Ελεύθερη είσοδος στα σημαντικότερα μουσεία της πόλης την 28η Οκτωβρίου

Έξι αθηναϊκοί θύλακες πολιτισμού γιορτάζουν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και λένε «όχι» στα εισιτήρια.

Ελεύθερη είσοδος στα σημαντικότερα μουσεία της πόλης την 28η Οκτωβρίου

Έξι αθηναϊκοί θύλακες πολιτισμού γιορτάζουν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και λένε "όχι" στα εισιτήρια.

Ελεύθερη είσοδος στα σημαντικότερα μουσεία της πόλης την 28η Οκτωβρίου - εικόνα 1

#1 Μουσείο Ακρόπολης

Φέτος έχουμε επιπλέον ένα λόγο για να επισκεφθούμε τη μουσειακή κορωνίδα της χώρας (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, 2109000900-1): δύο αριστουργήματα της κινέζικης χαλκοτεχνίας από το Μουσείο της Σανγκάης κάνουν πρεμιέρα στο ισόγειο, δίπλα στην περιοδική έκθεση "εmotions, ένας κόσμος συναισθημάτων". Θαυμάστε από κοντά τα γλυπτά του Παρθενώνα και τα υπόλοιπα ευρήματα της περιοχής, ανακαλύψτε τα μυστικά του μουσείου με τα παιδιά, παρέα με τα ειδικά σακίδια-kits, και πιείτε έναν καφέ με θέα.

Ελεύθερη είσοδος στα σημαντικότερα μουσεία της πόλης την 28η Οκτωβρίου - εικόνα 2

#2 Νομισματικό

Σε ένα αρχιτεκτονικό διαμάντι του Ερνστ Τσίλερ, στην καρδιά της Αθήνας (Πανεπιστημίου 12, 2103643774), ξεδιπλώνεται ολόκληρη η ιστορία του νομίσματος, από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό μέχρι τα νεότερα χρόνια. Περιηγηθείτε κάτω από τις τοξωτές καμάρες και τις art deco τοιχογραφίες στο αρχοντικό όπου άλλοτε διέμενε ο αρχαιολόγος Χάινριχ Σλίμαν και τιμήστε το όμορφο cafe.

Ελεύθερη είσοδος στα σημαντικότερα μουσεία της πόλης την 28η Οκτωβρίου - εικόνα 3

#3 Πολεμικό

Περίστροφα, χειροβομβίδες, γιαταγάνια, λάβαρα και μαχητικά κράνη... Περπατήστε ανάμεσα στα σημαντικότερα πολεμικά κειμήλια από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και γνωρίστε τη διεθνή Ιστορία μέσα από το πεδίο των μαχών. Προτού μπείτε στο διώροφο εσωτερικό του μουσείου (Βασ. Σοφίας & Ριζάρη 2, Κολωνάκι, 2107252974), σταθείτε στη συλλογή πυροβόλων και αεροσκαφών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στον προαύλιο χώρο και θαυμάστε την εκλεκτικιστική πρόσοψη του κτιρίου – δείγμα του εκσυγχρονιστικού ρεύματος.

Ελεύθερη είσοδος στα σημαντικότερα μουσεία της πόλης την 28η Οκτωβρίου - εικόνα 4

#4 Αρχαιολογικό Πειραιά

Το σταυροδρόμι του Πειραιά που συγκέντρωνε την πολεμική και την εμπορική δυναμική της αρχαίας Αθήνας ξαναζωντανεύει σε ένα εντυπωσιακό κτίριο, μεταξύ της Τερψιθέας και του Πασαλιμανιού (Χαρ. Τρικούπη 31, 2104521598). Με αρχαιολογικά ευρήματα που χαρακτηρίζονται από ξεχωριστή σπανιότητα και χρονολογούνται από τον 8ο π.Χ. αιώνα μέχρι τα ελληνιστικά χρόνια, η συλλογή του μουσείου προσφέρει μια αντιπροσωπευτική εικόνα ενός αρχαίου αθηναϊκού ναυπηγείου.

Ελεύθερη είσοδος στα σημαντικότερα μουσεία της πόλης την 28η Οκτωβρίου - εικόνα 5

# 5 Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Από την Επανάσταση του 1821 μέχρι τη δημιουργία του ανεξάρτητου κράτους και το σήμερα, ολόκληρη η Ιστορία της νεότερης Ελλάδας φυλάσσεται σε ένα από τα παλιότερα μουσεία της χώρας. Πίσω από το άγαλμα του έφιππου Κολοκοτρώνη δίπλα στην ομώνυμη πλατεία, το Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13, 2103237617) σας περιμένει για να σας ξεναγήσει στο παρελθόν της χώρας.

Ελεύθερη είσοδος στα σημαντικότερα μουσεία της πόλης την 28η Οκτωβρίου - εικόνα 6

# 6 Εθνικό Αρχαιολογικό

Ένα από τα σημαντικότερα ιδρύματα παγκοσμίως στον τομέα της αρχαίας τέχνης μας περιμένει σε ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα του κέντρου (Πατησίων 44, 2132144800), που αποτελεί από μόνο του μουσειακό κομμάτι. Το εσωτερικό του νεοκλασικού κτιρίου φιλοξενεί πάνω από 11.000 εκθέματα, προσφέροντας ένα πανόραμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού από τις αρχές της προϊστορίας μέχρι την ύστερη αρχαιότητα. Συνδυάστε την επίσκεψή σας με μια στάση στο αίθριο cafe του μουσείου παρέα με τα... αγάλματα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα highlights του 20ου Athens Digital Arts Festival

Το Athens Digital Arts Festival παρουσιάζει το πρόγραμμα της 20ης επετειακής του διοργάνωσης και υπόσχεται τη μεγαλύτερη εμβυθιστική εμπειρία της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Μια σειρά δράσεων διοργανώνει για τους επισκέπτες του το γνωστότερο μουσείο της πόλης, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

"Comics στο Υδαταέριο": Η μαγεία της τέχνης των comics και η βιομηχανική κληρονομιά στην Τεχνόπολη

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το Ψηφιακό Μουσείο Comics συμπράττουν στο πλαίσιο του φεστιβάλ Comicdom CON Athens.

Δέκα ερωτήσεις στον Αργύρη Καστανιώτη

Ο Αργύρης Καστανιώτης, στο τιμόνι ενός από τους παλαιότερους και σημαντικότερους εκδοτικούς οίκους της χώρας, συνεχίζει την παράδοση του πατέρα του, οραματιζόμενος ένα καλύτερο μέλλον για το βιβλίο, τη φιλαναγνωσία, αλλά και την ελληνική κοινωνία γενικότερα.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο στις εκθέσεις του

Το μουσείο ανοίγει τις πόρτες του για τη τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων χωρίς εισιτήριο, με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και πρόγραμμα δράσεων για μικρούς και μεγάλους.

"Φωνές μιας άνοιξης περασμένης": Η Μάρω Μιχαλακάκου συνομιλεί με τον πατέρα της αλλά και με την κόρη της

Στην έκθεση θα προβάλλεται και μια ταινία μικρού μήκους της κόρης της Σοφίας Σαφού με θέμα τη καθημερινή ζωή στο σπίτι του παππού της Μιχαήλ και της γιαγιάς της Ευαγγελίας.

"Οσμές χρόνου": Ο Κώστας Τσώλης αναδομεί φωτογραφίες και εικόνες γεγονότων που συντάραξαν τον 20ό αιώνα

Ο καλλιτέχνης μάς καλεί σε μια νοερή ανασύνταξη των ιστορικών καταγραφών, καθώς συμπλέκει την ισχύ της τέχνης με τη μελέτη των γεγονότων.