Έλεγχος κορωνοϊού με αυτόματες απαντήσεις σε πλατφόρμα της Περιφέρειας Αττικής

Μια σύγχρονη υπηρεσία που αξιολογεί τις πιθανότητες μόλυνσης βρίσκεται διαθέσιμη.

Έλεγχος κορωνοϊού με αυτόματες απαντήσεις σε πλατφόρμα της Περιφέρειας Αττικής

Επιθυμώντας να συνδράμει στην καταπολέμηση του ιού, η Περιφέρεια Αττικής, όπως έχει ήδη ανακοινώσει, προστρέχει στη χρήση της τεχνολογίας και την αξιοποίηση του επιστημονικού-ερευνητικού δυναμικού της χώρας, ενώ έχει ήδη προκύψει ένα χρήσιμο εργαλείο για τους πολίτες. Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής, πατώντας το κουμπί «Έλεγχος κορωνοϊού», ο επισκέπτης συνδέεται με ένα αυτόματο σύστημα ερωτήσεων το οποίο αξιολογεί τις πιθανότητες μόλυνσης.

Το σύστημα που αναπτύχθηκε από την Docandu αξιοποιεί την ιατρική βιβλιογραφία, τη τεχνολογία και τη στατιστική για να προσδιορίσει την πιθανότητα να έχει κάποιος μολυνθεί ώστε να αναζητήσει άμεσα ιατρική βοήθεια. Ερωτήσεις όπως «Έχετε ξερό βήχα;» ή «Έχετε δύσπνοια» αλλά και άλλες σχετικές με τις επαφές του επισκέπτη, εάν ανήκει στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες (έστω κι αν δεν το γνωρίζει), οδηγούν στο πιθανολογικό αποτέλεσμα του τεστ. Αμέσως μετά ο ηλεκτρονικός επισκέπτης, ανάλογα με το αν κριθεί μέσος ή υψηλός ο κίνδυνος να έχει προσβληθεί, λαμβάνει συμβουλές από επίσημους κρατικούς φορείς ή επικοινωνία με ιατρό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το νέο πρότζεκτ του OKAY initiative space γεφυρώνει δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Το πολυαφηγηματικό σκηνικό που αναπτύσσεται, αναδεικνύει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών/ιδων για την διερεύνηση νέων οντολογικών ταξινομήσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/02/2023

2023 Ελευσίς: 8 εκθέσεις που περιμένουμε

Πήλινοι στρατοί, ιστορίες εργατών, κινηματογραφικές εμπνεύσεις και καλλιτεχνικά εγχειρήματα που μελετούν την ιστορία και το μέλλον της Ελευσίνας – αυτά είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εικαστικά πρότζεκτ που μας επιφυλάσσει προσεχώς η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

"Σκιάς όναρ": Ο Στάθης Μαυρίδης θίγει φιλοσοφικά ερωτήματα

Ο καλλιτέχνης θέτει κρίσιμα ερωτήματα γύρω από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, σχολιάζοντας ζωγραφικά τα παραδοσιακά ή βουκολικά χρόνια.

"Infrared": Ο Γαλαξιακός Εξπρεσιονισμός του Αστέριου Τόρη

Αυτό που ο καλλιτέχνης αποκαλεί "infrared", μας αφήνει την ελευθερία των υποθέσεων και τον αναζητήσεών μας για τη θέση μας στο σύμπαν, σ’ ένα περίπλοκο περιβάλλον που ακόμη είναι γεμάτο από ανεξήγητα φαινόμενα.

Διαγωνισμοί για διευθυντές/διευθύντριες των μουσείων σύγχρονης τέχνης: ένα πρόβλημα που απαιτεί λύση

O διαγωνισμός για την επιλογή διευθυντή/διευθύντριας του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης (MOMus) έχει προκαλέσει συζητήσεις στον κόσμο της τέχνης και αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τα προβλήματα που επιμένουν και πρέπει να λυθούν.

"Purple Rain": Εικόνες από το ανήσυχο μυαλό του ζωγράφου Πάνου Παπαδόπουλου

Η έκθεση είναι το τρίτο ατομικό πρότζεκτ του καλλιτέχνη, το οποίο παρουσιάζει στην Eleni Koroneou Gallery.

Μια έκθεση φωτογραφίας αφηγείται την αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στην Ουκρανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος O.D.I.SO.S Open Democracy in a Society of Solidarity, οι Γιατροί του Κόσμου διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας και θεματικές συζητήσεις στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.