Ένα αφρικάνικο κομμωτήριο-performance στην Ασκληπιού!

Αφρικάνικα κομμωτήρια μετακομίζουν από την Κυψέλη στο καλλιτεχνικό project space «A-DASH» των Εξαρχείων και φιλοξενούνται σε μια ιδιαίτερη γλυπτική εγκατάσταση.

Ένα αφρικάνικο κομμωτήριο-performance στην Ασκληπιού!

Αφρικάνικα κομμωτήρια μετακομίζουν από την Κυψέλη στο καλλιτεχνικό project space «A-DASH» των Εξαρχείων και φιλοξενούνται σε μια ιδιαίτερη γλυπτική εγκατάσταση.

Ένα αφρικάνικο κομμωτήριο-performance στην Ασκληπιού! - εικόνα 1

Περπατώντας στους πολυσύχναστους δρόμους της, καταλαβαίνει κανείς από την πρώτη στιγμή ότι η Κυψέλη αποτελεί μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιοχές της πόλης που καταφέρνει να ενώσει το παλιό με το νέο. Το παρελθόν της Κυψέλης ζωντανεύει σε κάθε της γωνιά και συγκεκριμένα μέσα από τα μεταλλικά προστατευτικά στις πόρτες και στα παράθυρα των κτιρίων που ανεγέρθηκαν μεταξύ 1930-’80 και αποτελούν αντιπροσωπευτικά δείγματα της αρχιτεκτονικής art deco. Από την άλλη, το παρόν της πιο πυκνοκατοικημένης γειτονιάς του κέντρου είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την δυτικοαφρικανική κοινότητα της Αθήνας, τα μαγαζιά της οποίας - και ιδιαίτερα τα κομμωτήρια που ειδικεύονται στο αφρικανικό στυλ πλεξίματος- δίνουν διαφορετικό αέρα στους δρόμους της Κυψέλης από το 1980 μέχρι και σήμερα.

Ο συσχετισμός των δύο πιο αντιπροσωπευτικών μοτίβων της Κυψέλης, αυτά του αθηναϊκού μοντερνισμού και της αφρικανικής κομμωτικής, ενέπνευσαν την καλλιτεχνική εγκατάσταση και περφόρμανς της Noemi Niederhauser με τίτλο «Σκεφτόμαστε Τετράγωνα, Αγαπάμε σε Τρίγωνα». Η καλλιτέχνις – και μία από τις τέσσερις ιδρύτριες του χώρου Α-DASH – εμπνέεται από τα μοτίβα της art deco των κάγκελων της Κυψέλης και φτιάχνει ένα δικό της γλυπτικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο στήνει ένα κομμωτήριο με τη συνεργασία δύο Αφρικανών κομμωτριών που θα προσφέρουν δωρεάν χτενίσματα.

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή του Απριλίου (εκτός από τις ημέρες του Πάσχα 14-16/4) οι επισκέπτες του «A-DASH» project space και του ιδιαίτερου αυτού κομμωτηρίου - γλυπτική κατασκευή, μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν αφρικανικά κοτσιδάκια και χτενίσματα ή απλώς να παρακολουθήσουν από κοντά τις πολύπλοκες τεχνικές τους, γνωρίζοντας έτσι την πιο χαρακτηριστική κοινότητα της Κυψέλης.

Εγκαίνια: 31/3, 7-11μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 1-30/4, Παρ, Σαβ. 5 μ.μ. -10 μ.μ. και Κυρ. 10 π.μ. – 5 μ.μ. (κλειστά στις διακοπές του Πάσχα: 14-16/4)

Για ραντεβού και απορίες σχετικά με το χτένισμα μπορείτε να επικοινωνείτε με τις κομμώτριες Blessing Erevbenagie (+30 694 946 7790) και Catherine Igboeli (+30 695 646 8620).

Α-DASH, Ασκληπιού 74, Κέντρο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Φωτογραφικό αφιέρωμα για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Βασιλίσσης Όλγας

Το Αρχείο του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος "μοιράζεται" στιγμές από τη ζωή των ελληνο-εβραϊκών κοινοτήτων και η Άρτεμις Αλκαλάη θέτει θέματα ελευθερίας και μνήμης, απώλειας και τραύματος, από μια εικαστική σκοπιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

26 εικαστικοί δημιουργούν έργα με αφετηρία το "ΜΩΒ"

Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου.

Η σύνθετη σχέση ατόμου-περιβάλλοντος στο "Green Era" του Ekene Stanley Emecheta

To έργο του καλλιτέχνη ξεχωρίζει για την εικονογραφία του, όπου κυριαρχούν φιγούρες που προέρχονται τόσο από τη φαντασία, την ιστορία και την προσωπική του ζωή.

"This Current Between Us": Συζήτηση με τον Ali Kazma στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Η ομιλία του καλλιτέχνη πραγματοποιείται με αφορμή το έργο του Electric (2017).

Το νέο πρότζεκτ του OKAY initiative space γεφυρώνει δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Το πολυαφηγηματικό σκηνικό που αναπτύσσεται, αναδεικνύει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών/ιδων για την διερεύνηση νέων οντολογικών ταξινομήσεων.

2023 Ελευσίς: 8 εκθέσεις που περιμένουμε

Πήλινοι στρατοί, ιστορίες εργατών, κινηματογραφικές εμπνεύσεις και καλλιτεχνικά εγχειρήματα που μελετούν την ιστορία και το μέλλον της Ελευσίνας – αυτά είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εικαστικά πρότζεκτ που μας επιφυλάσσει προσεχώς η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

"Σκιάς όναρ": Ο Στάθης Μαυρίδης θίγει φιλοσοφικά ερωτήματα

Ο καλλιτέχνης θέτει κρίσιμα ερωτήματα γύρω από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, σχολιάζοντας ζωγραφικά τα παραδοσιακά ή βουκολικά χρόνια.