Πείτε χορευτικό «bye bye» στα ‘80s!

Η έκθεση «GR80’s» που το κοινό υποδέχθηκε ως άλλον... Ανδρέα Παπανδρέου στο αεροδρόμιο φτάνει στο τέλος της και το γιορτάζει με ένα εντυπωσιακό πάρτι, αντίστοιχο της δεκαετίας της υπερβολής.

Πείτε χορευτικό «bye bye» στα ‘80s!

Η έκθεση «GR80’s» που το κοινό υποδέχθηκε ως άλλον... Ανδρέα Παπανδρέου στο αεροδρόμιο φτάνει στο τέλος της και το γιορτάζει με ένα εντυπωσιακό πάρτι, αντίστοιχο της δεκαετίας της υπερβολής.

Πείτε χορευτικό «bye bye» στα ‘80s! - εικόνα 1

Παγιέτες, σακάκια με βάτες, αφίσες με είδωλα της εποχής και συλλεκτικά αυτοκόλλητα βγήκαν από το χρονοντούλαπο και παρέλασαν περήφανα μπροστά στους εκατοντάδες επισκέπτες της έκθεσης «GR80’s» της Τεχνόπολης, αποδεικνύοντας πως η δεκαετία του ’80 που έχει κατηγορηθεί για την υπερβολή της έχει ακόμα πολλούς και φανατικούς υποστηρικτές. Για ένα τελευταίο Σαββατοκύριακο (18-19/3), οι αγαπημένες ένοχες απολαύσεις που χαρακτηρίζουν τα‘80s κάνουν κατάληψη στην Τεχνόπολη και μας προσκαλούν σε ένα διήμερο πάρτι νοσταλγίας.

Φορέστε τα πέτσινα μπουφάν σας και κρατηθείτε γερά, καθώς η αρχή γίνεται με…γκάζια. Η Ελληνική Λέσχη Ιαπωνικής Κλασικής Μοτοσικλέτας μας δίνει ραντεβού το Σάββατο 18/3 και γεμίζει για όλη την ημέρα την Τεχνόπολη με χιλιάρες μηχανές, κάνοντάς μας να νιώθουμε μέρος της πιο κουλ παρέας μηχανόβιων που πρωταγωνίστησαν στις βιντεοκασέτες της εποχής αλλά και στο… Miami Vice.

Πείτε χορευτικό «bye bye» στα ‘80s! - εικόνα 2

Η τελευταία μέρα της έκθεσης (Κυριακή 19/3) είναι φυσικά αφιερωμένη στην…επίσημη αγαπημένη που άφησε το χρυσό της αποτύπωμα στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η χρυσή εθνική ομάδα μπάσκετ του 1987 ‘κατεβαίνει’ έπειτα από 30 χρόνια ξανά στο παρκέ, καθώς ο τελικός του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ του 1987 προβάλλεται στις 6 μ.μ. και μαζί του αναβιώνουν τα καρδιοχτύπια μιας ολόκληρης χώρας στη διάρκεια των τελευταίων βολών του «τίμιου γίγαντα» Αργύρη Καμπούρη, αλλά και οι πανηγυρισμοί με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη και τα άλλα παιδιά που χάρισαν στην Ελλάδα την πρώτη της μεγάλη αθλητική νίκη.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου ‘80s Σαββατοκύριακου ο ραδιοφωνικός σταθμός Pepper αναλαμβάνει να κάνει πιο πιπεράτη την περιήγησή μας στην αγαπημένη δεκαετία κάνοντας ζωντανή αναμετάδοση καλτ μουσικών από την Τεχνόπολη, ενώ ειδικά για την Κυριακή, από τις 6 μ.μ. μέχρι τις 8 μ.μ. επαναφέρει την χορευτική αύρα των ‘80s στήνοντας μια open air disco, αποχαιρετώντας με μεγάλους γιακάδες και παντελόνι καμπάνα την πιο κεφάτη δεκαετία.

Σάββατο και Κυριακή 10.00 – 22.00
Γενική είσοδος € 5,00
Μειωμένο (φοιτητικό / ανέργων): € 2,50
Ελεύθερη είσοδος για παιδιά, εφήβους έως 18 ετών και ΑμΕΑ.

Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300, 213 0109324

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα highlights του 20ου Athens Digital Arts Festival

Το Athens Digital Arts Festival παρουσιάζει το πρόγραμμα της 20ης επετειακής του διοργάνωσης και υπόσχεται τη μεγαλύτερη εμβυθιστική εμπειρία της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Μια σειρά δράσεων διοργανώνει για τους επισκέπτες του το γνωστότερο μουσείο της πόλης, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

"Comics στο Υδαταέριο": Η μαγεία της τέχνης των comics και η βιομηχανική κληρονομιά στην Τεχνόπολη

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το Ψηφιακό Μουσείο Comics συμπράττουν στο πλαίσιο του φεστιβάλ Comicdom CON Athens.

Δέκα ερωτήσεις στον Αργύρη Καστανιώτη

Ο Αργύρης Καστανιώτης, στο τιμόνι ενός από τους παλαιότερους και σημαντικότερους εκδοτικούς οίκους της χώρας, συνεχίζει την παράδοση του πατέρα του, οραματιζόμενος ένα καλύτερο μέλλον για το βιβλίο, τη φιλαναγνωσία, αλλά και την ελληνική κοινωνία γενικότερα.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο στις εκθέσεις του

Το μουσείο ανοίγει τις πόρτες του για τη τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων χωρίς εισιτήριο, με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και πρόγραμμα δράσεων για μικρούς και μεγάλους.

"Φωνές μιας άνοιξης περασμένης": Η Μάρω Μιχαλακάκου συνομιλεί με τον πατέρα της αλλά και με την κόρη της

Στην έκθεση θα προβάλλεται και μια ταινία μικρού μήκους της κόρης της Σοφίας Σαφού με θέμα τη καθημερινή ζωή στο σπίτι του παππού της Μιχαήλ και της γιαγιάς της Ευαγγελίας.

"Οσμές χρόνου": Ο Κώστας Τσώλης αναδομεί φωτογραφίες και εικόνες γεγονότων που συντάραξαν τον 20ό αιώνα

Ο καλλιτέχνης μάς καλεί σε μια νοερή ανασύνταξη των ιστορικών καταγραφών, καθώς συμπλέκει την ισχύ της τέχνης με τη μελέτη των γεγονότων.