Ένα αφρικάνικο κομμωτήριο-performance στην Ασκληπιού!

Αφρικάνικα κομμωτήρια μετακομίζουν από την Κυψέλη στο καλλιτεχνικό project space «A-DASH» των Εξαρχείων και φιλοξενούνται σε μια ιδιαίτερη γλυπτική εγκατάσταση.

Ένα αφρικάνικο κομμωτήριο-performance στην Ασκληπιού!

Αφρικάνικα κομμωτήρια μετακομίζουν από την Κυψέλη στο καλλιτεχνικό project space «A-DASH» των Εξαρχείων και φιλοξενούνται σε μια ιδιαίτερη γλυπτική εγκατάσταση.

Ένα αφρικάνικο κομμωτήριο-performance στην Ασκληπιού! - εικόνα 1

Περπατώντας στους πολυσύχναστους δρόμους της, καταλαβαίνει κανείς από την πρώτη στιγμή ότι η Κυψέλη αποτελεί μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιοχές της πόλης που καταφέρνει να ενώσει το παλιό με το νέο. Το παρελθόν της Κυψέλης ζωντανεύει σε κάθε της γωνιά και συγκεκριμένα μέσα από τα μεταλλικά προστατευτικά στις πόρτες και στα παράθυρα των κτιρίων που ανεγέρθηκαν μεταξύ 1930-’80 και αποτελούν αντιπροσωπευτικά δείγματα της αρχιτεκτονικής art deco. Από την άλλη, το παρόν της πιο πυκνοκατοικημένης γειτονιάς του κέντρου είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την δυτικοαφρικανική κοινότητα της Αθήνας, τα μαγαζιά της οποίας - και ιδιαίτερα τα κομμωτήρια που ειδικεύονται στο αφρικανικό στυλ πλεξίματος- δίνουν διαφορετικό αέρα στους δρόμους της Κυψέλης από το 1980 μέχρι και σήμερα.

Ο συσχετισμός των δύο πιο αντιπροσωπευτικών μοτίβων της Κυψέλης, αυτά του αθηναϊκού μοντερνισμού και της αφρικανικής κομμωτικής, ενέπνευσαν την καλλιτεχνική εγκατάσταση και περφόρμανς της Noemi Niederhauser με τίτλο «Σκεφτόμαστε Τετράγωνα, Αγαπάμε σε Τρίγωνα». Η καλλιτέχνις – και μία από τις τέσσερις ιδρύτριες του χώρου Α-DASH – εμπνέεται από τα μοτίβα της art deco των κάγκελων της Κυψέλης και φτιάχνει ένα δικό της γλυπτικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο στήνει ένα κομμωτήριο με τη συνεργασία δύο Αφρικανών κομμωτριών που θα προσφέρουν δωρεάν χτενίσματα.

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή του Απριλίου (εκτός από τις ημέρες του Πάσχα 14-16/4) οι επισκέπτες του «A-DASH» project space και του ιδιαίτερου αυτού κομμωτηρίου - γλυπτική κατασκευή, μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν αφρικανικά κοτσιδάκια και χτενίσματα ή απλώς να παρακολουθήσουν από κοντά τις πολύπλοκες τεχνικές τους, γνωρίζοντας έτσι την πιο χαρακτηριστική κοινότητα της Κυψέλης.

Εγκαίνια: 31/3, 7-11μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 1-30/4, Παρ, Σαβ. 5 μ.μ. -10 μ.μ. και Κυρ. 10 π.μ. – 5 μ.μ. (κλειστά στις διακοπές του Πάσχα: 14-16/4)

Για ραντεβού και απορίες σχετικά με το χτένισμα μπορείτε να επικοινωνείτε με τις κομμώτριες Blessing Erevbenagie (+30 694 946 7790) και Catherine Igboeli (+30 695 646 8620).

Α-DASH, Ασκληπιού 74, Κέντρο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα highlights του 20ου Athens Digital Arts Festival

Το Athens Digital Arts Festival παρουσιάζει το πρόγραμμα της 20ης επετειακής του διοργάνωσης και υπόσχεται τη μεγαλύτερη εμβυθιστική εμπειρία της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Μια σειρά δράσεων διοργανώνει για τους επισκέπτες του το γνωστότερο μουσείο της πόλης, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

"Comics στο Υδαταέριο": Η μαγεία της τέχνης των comics και η βιομηχανική κληρονομιά στην Τεχνόπολη

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το Ψηφιακό Μουσείο Comics συμπράττουν στο πλαίσιο του φεστιβάλ Comicdom CON Athens.

Δέκα ερωτήσεις στον Αργύρη Καστανιώτη

Ο Αργύρης Καστανιώτης, στο τιμόνι ενός από τους παλαιότερους και σημαντικότερους εκδοτικούς οίκους της χώρας, συνεχίζει την παράδοση του πατέρα του, οραματιζόμενος ένα καλύτερο μέλλον για το βιβλίο, τη φιλαναγνωσία, αλλά και την ελληνική κοινωνία γενικότερα.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο στις εκθέσεις του

Το μουσείο ανοίγει τις πόρτες του για τη τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων χωρίς εισιτήριο, με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και πρόγραμμα δράσεων για μικρούς και μεγάλους.

"Φωνές μιας άνοιξης περασμένης": Η Μάρω Μιχαλακάκου συνομιλεί με τον πατέρα της αλλά και με την κόρη της

Στην έκθεση θα προβάλλεται και μια ταινία μικρού μήκους της κόρης της Σοφίας Σαφού με θέμα τη καθημερινή ζωή στο σπίτι του παππού της Μιχαήλ και της γιαγιάς της Ευαγγελίας.

"Οσμές χρόνου": Ο Κώστας Τσώλης αναδομεί φωτογραφίες και εικόνες γεγονότων που συντάραξαν τον 20ό αιώνα

Ο καλλιτέχνης μάς καλεί σε μια νοερή ανασύνταξη των ιστορικών καταγραφών, καθώς συμπλέκει την ισχύ της τέχνης με τη μελέτη των γεγονότων.