Η Οδύσσεια διαβάζεται σε 40 γλώσσες!

Μια δημόσια ανάγνωση του ομηρικού έπους ενώνει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με τη Λυών της Γαλλίας.

Η Οδύσσεια διαβάζεται σε 40 γλώσσες!

Μια δημόσια ανάγνωση του ομηρικού έπους ενώνει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με τη Λυών της Γαλλίας.

Η Οδύσσεια διαβάζεται σε 40 γλώσσες! - εικόνα 1

Τριάντα μαθητές του ελληνικού και γαλλικού τμήματος της Ελληνογαλλικής Σχολής Ευγένιος Ντελακρουά δίνουν ραντεβού την Παρασκευή 24/3 (11 π.μ.) στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και διαβάζουν στα αρχαία και τα νέα ελληνικά την Οδύσσεια, ανοίγοντας έτσι τη δράση «Οδύσσεια 24» που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αρχαίων Ελληνικών και Λατινικών, με έρδα τη Λυών της Γαλλίας.

Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της Συλλογής Γλυπτών του Μουσείου, η ανάγνωση της ραψωδίας α του ομηρικού έπους ντύνεται μουσικά με ήχους αρχαίας ανακατασκευασμένης λύρας και ταξιδεύει διαδικτυακά σε όλον τον κόσμο, μέσω της σελίδας του φεστιβάλ στο facebook https://www.facebook.com/Odyssee24/, δίνοντας τη σκυτάλη ανάγνωσης στις υπόλοιπες 157 ομάδες από 24 διαφορετικές χώρες.

Η συμμετοχική δημόσια ανάγνωση της Οδύσσειας σε 40 διαφορετικές γλώσσες που συντονίζεται από εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς οργανισμούς ανά τον κόσμο έχει σκοπό να ενώσει χώρες, θεσμούς και ανθρώπους όλων των ηλικιών. Το κοινό μπορεί να την απολαύσει μόνο μέσα από την προαναφερθείσα σελίδα, ενώ πιο τυχεροί είναι όσοι θα βρεθούν στο αρχαίο θέατρο της Λυών εκείνη την ημέρα, αφού στις 2 μ.μ. τους δίνετε οι ευκαιρία να παρακολουθήσουν βίντεο με τμήματα των πρωινών αναγνώσεων από όλο τον κόσμο, καθώς και θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από την Οδύσσεια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Διαδρομές στη Μάρπησσα": Το 12ο βιωματικό φεστιβάλ έρχεται στην Πάρο

Στα τέλη αυτού του μήνα θα διεξαχθεί το 12 πολιτιστικό φεστιβάλ, ταξιδεύοντάς μας από παρόν, σε παρελθόν και μέλλον.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/08/2022

Μια ομάδα εικαστικών υφαίνουν την ιστορία της θάλασσας

Η έκθεση "μοίρα μου… ΘΑΛΑΣΣΑ" παρουσιάζεται στο νησί της Άνδρου και περιλαμβάνει έργα που εξυμνούν το στοιχείο του νερού, τις ελληνικές θάλασσες και την σχέση τους με τους τόπους που "αγκαλιάζουν".

Έναρξη σχεδιασμού των έργων αποκατάστασης και ανάδειξης του Πολεμικού Μουσείου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη δρομολογείται η ένταξη των έργων στο νέο ΕΣΠΑ, με σκοπό τη μεταμόρφωση του ιστορικού μουσείου σε ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού.

14 σύγχρονοι καλλιτέχνες επανεξετάζουν τη μορφή του Εύζωνα

Η Γκαλερί Σκουφά στη Μύκονο παρουσιάζει το "Evzonas Project" προβάλλοντας την προσωπική ματιά του κάθε καλλιτέχνη πάνω στη συμβολική μορφή του τσολιά.

Ταξιδέψτε στο pop art κινηματογραφικό σύμπαν του Luca Valentini

Η πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη με τίτλο "The Fame Game " εγκαινιάζεται στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο.

Τι έρχεται το φθινόπωρο στο Μουσείο Μπενάκη;

Όλες οι ενδιαφέρουσες εκθέσεις που πρόκειται να δούμε μετά το καλοκαίρι στους χώρους του Μουσείου Μπενάκη.

Παράταση της έκθεσης "Deus ex machina" στην Επίδαυρο

Η καλλιτεχνική συνεργασία του Δήμου Επιδαύρου με την Imagine Visual Arts στον χώρο του Xenia Επιδαύρου συνεχίζεται μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.