Οδηγός Τεχνών

Ένα αφρικάνικο κομμωτήριο-performance στην Ασκληπιού!

Αφρικάνικα κομμωτήρια μετακομίζουν από την Κυψέλη στο καλλιτεχνικό project space «A-DASH» των Εξαρχείων και φιλοξενούνται σε μια ιδιαίτερη γλυπτική εγκατάσταση.

Ένα αφρικάνικο κομμωτήριο-performance στην Ασκληπιού!

Αφρικάνικα κομμωτήρια μετακομίζουν από την Κυψέλη στο καλλιτεχνικό project space «A-DASH» των Εξαρχείων και φιλοξενούνται σε μια ιδιαίτερη γλυπτική εγκατάσταση.

Ένα αφρικάνικο κομμωτήριο-performance στην Ασκληπιού! - εικόνα 1

Περπατώντας στους πολυσύχναστους δρόμους της, καταλαβαίνει κανείς από την πρώτη στιγμή ότι η Κυψέλη αποτελεί μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιοχές της πόλης που καταφέρνει να ενώσει το παλιό με το νέο. Το παρελθόν της Κυψέλης ζωντανεύει σε κάθε της γωνιά και συγκεκριμένα μέσα από τα μεταλλικά προστατευτικά στις πόρτες και στα παράθυρα των κτιρίων που ανεγέρθηκαν μεταξύ 1930-’80 και αποτελούν αντιπροσωπευτικά δείγματα της αρχιτεκτονικής art deco. Από την άλλη, το παρόν της πιο πυκνοκατοικημένης γειτονιάς του κέντρου είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την δυτικοαφρικανική κοινότητα της Αθήνας, τα μαγαζιά της οποίας - και ιδιαίτερα τα κομμωτήρια που ειδικεύονται στο αφρικανικό στυλ πλεξίματος- δίνουν διαφορετικό αέρα στους δρόμους της Κυψέλης από το 1980 μέχρι και σήμερα.

Ο συσχετισμός των δύο πιο αντιπροσωπευτικών μοτίβων της Κυψέλης, αυτά του αθηναϊκού μοντερνισμού και της αφρικανικής κομμωτικής, ενέπνευσαν την καλλιτεχνική εγκατάσταση και περφόρμανς της Noemi Niederhauser με τίτλο «Σκεφτόμαστε Τετράγωνα, Αγαπάμε σε Τρίγωνα». Η καλλιτέχνις – και μία από τις τέσσερις ιδρύτριες του χώρου Α-DASH – εμπνέεται από τα μοτίβα της art deco των κάγκελων της Κυψέλης και φτιάχνει ένα δικό της γλυπτικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο στήνει ένα κομμωτήριο με τη συνεργασία δύο Αφρικανών κομμωτριών που θα προσφέρουν δωρεάν χτενίσματα.

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή του Απριλίου (εκτός από τις ημέρες του Πάσχα 14-16/4) οι επισκέπτες του «A-DASH» project space και του ιδιαίτερου αυτού κομμωτηρίου - γλυπτική κατασκευή, μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν αφρικανικά κοτσιδάκια και χτενίσματα ή απλώς να παρακολουθήσουν από κοντά τις πολύπλοκες τεχνικές τους, γνωρίζοντας έτσι την πιο χαρακτηριστική κοινότητα της Κυψέλης.

Εγκαίνια: 31/3, 7-11μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 1-30/4, Παρ, Σαβ. 5 μ.μ. -10 μ.μ. και Κυρ. 10 π.μ. – 5 μ.μ. (κλειστά στις διακοπές του Πάσχα: 14-16/4)

Για ραντεβού και απορίες σχετικά με το χτένισμα μπορείτε να επικοινωνείτε με τις κομμώτριες Blessing Erevbenagie (+30 694 946 7790) και Catherine Igboeli (+30 695 646 8620).

Α-DASH, Ασκληπιού 74, Κέντρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Εσείς ψηφίσατε τις αγαπημένες σας παραστάσεις για τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού;

Επιβραβεύστε και φέτος τις καλύτερες θεατρικές εμπειρίες της σεζόν παίρνοντας μέρος στη Θεατρομανία.

Η φεστιβαλική παράσταση του Ανέστη Αζά έρχεται στο Αμφι-Θέατρο

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων έρχεται στο Αμφι-Θέατρο, η "Δημοκρατία του Μπακλαβά" του Ανέστη Αζά, μια παράσταση που ανέβηκε το περασμένο καλοκαίρι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Όλα όσα θα δούμε στο Netflix τον Ιανουάριο

Αυτές είναι οι ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ που περιλαμβάνει η λίστα με τις προβολές για τον πρώτο μήνα της νέας χρονιάς.

Η Επανάσταση του ’21 βάζει χρώμα στους τοίχους της Αθήνας: Δείτε τις νέες τοιχογραφίες που έγιναν

Ο Λόρδος Βύρωνας του Cacao Rocks στη γειτονιά του Ψυρρή, ο "Νεαρός τυμπανιστής του Μεσολογγίου" που αγναντεύει την Ακρόπολη, το "Πάνθεον" των Αγωνιστών στην Κυψέλη και άλλα πολύχρωμα, εντυπωσιακά έργα από γνωστούς street artists που αναβαθμίζουν την πόλη μας με το πρόγραμμα αναθέσεων του Δήμου Αθηναίων.

Δείτε το "Όλα Κουλά" του Χριστόφορου Ζαραλίκου on demand

Το stand up show του Χριστόφορου Ζαραλίκου "Όλα Κουλά" που αγαπήθηκε από το κοινό είναι διαθέσιμο στην οθόνη σας.

Αυτές είναι οι πέντε πρεμιέρες που περιμένουμε μέχρι την Άνοιξη στο Εθνικό Θέατρο

Δυναμικά ξεκινά το Εθνικό Θέατρο τη Νέα Χρονιά με πέντε νέες παραστάσεις. Για να είσαστε προετοιμασμένοι σας δίνουμε τη λίστα με τα έργα, τους σκηνοθέτες, τους πρωταγωνιστές και τις προγραμματισμένες πρεμιέρες τους.