Έκθεση και εργαστήριο φωτογραμμετρίας παρουσιάζει ο Nemo Nonnenmacher στον χώρο του Thinker Maker Space

Οι δράσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών του TMS τους τελευταίους 3 μήνες.

έκθεση burn (καίω)

Το Thinker Maker Space (TMS) του Κέντρου Αριστείας CYENS παρουσιάζει την έκθεση "καίω" (burn) και το έργο του Nemo Nonnenmacher.

Ο Nemo Nonnenmacher δρα στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών του TMS τους τελευταίους 3 μήνες. Στο διάστημα αυτό έχει επεξεργαστεί κομμάτια απανθρακωμένων φλοιών από δάση της Μεσογείου που έχουν πληγεί από πυρκαγιές. Χρησιμοποιώντας τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό του TMS δημιουργεί καλούπια και φόρμες, μεταποιεί την υλικότητά τους και επικεντρώνεται στον επαναπροσδιορισμό της υφής των καμένων αυτών αντικειμένων. Με τη δυνατότητα σάρωσης και εκτύπωσης που προσφέρουν τα ψηφιακά μέσα του TMS, η ανάγλυφη επιφάνεια αποκτά μια τεχνητή υλική μορφή, ενώ παράλληλα έχει ψηφιοποιηθεί σε εγκατάσταση εικονικής πραγματικότητας (VR Environment). Η έκθεση "καίω" επικαλείται την αίσθηση της αφής ως το προσωπικό μας μέσο κατανόησης του απτού. Ταυτόχρονα εντείνει τον διάλογο γύρω από τη μετατροπή της ύλης σε πληροφορία, την κατ’ επέκταση καταγραφή της στον ψηφιακό χώρο, και τη σύνδεση μεταξύ ύλης και πληροφορίας μέσω νέων τεχνολογιών.

Στις 27.06, o Nemo θα παρουσιάσει εργαστήρι φωτογραμμετρίας "Enter the Object: Photogrammetry, Game Engines and Shared Online Spaces" με σκοπό την παραγωγή τρισδιάστατων ψηφιακών αντικειμένων από οπτικό υλικό. Θα μας εισάγει στο πρόγραμμα Metashape, σε εναλλακτικές επιλογές, και θα πειραματιστεί με ταχείες πρακτικές, δίνοντας έμφαση στις ατέλειες και τις ιδιότητες των εργαλείων που βρίσκονται στα χέρια μας (κινητά τηλέφωνα, κάμερες, κλπ).

Στη συνέχεια, θα συζητηθεί η εφαρμογή των αντικειμένων αυτών μέσω χρήσης ‘game engines’ (παρουσιάζοντας τα Spoke, Unreal Engine, και Unity) καθώς και σε διαδικτυακά ‘multiplayer’ περιβάλλοντα, όπως Mozilla hubs. Για παράδειγμα, θα χρησιμοποιηθεί το Spoke ως ένα εύκολο και έτοιμο πρόγραμμα για τη δημιουργία διαδραστικών δωματίων για τα αντικείμενά μας, όπως επίσης και τη δοκιμή πρόσβασης μέσω μηχανών αναζήτησης και VR συσκευών. Ο Nemo θα μιλήσει για τις δυνατότητες αλλά και τους περιορισμούς τέτοιων μέσων, τονίζοντας την εμπειρία των παικτών μέσα σε αυτά.

Λόγω περιορισμένων θέσεων παρακαλούμε κρατήσετε θέσεις σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Εγκαίνια: 23/6 (6.30 μ.μ)

Thinker Maker Space (Πλ. Δημαρχείας 23, Λευκωσία) | Διάρκεια έκθεσης: 24-29/6, Δευτ.-Παρ.: 10 π.μ. - 6 μ.μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Φωτιά και νερό συναντιούνται στο έργο της Ελένης Μυλωνά

Το "Fire in the Lake", που προσεγγίζει το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, θα παρουσιαστεί στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/07/2022

"Με βελόνι και κλωστή": Η αιώνια παράδοση της κεντητικής

Ο ΟΠΑΝΔΑ και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης παρουσιάζουν στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης "Αγγελική Χατζημιχάλη" μια έκθεση που εξερευνά το διαχρονικό έθιμο του κεντήματος, στοιχείο άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική παράδοση.

Τα τριαντάφυλλα πρωταγωνιστούν στην έκθεση "Sub Rosa" της Τζοάνα Πιοτρόβσκα

Μια σειρά από "άντι" πλαίσια που περιέχουν τις εικόνες τριαντάφυλλων φωτογραφημένων από την εικαστικό Τζοάνα Πιοτρόβσκα, εκτίθεται στο σχεδιαστικό στούντιο Formafantasma σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Καλλιτεχνικό Οργανσμό "Arch".

Καλειδοσκοπικά μοτίβα συνομιλούν με τη συλλογή του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου

Η εικαστικός Μαρία-Σμαράγδα Σκούρτα εγκαινιάζει στο μουσείο την έκθεση "Βυζαντινές μεταγραφές. Κήποι όλο φως" στα τέλη του Ιούλη.

"Πώς μάθαιναν οι Έλληνες γράμματα από την Άλωση μέχρι την Επανάσταση": Η έκθεση επιστρέφει τον Σεπτέμβριο

Μετά από μεγάλη προσέλευση και αίτημα του κοινού, η έκθεση στο παλαιό Χρηματιστήριο της οδού Πεσμαζόγλου θα επαναλειτουργήσει αυτό το φθινόπωρο.

Τα "γνωστά και άγνωστα έργα" του Σπύρου Παπαλουκά

Η έκθεση "Σπύρος Παπαλουκάς. Ερευνητής του αινίγματος της ζωγραφικής. Γνωστά και άγνωστα έργα" πρόκειται για ένα αφιέρωμα στο έργο του καλλιτέχνη και θα παρουσιαστεί στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.

Η ρηξικέλευθη ζωγραφική του Κωνσταντίνου Παρθένη

Υπό νέα διεύθυνση, η Εθνική Πινακοθήκη παρουσιάζει μια συλλογή έργων του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου, η οποία που προσεγγίζει τη θεματική της πρώτης περιοδικής έκθεσης με θέμα την "Τέχνη του πορτρέτου στις συλλογές του Λούβρου".