18 καλλιτέχνες αναζητούν το "Μαγικό Φίλτρο"

Τι συμβολίζει η μαγεία στον δυτικό κόσμο και τι θεωρείται μαγικό στις χώρες της Ανατολής;

Μαγικό Φίλτρο – Ομαδική έκθεση

Μαθαίνουμε τη μαγεία από παιδικά παραμύθια, τις θρησκείες, τις μάγισσες – θεραπεύτριες, τους αλχημιστές, τα άστρα και σίγουρα από τις παραδοσιακές μας συνήθειες ανά τους αιώνες. Ωστόσο, η μαγεία δεν είναι μονάχα μια ενασχόληση με τον πνευματικό και μεταφυσικό κόσμο, αλλά μπορεί να συναντηθεί και παντού γύρω μας.

Την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου από τις 5μ.μ. έως τις 10μ.μ. εγκαινιάζεται η ομαδική εικαστική έκθεση "Μαγικό Φίλτρο" στην ArtZone 42 Gallery. Οι καλλιτέχνες της έκθεσης είναι "μάγοι", οι οποίοι χρησιμοποιούν κάποιες "τελετουργίες" ώστε να μεταδώσουν στο κοινό την γνώση τους. Να τους μεταλαμπαδεύσουν τις δικές τους θεωρήσεις σχετικά με τις ουτοπίες ή δυστοπίες τους, να τους μεταφέρουν σε άλλη διάσταση και να προκαλέσουν έντονους συναισθηματισμούς με τα έργα τους.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Μαρία Αϊβαλιώτου, Έλενα Αρσενίδου, Ειρήνη Βέρρου, Μαρία Βλασερού, Aναστασία Βούτσα, Τάσος Δήμος, Ντιάνα Ζερβάκη, Λυδία Κοντιζά, Πάνος Μπάκας, Δημήτρης Νικολιάνος, Αθανασία Παναγέα, Άννα Παπαδοπούλου, Αγλαϊα Πειθή, Βίκυ Σαρρή, Κωνσταντίνα Χαλκιά, Σταυρούλα Χαντζή, Caroline Luigi, Kristel Pent

Info: ArtZone 42 Gallery, 20 Ιανουαρίου 2022 – 5 Φεβρουαρίου 2022, ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 3μ.μ. – 9μ.μ., Τετάρτη, Σάββατο: 11π.μ. - 3μ.μ.. Η είσοδος θα γίνει αυστηρά με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης, rapid ή pcr 48 ωρών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι νικητές των ΕΒΚ 2022 στο βιβλιοπωλείο Κομπραί

Η Ελληνική Ακαδημία Κόμικς διοργανώνει μία ξεχωριστή βραδιά για τους νικητές και τις νικήτριες των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς 2022, διερευνώντας τη θέση των ελληνικών έργων στην ευρωπαϊκή εκδοτική σκηνή κόμικς.

07/12/2022

Η έκθεση "Pott / Pott" διερευνά τη δημώδη παράδοση

Η έκθεση που εντάσσεται στον εκθεσιακό κύκλο "Τα δημώδη" του "The Symptom Projects".

Η ιστορία του χορού στην Αθήνα την τελευταία 15ετία μέσα από την πολυμεσική έκθεση "terri(s)tories"

Διανύοντας 15 χρόνια και μέσα από ορισμένα παραδείγματα καλλιτεχνικών χώρων, η έκθεση αναδεικνύει τον νομαδισμό ως κυρίαρχο στοιχείο της κοινότητας του χορού.

"Tender arrangements": Ο Maxence Chevreau εμπνέεται από το λιμάνι του Πειραιά

Ο δημιουργός της έκθεσης Maxence Chevreau επιχειρεί να μεταμορφώσει αντικείμενα που έβρισκε στη Finistère στη δυτική Βρετάνη, με υλικά, μορφές και χρώματα, επηρεασμένος από τη μηνιαία διαμονή του στην Αθήνα.

Oμαδική έκθεση "μικρού μεγέθους" στη Manifactura Gallery

Ζωγραφική, φωτογραφία, χαρακτικά, κατασκευές, έργα με μεικτή τεχνική, εκθέτουν οι 13 καλλιτέχνες στην ομαδική έκθεση "small size".

Χριστούγεννα στην Εθνική Πινακοθήκη

Η ανανεωμένη και με νέο όραμα Εθνική Πινακοθήκη ανοίγει τα Χριστούγεννα τις πόρτες της στο κοινό προτείνοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων.

Το "Ωμό Μουσείο" της Ελευσίνας μετακομίζει στον τόπο αναφοράς του

Μετά την επιτυχημένη της πρώτη παρουσίαση στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση για τα μυστήρια και τη μοναδικότητα της Ελευσίνας φιλοξενείται στο Παλαιό Δημαρχείο της πόλης.