15 cool προτάσεις για Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα

Πάμπολες αστικές προτάσεις για ένα ευσεβές (long) long weekend με βουτιές, βόλτες, ταινίες για θερινό, καλό φαγητό, δελεαστικά κοκτέιλ και πολλά άλλα…

15 cool προτάσεις για Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα

Πάμπολες αστικές –και όχι μόνο– προτάσεις για ένα (long) long weekend με ταινίες, hot τηλεοπτικές παραγωγές, previews για τον Σεπτέμβριο και πολλά άλλα…

Μια βόλτα στο μαγικό σκηνικό της Λίμνης Βουλιαγμένης

15 cool προτάσεις για Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα - εικόνα 1

Ιαματικό μπάνιο σε γαλαζοπράσινα υφάλμυρα νερά, επιβλητικά βράχια, «απαγορευμένες» σπηλιές… Από τα πιο όμορφα φυσικά τοπία της Αττικής, η Λίμνη Βουλιαγμένης, με μόλις 25 χλμ. να τη χωρίζουν από το κέντρο της πόλης, είναι ιδανική για ένα ατμοσφαιρικό αυγουστιάτικο τάιμ άουτ. Στη συνέχεια μπορείτε να χαλαρώσετε στις όχθες της πίνοντας τον καφέ σας ή να διαλέξετε ανάμεσα στο καινούργιο, προσιτό casual εστιατόριο που εστιάζει στο grill και στο ξύλινο ντεκ του πιο μοντέρνου βραδινού ρεστοράν (την κουζίνα επιμελείται και φέτος ο γνωστός σεφ Νίκος Φωτιάδης)· όταν πια σουρουπώσει, η λίμνη –χαμηλότονα φωτισμένη– έχει μια αίσθηση σχεδόν μυσταγωγική. Η σειρά συναυλιών «Η Λίμνη των Ήχων», πάλι, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Διονύση Γραμμένου, θα προσθέσει τον Σεπτέμβριο έξτρα λόγους για αυτοκινητάδα μέχρις εκεί. Η πρώτη, με τίτλο «Παραμύθια και Μαγεία», θα πραγματοποιηθεί στις 7/9 με τη συμμετοχή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και με σολίστ τη διεθνούς φήμης, πολυβραβευμένη πιανίστα Anna Fedorova.

Ένα πάρκο του σινεμά στο «Σταύρος Νιάρχος»

15 cool προτάσεις για Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα - εικόνα 2

Οπλισμένοι με την ψάθα σας, πιάστε μια θέση στο δροσιστικό Ξέφωτο στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για να απολαύσετε τις προβολές του «Park Your Cinema». Πάντα με δωρεάν είσοδο, το ίδρυμα συνεργάζεται για άλλη μία φορά με τον κριτικό κινηματογράφου Ηλία Φραγκούλη, ο οποίος επιμελείται το πρόγραμμα προβολών που θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι, προσφέροντας τις απαραίτητες open air ανάσες για όσους ξέμειναν στην πόλη. Την Παρασκευή 11/8 (9 μ.μ.) θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και πάλι το αριστούργημα της νουβέλ βαγκ «Ζιλ και Τζιμ», σε σκηνοθεσία του Φρανσουά Τριφό, με την αξέχαστη Ζαν Μορό, ως πρωταγωνίστρια, να τραγουδάει το hit «Le Tourbillon». Ιδανική σινεφίλ αφορμή για μια ακόμη επίσκεψη στο αγαπημένο πάρκο.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα, 2168091000

Η Αθήνα στο… πιάτο

15 cool προτάσεις για Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα - εικόνα 3

Στην κορυφή του «AthensWas», που βρίσκεται στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, με την Ακρόπολη σε ένα από τα πιο κοντινά και γοητευτικά πλάνα της, το «Sense Fine Dining Restaurant» είναι η γκουρμέ άφιξη του καλοκαιριού. Η ραφινάτη κουζίνα του Θοδωρή Παπανικολάου, γεμάτη έξυπνα concepts, είναι εμπειρία: ο άψογα ψημένος μπακαλιάρος με την κρέμα από αγκινάρες Ιερουσαλήμ, το ιωδιούχο boost των στρειδιών και τη γρανίτα λεμονιού ή το λαβράκι με τραγανό ψωμί, ταραμά και αβγοτάραχο αρωματισμένο με ελληνικό καφέ είναι πιάτα που σου μένουν στο μυαλό.

«Sense Fine Dining Restaurant» (ξεν. «AthensWas»), Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη, 2109249954

Ένας «Αστέρας» στην κορυφή

15 cool προτάσεις για Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα - εικόνα 4

Εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου είναι… Κάντε στον εαυτό σας ένα δώρο και «σαλπάρετε» για την πλαζ του Αστέρα Βουλιαγμένης. Αν ονειρεύεστε μια πλαζ όπου κάνεις online κράτηση για ξαπλώστρα και τη βρίσκεις να σε περιμένει στρωμένη με πετσέτα θαλάσσης και παγωμένο εμφιαλωμένο νερό, τότε ο Αστέρας Βουλιαγμένης είναι φτιαγμένος για εσάς. Μετά το μπάνιο αφεθείτε στις American style γεύσεις του «TGI Friday’s» και στις δροσιστικές επιλογές του «40» για καφέ ή φαγητό.

Cocktail bars σε… εφημερία

15 cool προτάσεις για Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα - εικόνα 5

Το ερώτημα όσων παραμένουν στην Αθήνα τον Δεκαπενταύγουστο, δηλαδή το «Ποιο μπαρ είναι ανοιχτό», θα έπρεπε να έχει εκλείψει, ειδικά στο dowtown, το οποίο εξακολουθεί να αποτελεί πόλο έλξης των τουριστών. Την κουβέντα για την αναγκαιότητα να παραμένουν ανοιχτά τα μπαρ του κέντρου αυτήν την εποχή μπορούμε να την κάνουμε στα διεθνούς τροχιάς «The Clumsies» και «Odori» (και το περιφερειακό μαγαζί του ομίλου, το «Theory», θα είναι ανοιχτό), στον κήπο του «Six D.O.G.S.», όπου ο Μάριος Ηλιόπουλος βάζει στο σέικερ ντισνεϊκή «Fantasia», στο φινετσάτο «Borsalino», στο ατμοσφαιρικό «Quartier d’Athènes» και στο vintage «Drunk Sinatra».

«The Clumsies», Πραξιτέλους 30, Κέντρο, 2103232682
«Odori», Σκουλενίου 2, Κέντρο, 2103314674
«Theory Bar & More», Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι, 2106801633
«Six D.O.G.S.», Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 2103210510
«Borsalino», Κολοκοτρώνη 59, Κέντρο, 2103232222
«Quartier d’Athènes», Πλατεία Αγίων Θεοδώρων, Κέντρο, 2155003850
«Drunk Sinatra», Θησέως 16, Σύνταγμα, 2103313733

Με τη Γλυκερία δίπλα στο κύμα

15 cool προτάσεις για Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα - εικόνα 6

Στο πλαίσιο του Oropos Summer Fest, που γίνεται στο «Azul Beach Bar & Stage» στο Χαλκούτσι, αυτό το Σάββατο 12/8 εμφανίζεται η Γλυκερία. Μια μοναδική ερμηνεύτρια που χειρίζεται τέλεια πολλές όψεις της δημοτικής μουσικής μας παράδοσης και το λαϊκού (αλλά όχι μόνο) τραγουδιού... Πάντα ζεστή και αυθεντική στις ερμηνείες της, μας χαρίζει ένα πανόραμα μουσικής ομορφιάς που καλύπτει παραδοσιακά, λαϊκά κι έντεχνα μαζί με προσωπικές της επιτυχίες, παλιές και καινούργιες – από το νέο της δίσκο «Ακολούθησα ένα αστέρι».

«Azul Beach Bar & Stage», Κορυδαλλών & Σειρήνων, Χαλκούτσι Ωρωπού, 6937949679

Κοκτέιλ στην κουπαστή

15 cool προτάσεις για Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα - εικόνα 7

Χαζεύοντας τη φωτισμένη ακτογραμμή από την κρεμασμένη πάνω από το Μικρολίμανο ταράτσα του cocktail bar «Mary Pickford» –αποτέλεσμα της συνεργασίας του «Baba Au Rum» και του «Varoulko»–, νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κατάστρωμα πλοίου. Ακόμη και ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου μπορείς να πιεις Aegean Tonic με ελληνικά αρώματα, φρέσκο, δροσιστικό και αρωματικό White Lady, εξωτικό Guadelupe Tiki Punch και, φυσικά, ένα ρετρό Mary Pickford σε art deco σκηνικό, βάζοντας δίπλα του ιδιαίτερα fingerfood από την κουζίνα του εστιατορίου του Λευτέρη Λαζάρου.

«Mary Pickford», Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, Πειραιάς, 2104123308

Γλυφάδα, η πιο κοντινή απόδραση

15 cool προτάσεις για Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα - εικόνα 8

Για τους Αθηναίους το «Balux Cafe: The House Project» και το «Balux Seaside + Pool» στον Αστέρα Γλυφάδας είναι συνδεδεμένα με το ολοήμερο, χαλαρό beach life. Μπορείς να πας από νωρίς για βουτιές στην παραλία ή την πισίνα του δεύτερου χώρου, όπου προσφέρονται όλες οι σχετικές υπηρεσίες – από αποδυτήρια μέχρι χαμάμ. Οι κάρτες των ροφημάτων και του φαγητού είναι επαρκέστατες για κάθε ώρα, ενώ η διαρρύθμιση του «Balux Cafe: The House Project» ως beach house, με luxury country έπιπλα και ιδιαίτερα έργα τέχνης –του οποίου τα δωμάτια είναι ανοιχτά για να προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα–, και του «Balux Seaside + Pool» ως εξωτικού beach bar σε αποικιακό στιλ σε κάνει να ξεχνιέσαι. Στον τομέα των κοκτέιλ, τώρα, η απόκτηση του Αλέξανδρου Κεχαγιαδάκη ως bar manager/head bartender σημαίνει ότι οι δύο λίστες με τα κοκτέιλ είναι εναρμονισμένες με το χαρακτήρα κάθε χώρου.

«Balux Cafe: The House Project», Λεωφ. Ποσειδώνος 58, Αστέρας Γλυφάδας, Γλυφάδα, 2108983577
«Balux Seaside + Pool», Λεωφ. Ποσειδώνος 58, Αστέρας Γλυφάδας, Γλυφάδα, 2108940566

Σινε-ταξίδι στον καλοκαιρινό γαλλικό Νότο

15 cool προτάσεις για Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα - εικόνα 9

Η πρώην σύζυγος του θρυλικού δημιουργού Φράνσις Φορντ Κόπολα, η Ελέανορ, κινηματογραφεί την πιο ανάλαφρη και καλοκαιρινή ταινία αυτής της εβδομάδας, το «Παρίσι Μπορεί να Περιμένει». Μια απλή διαδρομή προς τις Κάνες καταλήγει σε εξόρμηση στις γαλλικές ακτές για την πρωταγωνίστρια Νταϊάν Λέιν, η οποία έχει χάσει τη σπιρτάδα και τον αυθορμητισμό στη ζωή της. Εκεί θα γνωρίσει εκ νέου τον έρωτα και τις χαρές της ζωής. Ακολουθήστε την…

Ώρα για… πορτοράφτινγκ

15 cool προτάσεις για Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα - εικόνα 10

Τι λες για μια μικρή, αναζωογονητική δόση διακοπών σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα; Δεν θέλει πολύ για να βρεθείς στο Πόρτο Ράφτη, να κάνεις το μπάνιο σου και να ρουφήξεις ήλιο, διαλέγοντας ανάμεσα στις ξαπλώστρες του «Πισίνα» του «Porto Μarina» (φωτό) κι εκείνες του café-bar-restaurant «Navy Style», όπου θα χαλαρώσεις με ένα smoothie ή ένα άκρως καλοκαιρινό κοκτέιλ. Αν πεινάσεις, και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν δροσερές σαλάτες, ποικιλίες και πιάτα για όλα τα γούστα.

«Porto Marina - Πισίνα», Αγίας Μαρίνας 52, Αυλάκι, Πόρτο Ράφτη, 2299075212
«Navy Style», Αγίας Μαρίνας 50, Αυλάκι, Πόρτο Ράφτη, 2299075675

Το clubbing δεν σταματά ποτέ!

15 cool προτάσεις για Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα - εικόνα 11

Το «Bolivar Beach Bar» έχει φροντίσει ώστε οι clubbers που θα περάσουν την αργία του Δεκαπενταύγουστου στην Αθήνα να μη ζηλέψουν τα νησιώτικα events (κυρίως στη Μύκονο δηλαδή). Η Deborah De Luca (φωτό) έρχεται την Παρασκευή 11/8 στην Ακτή του Ήλιου με το remix του Nick Curly στο «Notting Hill» και άλλα techno καλούδια στις αποσκευές της. Μία μέρα μετά (12/8) καταφθάνει ο Betoko, που μόλις έβγαλε το ενδιαφέρον EP «Balagan», ενώ αυτήν την Τρίτη 14/8 ο Γερμανός Stefan Biniak θα παίξει (electro) house. Η είσοδος σε όλα τα πάρτι είναι € 10 (με μπίρα ή ποτό).

«Bolivar Beach Bar», Ακτή του Ήλιου, Άλιμος, 6970367684

Σε αυτό το θρίλερ… κανείς δεν μπορεί να σας σώσει

15 cool προτάσεις για Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα - εικόνα 12

Οι Ισπανοί είναι μαέστροι της ατμόσφαιρας και των ανατροπών, γεγονός που επαληθεύει η ταινία του Ροδρίγο Σορογκογέν «Κανείς δεν Μπορεί να μας Σώσει». Μια σειρά μυστήριων δολοφονιών ηλικιωμένων γυναικών συμπίπτει με την επικείμενη επίσκεψη του πάπα στην ασφυκτικά ζεστή καλοκαιρινή Μαδρίτη, ένας συνδυασμός γεγονότων που κινητοποιεί την αστυνομία να εντοπίσει τον δράστη. Η μάχη ενάντια στο χρόνο πιέζει βάναυσα τους δύο αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση (Αντόνιο ντε λα Τόρε και Ρομπέρτο Άλαμο), οι οποίοι κατά τη διάρκεια της έρευνας συνειδητοποιούν πως ελάχιστα διαφέρουν από τον κακοποιό που αναζητούν.

The roof is on (August) fire

15 cool προτάσεις για Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα - εικόνα 13

Τις ημέρες γύρω από την αργία του Δεκαπενταύγουστου θα βρεις τα δημοφιλή rooftop bars ανοιχτά και γεμάτα, να σερβίρουν (καλό) φαγητό και (σωστά) κοκτέιλ. Προτείνουμε να ακολουθήσεις την απολαυστική «Οδύσσεια» του Θοδωρή Πύριλλου στο «A for Athens», να δροσιστείς με τις νέες συνταγές στο «360°», να συνδυάσεις το φαγητό της Κωνσταντίνας Φάκλαρη με τα κοκτέιλ των Γιώργου Σαρμαντά και Χρυσάνθης Μπίζιου στο «Zillers», να εξερευνήσεις το μεγάλο κοκτεϊλικό φάσμα στον καινούργιο κατάλογο του «Couleur Locale», να επιδοθείς σε μελετημένο pairing στη «Hytra» της Στέγης από τον σεφ Τάσο Μαντή και τον bartender Παναγιώτη Φράγκο.

«A for Athens» (ξεν. «A for Athens»), Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι, 2103244244
«360° Cocktail Bar», Ηφαίστου 2, Πλατεία Μοναστηρακίου, Μοναστηράκι, 2103210006
«The Zillers» (ξεν. «The Zillers»), Μητροπόλεως 54, Κέντρο, 2103222277
«Couleur Locale», Νορμάνου 3 (εντός στοάς), Μοναστηράκι, 2167004917
«Hytra», Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος, 2177071118

(Σωσι)βιώστε την άδεια Αθήνα

15 cool προτάσεις για Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα - εικόνα 14

Στην αυγουστιάτικη πρωτεύουσα οι αποστάσεις εκμηδενίζονται. Πάρτε την Αττική Οδό και τραβήξτε προς Πόρτο Ράφτη, την παραλιακή για να βρεθείτε στη Σαρωνίδα ή ακόμη και τη Λεωφόρο Μαραθώνος με προορισμό την αμμουδιά του Σχοινιά. Θυμηθείτε ότι σημασία τον Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι… Το εκκενωμένο κλεινόν άστυ, λοιπόν, είναι μια μοναδική ευκαιρία για να ανακαλύψετε τις πραγματικές καλοκαιρινές χαρές της πόλης, μακριά από άγχη, κίνηση και νεύρα. Τσαλαβουτήματα στα ρηχά, μακροβούτια στα βαθιά και trendy χάζι στην ακτογραμμή πάνω σε φουσκωτούς μονόκερους ή φλαμίνγκο χωρίς οχλοβοή και στρίμωγμα. Βουτήξτε στη θετική πλευρά της πόλης…

Στο κοσμικό νησί του «Hilton»

15 cool προτάσεις για Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα - εικόνα 15

Αγαπημένο και διαχρονικό αστικό spot για κολύμπι, ηλιοθεραπεία και χαλάρωση, η εξωτερική πισίνα του «Hilton» είναι και αυτό το καλοκαίρι σημείο συνάντησης του πιο cool crowd της πόλης, που κάνει βουτιές στα 3,50 μέτρα βάθος, τσιμπολογάει από τον περιεκτικό κατάλογο του «Oasis Bar & Grill» και συζητάει τις αλλαγές στο χώρο (νέες ξαπλώστρες με πιο παχιά στρώματα, ομπρέλες σε γκρι-πετρόλ χρώμα). Η πισίνα θα είναι συνεχώς ανοιχτή, φυσικά, όπως και το «Galaxy Restaurant & Bar», στο οποίο αναμειγνύονται πελάτες του ξενοδοχείου, ζευγάρια σε ρομαντικό ραντεβού, κοσμικοί και φίλοι της ατμόσφαιρας των hotel bars – όλοι κάποια στιγμή θα βγάλουν μια φωτογραφία με την πιο ανοιχτή θέα στην πόλη.

«Galaxy Restaurant & Bar» (ξεν. «Hilton»), Βασ. Σοφίας 46, Ιλίσια, 2107281000
«Oasis Pool Bar & Grill» (ξεν. «Hilton»), Βασ. Σοφίας 46, Ιλίσια, 2107281405

Περισσότερες πληροφορίες

«Η Λίμνη των Ήχων»

  • Κλασική μουσική

Η πρώτη συναυλία της σειράς έχει τίτλο «Παραμύθια και Μαγεία». Με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Διονύση Γραμμένου, και με σολίστ τη διεθνούς φήμης πιανίστα Anna Fedorova

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα φεστιβάλ που έρχονται στην πόλη τον Μάιο

Ο Μάιος ήρθε φέρνοντας μαζί ένα σωρό ενδιαφέροντα φεστιβάλ που μας παροτρύνουν να προγραμματίσουμε τις ανοιξιάτικες εξόδους μας. Ξεκαρδιστικό stand up comedy, μοναδικά live, απελευθερωτικό σινεμά και πολλά ακόμα συνθέτουν τις must-see πολιτιστικές εκδηλώσεις που ανεβάζουν την ένταση λίγο πριν από την έφοδο του καλοκαιριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
05/05/2024

Ο Μάγος του Οζ ζωντανεύει στην έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη

Στα μέσα του μήνα θα δούμε τη νέα έκθεση που φιλοξενεί η a.antonopoulou.art.

"Finchtopia": Μια εικαστική περιπλάνηση στην Αθήνα των 90s

Η νέα έκθεση του Finch of Athens κατασκηνώνει στο Antisocial και μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο.

Δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Μια νέα σειρά εργαστηρίων καλεί το κοινό να γνωρίσει καλύτερα την τέχνη της χαρακτικής, της κεραμικής και της ιαπωνικής μικροτεχνίας.

Οι Λέσχες Ανάγνωσης στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Οι λέσχες συμμετέχουν για δεύτερη χρονιά στη ΔΕΒΘ.

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.