Έκθεση και εργαστήριο φωτογραμμετρίας παρουσιάζει ο Nemo Nonnenmacher στον χώρο του Thinker Maker Space

Οι δράσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών του TMS τους τελευταίους 3 μήνες.

έκθεση burn (καίω)

Το Thinker Maker Space (TMS) του Κέντρου Αριστείας CYENS παρουσιάζει την έκθεση "καίω" (burn) και το έργο του Nemo Nonnenmacher.

Ο Nemo Nonnenmacher δρα στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών του TMS τους τελευταίους 3 μήνες. Στο διάστημα αυτό έχει επεξεργαστεί κομμάτια απανθρακωμένων φλοιών από δάση της Μεσογείου που έχουν πληγεί από πυρκαγιές. Χρησιμοποιώντας τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό του TMS δημιουργεί καλούπια και φόρμες, μεταποιεί την υλικότητά τους και επικεντρώνεται στον επαναπροσδιορισμό της υφής των καμένων αυτών αντικειμένων. Με τη δυνατότητα σάρωσης και εκτύπωσης που προσφέρουν τα ψηφιακά μέσα του TMS, η ανάγλυφη επιφάνεια αποκτά μια τεχνητή υλική μορφή, ενώ παράλληλα έχει ψηφιοποιηθεί σε εγκατάσταση εικονικής πραγματικότητας (VR Environment). Η έκθεση "καίω" επικαλείται την αίσθηση της αφής ως το προσωπικό μας μέσο κατανόησης του απτού. Ταυτόχρονα εντείνει τον διάλογο γύρω από τη μετατροπή της ύλης σε πληροφορία, την κατ’ επέκταση καταγραφή της στον ψηφιακό χώρο, και τη σύνδεση μεταξύ ύλης και πληροφορίας μέσω νέων τεχνολογιών.

Στις 27.06, o Nemo θα παρουσιάσει εργαστήρι φωτογραμμετρίας "Enter the Object: Photogrammetry, Game Engines and Shared Online Spaces" με σκοπό την παραγωγή τρισδιάστατων ψηφιακών αντικειμένων από οπτικό υλικό. Θα μας εισάγει στο πρόγραμμα Metashape, σε εναλλακτικές επιλογές, και θα πειραματιστεί με ταχείες πρακτικές, δίνοντας έμφαση στις ατέλειες και τις ιδιότητες των εργαλείων που βρίσκονται στα χέρια μας (κινητά τηλέφωνα, κάμερες, κλπ).

Στη συνέχεια, θα συζητηθεί η εφαρμογή των αντικειμένων αυτών μέσω χρήσης ‘game engines’ (παρουσιάζοντας τα Spoke, Unreal Engine, και Unity) καθώς και σε διαδικτυακά ‘multiplayer’ περιβάλλοντα, όπως Mozilla hubs. Για παράδειγμα, θα χρησιμοποιηθεί το Spoke ως ένα εύκολο και έτοιμο πρόγραμμα για τη δημιουργία διαδραστικών δωματίων για τα αντικείμενά μας, όπως επίσης και τη δοκιμή πρόσβασης μέσω μηχανών αναζήτησης και VR συσκευών. Ο Nemo θα μιλήσει για τις δυνατότητες αλλά και τους περιορισμούς τέτοιων μέσων, τονίζοντας την εμπειρία των παικτών μέσα σε αυτά.

Λόγω περιορισμένων θέσεων παρακαλούμε κρατήσετε θέσεις σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Εγκαίνια: 23/6 (6.30 μ.μ)

Thinker Maker Space (Πλ. Δημαρχείας 23, Λευκωσία) | Διάρκεια έκθεσης: 24-29/6, Δευτ.-Παρ.: 10 π.μ. - 6 μ.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το νέο πρότζεκτ του OKAY initiative space γεφυρώνει δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Το πολυαφηγηματικό σκηνικό που αναπτύσσεται, αναδεικνύει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών/ιδων για την διερεύνηση νέων οντολογικών ταξινομήσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/02/2023

2023 Ελευσίς: 8 εκθέσεις που περιμένουμε

Πήλινοι στρατοί, ιστορίες εργατών, κινηματογραφικές εμπνεύσεις και καλλιτεχνικά εγχειρήματα που μελετούν την ιστορία και το μέλλον της Ελευσίνας – αυτά είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εικαστικά πρότζεκτ που μας επιφυλάσσει προσεχώς η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

"Σκιάς όναρ": Ο Στάθης Μαυρίδης θίγει φιλοσοφικά ερωτήματα

Ο καλλιτέχνης θέτει κρίσιμα ερωτήματα γύρω από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, σχολιάζοντας ζωγραφικά τα παραδοσιακά ή βουκολικά χρόνια.

"Infrared": Ο Γαλαξιακός Εξπρεσιονισμός του Αστέριου Τόρη

Αυτό που ο καλλιτέχνης αποκαλεί "infrared", μας αφήνει την ελευθερία των υποθέσεων και τον αναζητήσεών μας για τη θέση μας στο σύμπαν, σ’ ένα περίπλοκο περιβάλλον που ακόμη είναι γεμάτο από ανεξήγητα φαινόμενα.

Διαγωνισμοί για διευθυντές/διευθύντριες των μουσείων σύγχρονης τέχνης: ένα πρόβλημα που απαιτεί λύση

O διαγωνισμός για την επιλογή διευθυντή/διευθύντριας του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης (MOMus) έχει προκαλέσει συζητήσεις στον κόσμο της τέχνης και αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τα προβλήματα που επιμένουν και πρέπει να λυθούν.

"Purple Rain": Εικόνες από το ανήσυχο μυαλό του ζωγράφου Πάνου Παπαδόπουλου

Η έκθεση είναι το τρίτο ατομικό πρότζεκτ του καλλιτέχνη, το οποίο παρουσιάζει στην Eleni Koroneou Gallery.

Μια έκθεση φωτογραφίας αφηγείται την αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στην Ουκρανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος O.D.I.SO.S Open Democracy in a Society of Solidarity, οι Γιατροί του Κόσμου διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας και θεματικές συζητήσεις στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.