7ο Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας: Μια περιπατητική ξενάγηση στις τοιχογραφίες της πόλης

Η σύγχρονη τέχνη βγαίνει ξανά στον δρόμο και μας συστήνει στα κρυφά μονοπάτια της Πάτρας.

7ο Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας

Το 7ο Διεθνές Street Art Φεστιβάλ στην Πάτρα φτάνει στο τέλος του και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια περιπατητική ξενάγηση στις τοιχογραφίες της πόλης. 

Με τον κατάλληλο εξοπλισμό, ποδήλατα, πατίνια, καρότσια, άνετα παπούτσια και το κεφάλι ψηλά, θα ταξιδέψουμε στον κόσμο μίας διαφορετικής Πάτρας. Σε μία πόλη που ανήσυχοι πολίτες της, την μεταμορφώνουν σε ένα υπέροχο μουσείο σύγχρονων έργων τέχνης. 

Οι διοργανωτές θα μιλήσουν για το όραμα του φεστιβάλ και για το πως μία ομάδα κατάφερε να κάνει κάτι τόσο μοναδικό σε ολόκληρη την χώρα. Η ομάδα θα περιμένει το κοινό για συζητήσεις, συνεργασίες, καινοτόμες ιδέες και δράσεις διάδοσης και ανάπτυξης της σύγχρονης τέχνης του δρόμου.

7ο Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν μέρος από τις 58 τοιχογραφίες που έχει υλοποιήσει η Art in Progress τα τελευταία 6 χρόνια στην πόλη. Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, δίνουμε ραντεβού στην οδό Ελευθ. Βενιζέλου 205 στην τοιχογραφία του Ουρουγουανού καλλιτέχνη El Reina με τίτλο "Η συνάντηση".

Λίγο μετά τις 12 μ.μ., στη Χαρ. Τρικούπη στο ύψος της Ναυαρίνου, θα θαυμάσουμε από κοντά το έργο της Νοτιοαφρικανής καλλιτέχνιδας Elléna Lourens με τίτλο "Με αγάπη", ενώ στη 1.30 μ.μ. θα μεταφερθούμε στην Κορίνθου 161, για την τοιχογραφία του ταλαντούχου Έλληνα GERA. Η βόλτα ολοκληρώνεται στην Πλατεία Επτανήσου, όπου θα αντικρίσουμε την ουσιαστική μεταμόρφωση μία γειτονιάς μέσα από τρεις μοναδικές τοιχογραφίες του ArtWalk.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις τον Μάιο

Αυτά είναι τα εικαστικά εγχειρήματα που εγκαινιάζονται μέσα στον μήνα και μας κίνησαν το ενδιαφέρον.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
06/05/2024

Τα φεστιβάλ που έρχονται στην πόλη τον Μάιο

Ο Μάιος ήρθε φέρνοντας μαζί ένα σωρό ενδιαφέροντα φεστιβάλ που μας παροτρύνουν να προγραμματίσουμε τις ανοιξιάτικες εξόδους μας. Ξεκαρδιστικό stand up comedy, μοναδικά live, απελευθερωτικό σινεμά και πολλά ακόμα συνθέτουν τις must-see πολιτιστικές εκδηλώσεις που ανεβάζουν την ένταση λίγο πριν από την έφοδο του καλοκαιριού.

Ο Μάγος του Οζ ζωντανεύει στην έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη

Στα μέσα του μήνα θα δούμε τη νέα έκθεση που φιλοξενεί η a.antonopoulou.art.

"Finchtopia": Μια εικαστική περιπλάνηση στην Αθήνα των 90s

Η νέα έκθεση του Finch of Athens κατασκηνώνει στο Antisocial και μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο.

Δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Μια νέα σειρά εργαστηρίων καλεί το κοινό να γνωρίσει καλύτερα την τέχνη της χαρακτικής, της κεραμικής και της ιαπωνικής μικροτεχνίας.

Οι Λέσχες Ανάγνωσης στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Οι λέσχες συμμετέχουν για δεύτερη χρονιά στη ΔΕΒΘ.

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.