Έλεγχος κορωνοϊού με αυτόματες απαντήσεις σε πλατφόρμα της Περιφέρειας Αττικής

Μια σύγχρονη υπηρεσία που αξιολογεί τις πιθανότητες μόλυνσης βρίσκεται διαθέσιμη.

Έλεγχος κορωνοϊού με αυτόματες απαντήσεις σε πλατφόρμα της Περιφέρειας Αττικής

Επιθυμώντας να συνδράμει στην καταπολέμηση του ιού, η Περιφέρεια Αττικής, όπως έχει ήδη ανακοινώσει, προστρέχει στη χρήση της τεχνολογίας και την αξιοποίηση του επιστημονικού-ερευνητικού δυναμικού της χώρας, ενώ έχει ήδη προκύψει ένα χρήσιμο εργαλείο για τους πολίτες. Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής, πατώντας το κουμπί «Έλεγχος κορωνοϊού», ο επισκέπτης συνδέεται με ένα αυτόματο σύστημα ερωτήσεων το οποίο αξιολογεί τις πιθανότητες μόλυνσης.

Το σύστημα που αναπτύχθηκε από την Docandu αξιοποιεί την ιατρική βιβλιογραφία, τη τεχνολογία και τη στατιστική για να προσδιορίσει την πιθανότητα να έχει κάποιος μολυνθεί ώστε να αναζητήσει άμεσα ιατρική βοήθεια. Ερωτήσεις όπως «Έχετε ξερό βήχα;» ή «Έχετε δύσπνοια» αλλά και άλλες σχετικές με τις επαφές του επισκέπτη, εάν ανήκει στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες (έστω κι αν δεν το γνωρίζει), οδηγούν στο πιθανολογικό αποτέλεσμα του τεστ. Αμέσως μετά ο ηλεκτρονικός επισκέπτης, ανάλογα με το αν κριθεί μέσος ή υψηλός ο κίνδυνος να έχει προσβληθεί, λαμβάνει συμβουλές από επίσημους κρατικούς φορείς ή επικοινωνία με ιατρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Η τρελή του Σαγιό" με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου στο Παλλάς

Ο Ζαν Ζιρωντού, διά στόματος της "Τρελής του Σαγιό" διακηρύσσει διαχρονικές αλήθειες. Σ’ αυτό το άκρως επίκαιρο, σήμερα, έργο ο Πέτρος Ζούλιας ετοιμάζει μια υπερπαραγωγή με πρωταγωνίστρια την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/07/2022

Το Surfer Maya ταξιδεύει στην Ελούντα

Ο ξενοδοχειακός όμιλος Domes Resorts & Reserves προσκαλεί το funky street-food σε δύο από τα ξενοδοχεία του σε Ελούντα και Κρήτη, για μερικές λαχταριστές εμφανίσεις.

Έναρξη Παιδικής Σκηνής στο Κακογιάννη με την Ομάδα Κοπέρνικος

Η ομάδα Κοπέρνικος κλείνει φέτος 15 χρόνια δημιουργικής πορείας και γιορτάζει ανεβάζοντας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης δύο παραστάσεις για παιδιά.

Οι Arrested Development στο Ξέφωτο

Ένα από τα σημαντικότερα και πιο ιδιαίτερα hip hop γκρουπ έρχεται στη σειρά συναυλιών "Parklife" στο ΚΠΙΣΝ.

Μία πλατφόρμα που υποστηρίζει τα καΐκια

Το woodenboats.gr είναι ένας ψηφιακός ιστότοπος που στοχεύει στη διαφύλαξη μίας παραδοσιακής τέχνης που είναι συνυφασμένη με την Ελλάδα: της κατασκευής καϊκιών.

Απόδραση στο Mare West και στο πιο διασκεδαστικό καλοκαιρινό φεστιβάλ για όλους

Mare West καλοκαίρι σημαίνει ένα απίθανο ψυχαγωγικό φεστιβάλ με ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για μικρούς αλλά και μεγάλους στην Κόρινθο, μόλις 1 ώρα από την Αθήνα.

"Ματωμένα χώματα": Καλοκαιρινή συνέχεια για την συγκινητική παράσταση του Γιώργου Παλούμπη

Η επιτυχημένη παράσταση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά πάνω στο συγκλονιστικό μυθιστόρημα της Διδώς Σωτηρίου με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή συνεχίζει την περιοδεία της με περισσότερους σταθμούς.