Παράταση της έκθεσης-αφιέρωμα στον Σωτήρη Σόρογκα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Τα εκτιθέμενα έργα προβάλλουν την καλλιτεχνική εξέλιξη του ζωγράφου και εστιάζουν στην αναπαράσταση της φθοράς του χρόνου στα έργα του.

Σόρογκας έκθεση

Το Μουσείο του Ιδρύματος Β. & Ε. Γουλανδρή θα συνεχίζει να εκθέτει το εικαστικό αφιέρωμα στον σπουδαίο ζωγράφο Σωτήρη Σόρογκα μέχρι και την Κυριακή 17 Απριλίου. Η έκθεση "Σωτήρης Σόρογκας – Ο χρόνος της μνήμης στον εικαστικό λόγο του" είναι χωρισμένη σε 5 θεματικές ενότητες και περιλαμβάνει 28 έργα μεγάλων διαστάσεων από την συλλογή του ιδρύματος.

Σόρογκας έκθεση Γουλανδρή

Τα έργα προβάλλουν τις σημαντικότερες στιγμές της καλλιτεχνικής πορείας του Σόρογκα και εκφράζουν τον προβληματισμό του όσον αφορά την εξέλιξη της ζωγραφικής τέχνης στις εκάστοτε περιόδους. Κάθε αντικείμενο που απεικονίζεται συμβολίζει στοιχεία όπως τη φθορά του χρόνου, τον ανθρώπινο μόχθο, την πατρίδα αλλά και τον ψυχικό προβληματισμό του ανθρώπου. Οι αφηγήσεις των δημιουργιών του επιχειρούν να διατηρήσουν ζωντανή τη μνήμη του ατόμου και κατ’ επέκταση, τη θνησιμότητα των πραγμάτων.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιούνται ειδικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια stop motion animation για παιδιά ηλικίας 9-11 και 12-14 ετών.

Info: Ίδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή | 22/12/2021-17/04/2022 | Ώρες Λειτουργίας: Τετ., Πεμ., Σαβ., Κυρ.: 10 π.μ. – 6 μ.μ., Παρ.: 10 π.μ. – 10 μ.μ. | Γενική είσοδος 8€

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Mona’s Marché": Το πρώτο χριστουγεννιάτικο pop-up market του House of Shila είναι γεγονός

Στη γειτονιά του Ψυρρή θα φιλοξενηθεί το χριστουγεννιάτικο market του Mona, προσφέροντας μοναδικά δώρα για κάθε γούστο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2023

Γιορτινά μπαζάρ και ξεναγήσεις στην Εθνική Πινακοθήκη

Η ΕΠΜΑΣ παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.

"Εικαστικές Υμνωδίες": Τα ζωγραφικά έργα του Μάριου Τόκα στο Σπίτι της Κύπρου

Πρόκειται για έργα που κινούνται στον ευρύτερο χώρο της αγιογραφίας και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Λεμεσό της Κύπρου τον Δεκέμβριο του 2021 με την αρωγή των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου.

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το επετειακό Athens Digital Arts Festival 2024

Στην 20η έκδοσή του, το ADAF καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τις προτάσεις τους με θέμα την "Techno(s)cene".

Το Κέντρο Τεχνών ΜΙΝ παρουσιάζει την έκθεση του Κινέζου Ye Xue αφιερωμένη στον αρχαιότερο Ασιατικό Πολιτισμό τον Λιαντζού

Τα έργα του διάσημου Κινέζου ζωγράφου είναι ιδιαίτερα δημοφιλή εκτός της Κίνας και ορισμένα από αυτά έχει συμπεριλάβει στην συλλογή του ακόμη και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

Μια αντισυμβατική δημοπρασία έργων τέχνης έρχεται στο T.A.F.

Το διαδραστικό καλλιτεχνικό γεγονός με έργα των Dead Darlings ξεκινά με μια εικαστική έκθεση.

5 λόγοι για να μη χάσετε την περφόρμανς "Allegory of the Painted Woman" της Alexis Blake στο ΕΜΣΤ

Η περφόρμανς παρουσιάζεται στο πλαίσιο του νέου κύκλου εκθέσεων του ΕΜΣΤ, "Kι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;".