Οδηγός Τεχνών

Έλεγχος κορωνοϊού με αυτόματες απαντήσεις σε πλατφόρμα της Περιφέρειας Αττικής

Μια σύγχρονη υπηρεσία που αξιολογεί τις πιθανότητες μόλυνσης βρίσκεται διαθέσιμη.

Έλεγχος κορωνοϊού με αυτόματες απαντήσεις σε πλατφόρμα της Περιφέρειας Αττικής

Επιθυμώντας να συνδράμει στην καταπολέμηση του ιού, η Περιφέρεια Αττικής, όπως έχει ήδη ανακοινώσει, προστρέχει στη χρήση της τεχνολογίας και την αξιοποίηση του επιστημονικού-ερευνητικού δυναμικού της χώρας, ενώ έχει ήδη προκύψει ένα χρήσιμο εργαλείο για τους πολίτες. Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής, πατώντας το κουμπί «Έλεγχος κορωνοϊού», ο επισκέπτης συνδέεται με ένα αυτόματο σύστημα ερωτήσεων το οποίο αξιολογεί τις πιθανότητες μόλυνσης.

Το σύστημα που αναπτύχθηκε από την Docandu αξιοποιεί την ιατρική βιβλιογραφία, τη τεχνολογία και τη στατιστική για να προσδιορίσει την πιθανότητα να έχει κάποιος μολυνθεί ώστε να αναζητήσει άμεσα ιατρική βοήθεια. Ερωτήσεις όπως «Έχετε ξερό βήχα;» ή «Έχετε δύσπνοια» αλλά και άλλες σχετικές με τις επαφές του επισκέπτη, εάν ανήκει στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες (έστω κι αν δεν το γνωρίζει), οδηγούν στο πιθανολογικό αποτέλεσμα του τεστ. Αμέσως μετά ο ηλεκτρονικός επισκέπτης, ανάλογα με το αν κριθεί μέσος ή υψηλός ο κίνδυνος να έχει προσβληθεί, λαμβάνει συμβουλές από επίσημους κρατικούς φορείς ή επικοινωνία με ιατρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μέχρι τέλος του μήνα θα παίζεται το "Τέλος του παιχνιδιού"

Για λίγες ακόμα ημέρες προλαβαίνετε να δείτε το μπεκετικό "Τέλος του παιχνιδιού" στο Σύγχρονο Θέατρο με τον Δημήτρη Καταλειφό.

Preview 2022: Όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε και να ακούσουμε σε μια γεμάτη πολιτιστικά χρονιά

Σημαντικά ονόματα του διεθνούς καλλιτεχνικού στερεώματος, πολυαναμενόμενες πρεμιέρες, ταινίες που θα διεκδικήσουν ή έχουν κερδίσει ήδη χρυσά αγαλματίδια και μεγάλα εικαστικά γεγονότα δίνουν το στίγμα μιας δυναμικής σεζόν.

Εσείς ψηφίσατε τις αγαπημένες σας παραστάσεις για τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού;

Επιβραβεύστε και φέτος τις καλύτερες θεατρικές εμπειρίες της σεζόν παίρνοντας μέρος στη Θεατρομανία.

Η φεστιβαλική παράσταση του Ανέστη Αζά έρχεται στο Αμφι-Θέατρο

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων έρχεται στο Αμφι-Θέατρο, η "Δημοκρατία του Μπακλαβά" του Ανέστη Αζά, μια παράσταση που ανέβηκε το περασμένο καλοκαίρι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.