Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια, θεματικές παρουσιάσεις, ξεναγήσεις και πολλή μουσική στο Μουσείο Ακρόπολης

Το πιο εντυπωσιακό και ζωντανό μουσείο της πόλης εκπέμπει σε γιορτινό κλίμα.

Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια, θεματικές παρουσιάσεις, ξεναγήσεις και πολλή μουσική στο Μουσείο Ακρόπολης

Δεν θα μπορούσε να λείπει το πιο εντυπωσιακό μουσείο της πόλης από το χριστουγεννιάτικο κύμα που απλώνεται στην πρωτεύουσα αυτές της μέρες. Το Μουσείο της Ακρόπολης, έχοντας εδώ και μερικούς μήνες αυξήσει την εκθεσιακή του έκταση με έναν όροφο-βουτιά στην καθημερινότητα της αρχαίας Αθήνας (-1) καλώντας κατοίκους και επισκέπτες να το ξανα-ανακαλύψουν, παραθέτει μια σειρά δράσεων για όλη την οικογένεια η οποία τρέχει όλο το μήνα.

Σε διάφορες ημερομηνίες κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, συγκεκριμένες δράσεις επαναλαμβάνονται. Αναλυτικότερα, η θεματική παρουσίαση για το χαμένο χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς που έγινε ανάρπαστη την περασμένη περίοδο επανέρχεται τα Σάββατα του Δεκεμβρίου, ζωντανεύοντας ψηφιακά το αριστούργημα που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Φειδίας για τον Παρθενώνα, ενώ τα δύο τελευταία σαββατοκύριακα του μήνα το παιδικό εργαστήριο «Γιορτινές ιστορίες» μυεί παιδιά 6-11 ετών στις γιορτές των αρχαίων Ελλήνων κατασκευάζοντας σκηνικά και χαρούμενες συνθέσεις στολισμού. Και για τα δύο ραντεβού η είσοδος είναι δωρεάν αλλά απαιτείται η έκδοση του εισιτηρίου γενικής εισόδου (€ 5).

Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια, θεματικές παρουσιάσεις, ξεναγήσεις και πολλή μουσική στο Μουσείο Ακρόπολης - εικόνα 1

Παράλληλα, καθώς συνεχίζεται η φωτογραφική έκθεση «Σμίλη και Μνήμη. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης», οργανώνονται δωρεάν ξεναγήσεις τα Σάββατα. Ευκαιρία να δούμε τους αφανείς ήρωες-τεχνίτες που δούλεψαν για τη συντήρηση των μνημείων στον Ιερό Λόφο, τον μόχθο που κατέβαλαν και τη συστηματικότητα που τήρησαν προκειμένου να προκύψει το σημερινό αποτέλεσμα. Χριστούγεννα χωρίς μουσική δεν γίνεται, οπότε τα δωρεάν καλέσματα συνεχίζονται την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου (12 μ.) με το μουσικό σύνολο Jazz Octet της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών: στο ισόγειο του μουσείου θα ακουστούν χριστουγεννιάτικες τζαζ μελωδίες με πολλά πνευστά και κρουστά όργανα. Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, δε, ο Όμιλος των Βρακοφόρων της Κρήτης θα τραγουδήσει παραδοσιακά κάλαντα στον ίδιο χώρο (12 μ.) και την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου αναλαμβάνει το κουαρτέτο σαξοφώνων S.T.A.B. με εορταστικές μελωδίες και κομμάτια από γνωστά μιούζικαλ, με τη συμμετοχή της μεσοφώνου Αναστασίας Κότσαλη (12 μ.).

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα highlights του 20ου Athens Digital Arts Festival

Το Athens Digital Arts Festival παρουσιάζει το πρόγραμμα της 20ης επετειακής του διοργάνωσης και υπόσχεται τη μεγαλύτερη εμβυθιστική εμπειρία της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Μια σειρά δράσεων διοργανώνει για τους επισκέπτες του το γνωστότερο μουσείο της πόλης, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

"Comics στο Υδαταέριο": Η μαγεία της τέχνης των comics και η βιομηχανική κληρονομιά στην Τεχνόπολη

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το Ψηφιακό Μουσείο Comics συμπράττουν στο πλαίσιο του φεστιβάλ Comicdom CON Athens.

Δέκα ερωτήσεις στον Αργύρη Καστανιώτη

Ο Αργύρης Καστανιώτης, στο τιμόνι ενός από τους παλαιότερους και σημαντικότερους εκδοτικούς οίκους της χώρας, συνεχίζει την παράδοση του πατέρα του, οραματιζόμενος ένα καλύτερο μέλλον για το βιβλίο, τη φιλαναγνωσία, αλλά και την ελληνική κοινωνία γενικότερα.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο στις εκθέσεις του

Το μουσείο ανοίγει τις πόρτες του για τη τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων χωρίς εισιτήριο, με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και πρόγραμμα δράσεων για μικρούς και μεγάλους.

"Φωνές μιας άνοιξης περασμένης": Η Μάρω Μιχαλακάκου συνομιλεί με τον πατέρα της αλλά και με την κόρη της

Στην έκθεση θα προβάλλεται και μια ταινία μικρού μήκους της κόρης της Σοφίας Σαφού με θέμα τη καθημερινή ζωή στο σπίτι του παππού της Μιχαήλ και της γιαγιάς της Ευαγγελίας.

"Οσμές χρόνου": Ο Κώστας Τσώλης αναδομεί φωτογραφίες και εικόνες γεγονότων που συντάραξαν τον 20ό αιώνα

Ο καλλιτέχνης μάς καλεί σε μια νοερή ανασύνταξη των ιστορικών καταγραφών, καθώς συμπλέκει την ισχύ της τέχνης με τη μελέτη των γεγονότων.