Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια, θεματικές παρουσιάσεις, ξεναγήσεις και πολλή μουσική στο Μουσείο Ακρόπολης

Το πιο εντυπωσιακό και ζωντανό μουσείο της πόλης εκπέμπει σε γιορτινό κλίμα.

Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια, θεματικές παρουσιάσεις, ξεναγήσεις και πολλή μουσική στο Μουσείο Ακρόπολης

Δεν θα μπορούσε να λείπει το πιο εντυπωσιακό μουσείο της πόλης από το χριστουγεννιάτικο κύμα που απλώνεται στην πρωτεύουσα αυτές της μέρες. Το Μουσείο της Ακρόπολης, έχοντας εδώ και μερικούς μήνες αυξήσει την εκθεσιακή του έκταση με έναν όροφο-βουτιά στην καθημερινότητα της αρχαίας Αθήνας (-1) καλώντας κατοίκους και επισκέπτες να το ξανα-ανακαλύψουν, παραθέτει μια σειρά δράσεων για όλη την οικογένεια η οποία τρέχει όλο το μήνα.

Σε διάφορες ημερομηνίες κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, συγκεκριμένες δράσεις επαναλαμβάνονται. Αναλυτικότερα, η θεματική παρουσίαση για το χαμένο χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς που έγινε ανάρπαστη την περασμένη περίοδο επανέρχεται τα Σάββατα του Δεκεμβρίου, ζωντανεύοντας ψηφιακά το αριστούργημα που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Φειδίας για τον Παρθενώνα, ενώ τα δύο τελευταία σαββατοκύριακα του μήνα το παιδικό εργαστήριο «Γιορτινές ιστορίες» μυεί παιδιά 6-11 ετών στις γιορτές των αρχαίων Ελλήνων κατασκευάζοντας σκηνικά και χαρούμενες συνθέσεις στολισμού. Και για τα δύο ραντεβού η είσοδος είναι δωρεάν αλλά απαιτείται η έκδοση του εισιτηρίου γενικής εισόδου (€ 5).

Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια, θεματικές παρουσιάσεις, ξεναγήσεις και πολλή μουσική στο Μουσείο Ακρόπολης - εικόνα 1

Παράλληλα, καθώς συνεχίζεται η φωτογραφική έκθεση «Σμίλη και Μνήμη. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης», οργανώνονται δωρεάν ξεναγήσεις τα Σάββατα. Ευκαιρία να δούμε τους αφανείς ήρωες-τεχνίτες που δούλεψαν για τη συντήρηση των μνημείων στον Ιερό Λόφο, τον μόχθο που κατέβαλαν και τη συστηματικότητα που τήρησαν προκειμένου να προκύψει το σημερινό αποτέλεσμα. Χριστούγεννα χωρίς μουσική δεν γίνεται, οπότε τα δωρεάν καλέσματα συνεχίζονται την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου (12 μ.) με το μουσικό σύνολο Jazz Octet της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών: στο ισόγειο του μουσείου θα ακουστούν χριστουγεννιάτικες τζαζ μελωδίες με πολλά πνευστά και κρουστά όργανα. Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, δε, ο Όμιλος των Βρακοφόρων της Κρήτης θα τραγουδήσει παραδοσιακά κάλαντα στον ίδιο χώρο (12 μ.) και την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου αναλαμβάνει το κουαρτέτο σαξοφώνων S.T.A.B. με εορταστικές μελωδίες και κομμάτια από γνωστά μιούζικαλ, με τη συμμετοχή της μεσοφώνου Αναστασίας Κότσαλη (12 μ.).

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.