Μια προκλητική οπτική της φωτογραφίας στην έκθεση "Distorted Vision"

Ο Κυριάκος Φραντζέσκος παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση στη Γκαλερί Έρση, ένα πολυμορφικό έργο επεξεργασμένων φωτογραφιών.

Distorted Vision © Κυριάκος Φραντζέσκος

Ο Κυριάκος Φραντζέσκος επιχειρεί την πρώτη του ατομική έκθεση στη Γκαλερί Έρση, με τίτλο "Distorted Vision", μια σειρά από επεξεργασμένες φωτογραφίες σε επιμέλεια Μαρίνας Παπαντωνάκη.

Η επιμελήτρια αναφέρει σχετικά με την έκθεση: "Ο Κυριάκος Φραντζέσκος μέσα από τα έργα του προσφέρει μια προκλητική νέα οπτική της τέχνης της φωτογραφίας καθώς ανιχνεύει την περίπλοκη και μεταβαλλόμενη σχέση του μέσου με την οπτική αλήθεια. Σε μια ψηφιακή εποχή που ο καλλιτέχνης καλείται να μετατραπεί σε καλλιτέχνη-ερευνητή, καλλιτέχνη-προγραμματιστή και να πειραματιστεί με νέους αλγόριθμους και εφευρετικές προσεγγίσεις, ο Φραντζέσκος κατασκευάζει και ανακατασκευάζει εικόνες δημιουργώντας πολυμορφικά έργα, με πολλά layers προσφέροντας ένα καθηλωτικό αποτέλεσμα, το οποίο διαφέρει σημαντικά από αυτό που βρισκόταν μπροστά στην κάμερα κάθε δεδομένη στιγμή. Η απόλυτη δημιουργικότητα του καλλιτέχνη δεν αρκείται στην πράξη της λήψης μιας φωτογραφίας αλλά στην επακόλουθη μετατροπή της εικόνας της κάμερας σε μια χειροποίητη εικόνα. Mέσω του photo manipulation στόχος είναι οι εικόνες να πείσουν το μάτι, ακόμα κι αν το μυαλό επαναστατεί στα σενάρια που επινοούν".

Distorted Vision
© Κυριάκος Φραντζέσκος

Ο Κυριάκος Φραντζέσκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993. Σπούδασε ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία και ψηφιδωτό στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (2012-2017). Σήμερα είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και δράσεις όπως: ‘Πέρι Πλάνης’ (2014) και ‘Επιλογές 1’ (Felios Collection, 2016) του Ε’ εργαστηρίου της ΑΣΚΤ, ‘15’ στο ΚΑΦΕ ΓΚΡΙ (Εξάρχεια, 2016), ‘Πόνος των άλλων’ του Στ’ εργαστηρίου της ΑΣΚΤ (Felios Collection, 2016), ‘Νοσταλγώντας το Φως’ στον εκθεσιακό χώρο Καμίνι (Γαλατσί, 2017), Διεθνές Φεστιβάλ Κοινωνικής Γλυπτικής ‘Σφίγγα’ (Θήβα, 2018) και στη διατομική έκθεση ‘FUNCTION OF THE VOICE’ στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας (2021)

Εγκαίνια: 8/9 (7 μ.μ.)

Info: Γκαλερί Έρση | 8-29/9 | Ώρες Λειτουργίας: Δευτ.- Παρ.: 11 π.μ. – 2.30 μ.μ. & 5-8.30 μ.μ., Σαβ.: 11 π.μ. – 2 .30 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Γκαλερί Έρση

Κλεομένους 4, Δεξαμενή, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Είδαμε την Κεντρική Έκθεση της 60ης Μπιενάλε Βενετίας 2024 "Ξένοι Παντού" και αναρωτιόμαστε αν τελικά "μπορούν οι υποτελείς να μιλούν"

Με ποιούς όρους εκπροσωπείται ο /η/το queer καλλιτέχνης/ιδα/@, ο/η/το αουτσάιντερ, ο/η/το ιθαγενής/ες στην έκθεση "Ξένοι Παντού"; Μπορεί να απο-αποικιοποιηθεί μια Μπιενάλε;

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
29/04/2024

"Περί ζωγραφικής": Πέντε καλλιτέχνες δημιουργούν έργα που κινούνται μεταξύ της παράδοσης και της καινοτομίας

Απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας αφοσιώνονται στην εξερεύνηση της τέχνης μέσα από κλασικές ζωγραφικές προσεγγίσεις.

Ανακαλύψτε βιβλία για κάθε ηλικία από τις εκδόσεις Κέδρος

Ελληνική πεζογραφία και βιβλία για νέους και παιδιά ανάμεσα στις νέες κυκλοφορίες.

Οι εκθέσεις που αξίζει να επισκεφθείς τη Μεγάλη Εβδομάδα

Όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζουν μια τελευταία βόλτα στα μουσεία και τις γκαλερί της Αθήνας, πριν τις πασχαλινές αργίες.

"What bodies want to do": Το απελευθερωτικό συναίσθημα της απραξίας

Η εικαστικός Ελένη Μπαγάκη διερευνά το σώμα και τη σχέση του με τον ελεύθερο χρόνο.

"AMVRAKIA.MIA": Μια συζήτηση για τη σύγχρονη τοπιογραφία στη μεταβαλλόμενη νεοελληνική σκηνή

Η συζήτηση έχει ως αφετηρία την έκθεση του Πάνου Χαραλάμπους στην γκαλερί Citronne.

Το Comicdom CON Athens 2024 ετοιμάζει αφιέρωμα στα manga

Το μεγάλο διεθνές φεστιβάλ comics έρχεται τον Μάιο στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.