Ένα «πράσινο» και καταπράσινο πάρκο τσέπης σε περιμένει στον Κολωνό

Δάπεδο και πεζοδρόμιο από ειδικό σκυρόδεμα, καθιστικά από ανακυκλωμένη ξυλεία, αλλά και υπεδάφιο αρδευτικό σύστημα.

Ένα «πράσινο» και καταπράσινο πάρκο τσέπης σε περιμένει στον Κολωνό

Ξετυλίγεται σιγά-σιγά το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για την αξιοποίηση μικρών οικοπέδων ως χώρων πρασίνου που ξαλαφραίνουν το βεβαρημένο αστικό ιστό της πρωτεύουσας, καθώς ύστερα από την παρέμβαση στην Κυψέλη, ένα νέο πάρκο τσέπης είναι στη διάθεση των πολιτών.

Στην περιοχή του Κολωνού αυτή τη φορά, μια από τις πλέον πυκνοκατοικημένες γειτονιές της Αθήνας, ξεφύτρωσε μια μικρή όαση πρασίνου, με eco-friendly φιλοσοφία κατασκευής.

Δάπεδο και πεζοδρόμιο από ειδικό σκυρόδεμα που είναι φιλικό προς το περιβάλλον, καθιστικά από ανακυκλωμένη ξυλεία αλλά και υπεδάφιο αρδευτικό σύστημα για το πότισμα των –αειθαλών και φυλλοβόλων– δέντρων που φυτεύτηκαν, κάνουν το νέο πάρκο τσέπης να ξεχωρίζει. Φωτίζεται αυτόνομα από φωτοβολταϊκό σύστημα προηγμένης τεχνολογίας, στην οποία συμπεριλαμβάνεται ψηφιακός πίνακας με πληροφορίες για τη θερμοκρασία, την υγρασία κι άλλες περιβαλλοντικές παραμέτρους.

Ένα «πράσινο» και καταπράσινο πάρκο τσέπης σε περιμένει στον Κολωνό - εικόνα 1

Το έργο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» και δωρητής ήταν ο όμιλος «Ηρακής». Το πάρκο βρίσκεται στην συμβολή των οδών Κιλκίς και Αλαμάνας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Σήμερα όμως είναι αλλιώς": Η Κατερίνα Παπαζήση δημιουργεί "τοπία σάρκας"

Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει ο Χριστόφορος Μαρίνος, ιστορικός τέχνης, επιμελητής εκθέσεων και δράσεων του ΟΠΑΝΔΑ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/09/2022

Μια έκθεση στο Πεδίον του Άρεως ανοίγει έναν διάλογο μεταξύ τέχνης και περιβαλλοντικής ηθικής

Η έκθεση διοργανώνεται με την υποστήριξη της περιφερειακής παράταξης "Οικολογική Συμμαχία".

Αποστολή: Η επαναστατική παράδοση της καλλιτεχνικής σκηνής της Βαλτικής ξαναζεί στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία

Με αφορμή το φεστιβάλ "Survival Kit 13" βρεθήκαμε στη Ρίγα αλλά και στο Ταλίν και μεταφέρουμε όσα μπορέσαμε να καταλάβουμε για την τοπική εικαστική σκηνή σε 3 μέρες.

Ένα ταξίδι στη βυζαντινή παράδοση μέσα από τη ματιά του Τάσου Μαντζαβίνου

Στην περιοδική έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, το μεγαλύτερο μέρος των σχεδίων και έργων του καλλιτέχνη παρουσιάζονται για πρώτη φορά.

Η εκδίκηση της ποίησης

Μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις των ημερών έφεραν στο προσκήνιο τον υπαινικτικό αλλά διαπεραστικό τρόπο της ποίησης.

"Ο Champollion και το μυστήριο των ιερογλυφικών" στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Μια ενδιαφέρουσα δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για τα 200 χρόνια από την αποκρυπτογράφηση της ιερής γραφής των αρχαίων Αιγυπτίων.

O William Barnhart μας ταξιδεύει στην ποικιλόμορφη αθηναϊκή κουλτούρα

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Villa Exarchia Residency.