Ελληνισμό γεγονότος.

Τα "Lifescapes" του Βαγγέλη Βαγγελάτου σκιαγραφούν στιγμιότυπα του "ευ ζην"

Στη νέα του έκθεση, ο Βαγγέλης Βαγγελάτος μάς μεταφέρει σε ένα κόσμο συνειρμών, καθημερινών παρατηρήσεων και ερμηνειών των παραστάσεων της ζωής.