Παράταση της έκθεσης-αφιέρωμα στον Σωτήρη Σόρογκα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Τα εκτιθέμενα έργα προβάλλουν την καλλιτεχνική εξέλιξη του ζωγράφου και εστιάζουν στην αναπαράσταση της φθοράς του χρόνου στα έργα του.

Σόρογκας έκθεση

Το Μουσείο του Ιδρύματος Β. & Ε. Γουλανδρή θα συνεχίζει να εκθέτει το εικαστικό αφιέρωμα στον σπουδαίο ζωγράφο Σωτήρη Σόρογκα μέχρι και την Κυριακή 17 Απριλίου. Η έκθεση "Σωτήρης Σόρογκας – Ο χρόνος της μνήμης στον εικαστικό λόγο του" είναι χωρισμένη σε 5 θεματικές ενότητες και περιλαμβάνει 28 έργα μεγάλων διαστάσεων από την συλλογή του ιδρύματος.

Σόρογκας έκθεση Γουλανδρή

Τα έργα προβάλλουν τις σημαντικότερες στιγμές της καλλιτεχνικής πορείας του Σόρογκα και εκφράζουν τον προβληματισμό του όσον αφορά την εξέλιξη της ζωγραφικής τέχνης στις εκάστοτε περιόδους. Κάθε αντικείμενο που απεικονίζεται συμβολίζει στοιχεία όπως τη φθορά του χρόνου, τον ανθρώπινο μόχθο, την πατρίδα αλλά και τον ψυχικό προβληματισμό του ανθρώπου. Οι αφηγήσεις των δημιουργιών του επιχειρούν να διατηρήσουν ζωντανή τη μνήμη του ατόμου και κατ’ επέκταση, τη θνησιμότητα των πραγμάτων.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιούνται ειδικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια stop motion animation για παιδιά ηλικίας 9-11 και 12-14 ετών.

Info: Ίδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή | 22/12/2021-17/04/2022 | Ώρες Λειτουργίας: Τετ., Πεμ., Σαβ., Κυρ.: 10 π.μ. – 6 μ.μ., Παρ.: 10 π.μ. – 10 μ.μ. | Γενική είσοδος 8€

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ένας νέος χώρος τέχνης εγκαινιάζεται στον Λυκαβηττό

Το νεοσύστατο VS Athens art gallery υποδέχεται το κοινό με την έκθεση "Perfect Machine" της ζωγράφου και γλύπτριας Βάνιας Στέφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/09/2022

Μια βόλτα στο "Φανταστικό Μουσείο του Στάθη Βατανίδη

Ο Στάθης Βατανίδης δημιουργεί μια σειρά έργων αποτίοντας φόρο τιμής στους μεγαλύτερους Δημιουργούς της κλασσικής και σύγχρονης τέχνης.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (26/9-2/10)

Το πρώην ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί μετατρέπεται σε μια ιδιόμορφη γκαλερί, δύο καταξιωμένες εικαστικοί στη Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων και το σίκουελ της έκθεσης "True Believers" ανάμεσα στις εκθέσεις που θα δούμε τις επόμενες μέρες στην πόλη.

"reality check ΙΙ: inner sanctum": Ο Κώστας Πράπογλου και 24 νέοι καλλιτέχνες εξερευνούν την έννοια του εσωτερικού ιερού στο Δαφνί

Ο επιμελητής του πρώτου κεφαλαίου του "reality check" επιστρέφει στην πρώην ψυχιατρική κλινική στο Δαφνί με το σίκουελ "inner sanctum" και, μαζί με μερικούς από τους καλλιτέχνες του φετινού πρότζεκτ, μας μιλά για τις νέες ενδιαφέρουσες αναγνώσεις που επιδιώκονται.

Οι μυθικές συνθέσεις της Αλεξάνδρας Μπενάκη

Στην Contemporary Athens Fine Art Gallery παρουσιάζεται η ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας.

Τι αντιπροσωπεύει το "ΜΩΒ" για τον Δημήτρη Μυτά;

Ο καλλιτέχνης εγκαινιάζει την ατομική του έκθεση φωτογραφίας στον Εικαστικό Κύκλο ΔΛ.