Νίκος Μανωλόπουλος: «Το ΚΠΙΣΝ αποτελεί ένα μεγάλο success story της δεκαετίας που πέρασε»

Μετά την απόφαση για αλλαγή διοικητικού συμβουλίου, ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος προέβη σε σύντομο απολογισμό.

Νίκος Μανωλόπουλος: «Το ΚΠΙΣΝ αποτελεί ένα μεγάλο success story της δεκαετίας που πέρασε»

Αλλάζει το διοικητικό συμβούλιο που συνόδευσε (και καθόρισε) το Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, μετά την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων (δηλ. του Υπουργείου Οικονομικών που έχει τη μοναδική μετοχή), οπότε ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος Νίκος Μανωλόπουλος προέβη σε σύντομο απολογισμό.

«Το έργο του Διοικητικού αυτού Συμβουλίου, στο οποίο είχα την τιμή να υπηρετήσω ως Διευθύνων Σύμβουλος, στέφθηκε από πολύ μεγάλη και καθολικά αναγνωρισμένη επιτυχία σε όλους τους τομείς», αναφέρει στην αρχή της ανακοίνωση. Περνώντας στα στοιχεία, μίλησε για τη διαρκή αύξηση της επισκεψιμότητας επί τρία συναπτά έτη –το 2019 σημειώθηκαν 6,3 εκατομμύρια επισκέπτες, δεκαπλάσιος δηλαδή αριθμός από τους αρχικούς στόχους του ιδρύματος–, την συντριπτικά μεγάλη αποδοχή του κοινού σύμφωνα με τα αποτελέσματα στατιστικής έρευνας –το 2019, το 99% είχε θετική γνώμη για τη λειτουργία του ΚΠΙΣΝ–, το θεαματικό πλεόνασμα 3,1 εκατ. ευρώ που πέτυχε σε σχέση με τα προβλεπόμενα οικονομικά δεδομένα αλλά τις χιλιάδες δράσεις κάθε είδους που έχουν μέχρι στιγμής διοργανωθεί.

«Τα στοιχεία αυτά επικυρώνουν απόλυτα και μάλιστα με απτά μετρήσιμα αποτελέσματα, τη διαδεδομένη εικόνα του ΚΠΙΣΝ ως ενός πολύ μεγάλου success story της δεκαετίας που πέρασε για την Ελλάδα, τονίζει στη συνέχεια. «Το ΚΠΙΣΝ έχει καταγραφεί στη συνείδηση του κοινού ως ένα νέο μοντέλο δημόσιου χώρου, ανοιχτού, ελεύθερου, χωρίς εμπόδια πρόσβασης οποιουδήποτε τύπου, όπου όλοι είναι και αισθάνονται ευπρόσδεκτοι».

Ξεχωριστή αναφορά έγινε στην περίοδο του κορωνοϊού, όταν το ΚΠΙΣΝ αποδείχθηκε πρωτοπόρο: πρώτο στην παραγγελία μέσων ατομικής προστασίας (από τέλη Ιανουαρίου) και στην εφαρμογή πυκνών απολυμάνσεων, δραστήριο εξ αποστάσεως με δράσεις που συγκέντρωναν πάνω από 500.000 προβολές ανά εβδομάδα καθώς και προσεκτική επαναφορά με απαραίτητη ηλεκτρονική προεγγραφή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες": Μια διαφορετική πτυχή της Μικρασιατικής Καταστροφής

Το Υπουργείο Πολιτισμού παρουσιάζει στη Ροτόντα της Θεσσαλονίκης την επετειακή έκθεση με αφορμή τα 100 χρόνια από την τραγωδία της Σμύρνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/08/2022

Σταύρος Γασπαράτος: "Ένας ήχος μνήμης και όχι πραγματικότητας"

Ο Σταύρος Γασπαράτος μιλά στο "α" με αφορμή το "LAPSE", την οπτικοακουστική εγκατάστασή του που θα βρίσκεται ως τις 14 Αυγούστου στην ΕΛΣ.

"Μαθαίνοντας από την Πουλάτη": Μια εικαστική εγκατάσταση για τη διαχείριση του νερού στη Σίφνο

Το έργο δημιουργήθηκε από τους DECA Architecture στο πλαίσιο της δράσης S+T+ARTS (Science, Technology and Arts) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Connect).

Τα ελληνικά μουσεία υποδέχονται την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Μουσεία, αρχαιολογικά μνημεία και χώροι τέχνης μας προσκαλούν να θαυμάσουμε την τελευταία καλοκαιρινή πανσέληνο με συναυλίες, θεατρικά και ξεναγήσεις όχι μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

20 εκθέσεις σε νησιά που μπορείτε να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι

Ύδρα, Νάξος, Σπέτσες, Πόρος και πολλοί άλλοι καλοκαιρινοί προορισμοί καλωσορίζουν την τέχνη με εκθέσεις και εικαστικά δρώμενα σε γκαλερί, μουσεία και τοπικούς πολιτιστικούς χώρους.

"Thermia Project": Μια έκθεση αφιερωμένη στις πολιτιστικές πρακτικές της Κύθνου

Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών "Thermia Project", σε επιμέλεια της Οντέτ Κουζού.

"Hunter Hunts in a Pink Mist": Βρετανικό φολκλόρ και ελληνική μυθολογία στη νέα έκθεση του Luke Edward Hall

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης παρουσιάζει στη γκαλερί The Breeder τη δεύτερη ατομική του έκθεση, αντλώντας θεματικές από τους ελληνικούς μύθους και την ιστορία της τέχνης.