Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (30/8-5/9)

Ο Σεπτέμβρης έρχεται στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» με πολλές κινηματογραφικές προβολές κάτω από τα αστέρια και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια.

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (30/8-5/9)

Ο Σεπτέμβρης έρχεται στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» με πολλές κινηματογραφικές προβολές κάτω από τα αστέρια και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια.

#1 Ο Αύγουστος κλείνει με σκάνδαλο, ίντριγκα και Πολάνσκι

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (30/8-5/9) - εικόνα 1

Το τελευταίο «Park your Cinema» του Αυγούστου υποδέχεται την εμβληματική ταινία του Πολάνσκι: «Chinatown» (31/8). Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός ιδιωτικού ντετέκτιβ, ο οποίος ερευνώντας μια υπόθεση βρίσκεται αντιμέτωπος με δολοπλοκίες και σκάνδαλα, τα οποία αναπτύχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Λος Άντζελες, στις αρχές του 20ου αιώνα. Βραβευμένη με όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου η ταινία υπήρξε σταθμός στο είδος του φιλμ νουάρ, αναμειγνύοντας μέχρι και στοιχεία αρχαιοελληνικής τραγωδίας.

iΞέφωτο | 31/8 | 9μ.μ. | από 17 ετών και άνω

#2 Μια αλλιώτικη οικογενειακή Κυριακή

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (30/8-5/9) - εικόνα 2

Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς θα ήταν να φτιάξετε με τα παιδιά σας ένα κινηματογραφικό σενάριο; Αυτή την Κυριακή (1/9) στήνεται στο «Νιάρχος» ένα πρωτότυπο παιχνίδι, όπου τα παιδιά γίνονται κινηματογραφιστές και δημιουργούν τα δικά τους καρέ ζωγραφίζοντας πάνω σε ένα μεγάλο χάρτη-τραπεζομάντηλο. Σκηνές και αντικείμενα της καθημερινότητας μετατρέπονται με τη φαντασία των παιδιών σε ιστορίες. Σκοπός του προγράμματος είναι να καλλιεργήσει τη φαντασία των παιδιών, να μάθουν για την έβδομη τέχνη και να τα μάθει να συνεργάζονται ανταλλάσσοντας ιδέες.

iΠευκώνας | 1/9 | 6:30 μ.μ. | για οικογένειες με παιδιά άνω των 4

#3 Park your cinema kids: «Πινόκιο»

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (30/8-5/9) - εικόνα 3

Η κλασική παιδική ταινία «Πινόκιο» έρχεται στην οθόνη του «Park your cinema kids». Ο ξυλουργός Τζεπέτο φτιάχνει μια μαριονέτα την οποία αποκαλεί Πινόκιο. Το ξύλινο παιχνίδι ως δια μαγείας θα αποκτήσει ζωή και θα ονειρευτεί να γίνει ένα πραγματικό αγόρι. Βασισμένη στο διάσημο ιταλικό παραμύθι, η ταινία μεγάλωσε γενιές και γενιές, μαθαίνοντας τα παιδιά την αξία της ειλικρίνειας.

iΞέφωτο | 1/9 | 8:30 μ.μ | μεταγλωτισμένο

#4 Ο Αλμοδόβαρ και οι γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (30/8-5/9) - εικόνα 4

Στο πλαίσιο του 4ου Μεσογειακού Φεστιβάλ Καλλιθέας θα προβληθεί η ταινία του Αλμοδόβαρ: «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης» (2/9). Ο Ιβάν, που διατηρεί σχέση χρόνων με τη σύντροφο και συνάδελφό του, Πέπα, αποφασίζει να τη χωρίσει αφήνοντάς της μήνυμα στον τηλεφωνητή. Η Πέπα τον αναζητά απεγνωσμένα ψάχνοντας εξηγήσεις για το χωρισμό, αλλά ο Ιβάν παραμένει άφαντος. Στο μεταξύ, όμως, αρχίζει να ξετυλίγεται ένα κουβάρι απρόσμενων συναντήσεων της Πέπας με γυναίκες που βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Η τραγελαφική ταινία του Αλμοδόβαρ στήνεται γύρω από μια σειρά παρεξηγήσεων καυτηριάζοντας την εγκατάλειψη και την έλλειψη κατανόησης ανάμεσα στις γυναίκες και τους άντρες.

iΞέφωτο | 2/9 | 9 μ.μ.

#5 Ο Καραγκιόζης αποχαιρετά το «Νιάρχος»

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (30/8-5/9) - εικόνα 5

Ο Άθως Δανέλλης και ο Αθηναϊκός Θίασος Σκιών δίνουν μια τελευταία παράσταση για φέτος στο Θόλο του Πάρκου (2/9). Η παράσταση «Ο Καραγκιόζης θυρωρός» περιγράφει μια ξεκαρδιστική ιστορία με πολλά ευτράπελα, όπου ο Καραγκιόζης αναλαμβάνει καθήκοντα θυρωρού σε μια νεόκτιστη πολυκατοικία.

iΘόλος | 2/9 | 9 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες για τα δωρεάν εργαστήρια θα βρείτε στον επίσημο ιστότοπο του www.snfcc.org. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα highlights του 20ου Athens Digital Arts Festival

Το Athens Digital Arts Festival παρουσιάζει το πρόγραμμα της 20ης επετειακής του διοργάνωσης και υπόσχεται τη μεγαλύτερη εμβυθιστική εμπειρία της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Μια σειρά δράσεων διοργανώνει για τους επισκέπτες του το γνωστότερο μουσείο της πόλης, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

"Comics στο Υδαταέριο": Η μαγεία της τέχνης των comics και η βιομηχανική κληρονομιά στην Τεχνόπολη

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το Ψηφιακό Μουσείο Comics συμπράττουν στο πλαίσιο του φεστιβάλ Comicdom CON Athens.

Δέκα ερωτήσεις στον Αργύρη Καστανιώτη

Ο Αργύρης Καστανιώτης, στο τιμόνι ενός από τους παλαιότερους και σημαντικότερους εκδοτικούς οίκους της χώρας, συνεχίζει την παράδοση του πατέρα του, οραματιζόμενος ένα καλύτερο μέλλον για το βιβλίο, τη φιλαναγνωσία, αλλά και την ελληνική κοινωνία γενικότερα.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο στις εκθέσεις του

Το μουσείο ανοίγει τις πόρτες του για τη τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων χωρίς εισιτήριο, με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και πρόγραμμα δράσεων για μικρούς και μεγάλους.

"Φωνές μιας άνοιξης περασμένης": Η Μάρω Μιχαλακάκου συνομιλεί με τον πατέρα της αλλά και με την κόρη της

Στην έκθεση θα προβάλλεται και μια ταινία μικρού μήκους της κόρης της Σοφίας Σαφού με θέμα τη καθημερινή ζωή στο σπίτι του παππού της Μιχαήλ και της γιαγιάς της Ευαγγελίας.

"Οσμές χρόνου": Ο Κώστας Τσώλης αναδομεί φωτογραφίες και εικόνες γεγονότων που συντάραξαν τον 20ό αιώνα

Ο καλλιτέχνης μάς καλεί σε μια νοερή ανασύνταξη των ιστορικών καταγραφών, καθώς συμπλέκει την ισχύ της τέχνης με τη μελέτη των γεγονότων.