Λάγνα βλέμματα στο Vault

Το Vault έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο δραστήρια θέατρα ρεπερτορίου, φλερτάρει όμως και με άλλες τέχνες. Στα πλαίσια του φωτογραφικού πρότζεκτ «Seven» υποδέχεται το Νέο Χρόνο με μια έκθεση για τη «Λαγνεία».

Λάγνα βλέμματα στο Vault

Το Vault έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο δραστήρια θέατρα ρεπερτορίου, φλερτάρει όμως και με άλλες τέχνες. Στα πλαίσια του φωτογραφικού πρότζεκτ «Seven» υποδέχεται το Νέο Χρόνο με μια έκθεση για τη «Λαγνεία».

Λάγνα βλέμματα στο Vault - εικόνα 1

Ο πολυχώρος Vault φιλοξενεί το φωτογραφικό πρότζεκτ με τίτλο «Seven» που περιλαμβάνει έργα εμπνευσμένα από τα Επτά Θανάσιμα Αμαρτήματα. Μετά τις εκθέσεις με θέματα την «Οκνηρία», τη «Ζηλοφθονία» και τη «Λαιμαργία», ο Nέος Xρόνος ξεκινά μια έκθεση για τη «Λαγνεία». Τους επόμενους μήνες θα δούμε έργα με θέματα την «Απληστία» (Φεβρουάριο), την «Οργή» (Μάρτιο), την «Αλαζονεία» (Απρίλιο), ενώ τον Μάιο θα γίνει μια μεγάλη έκθεση που θα περιλαμβάνει τα καλύτερα έργα από όλες τις φωτογραφίες εκθέσεις που εμπνέονται από τα Επτά Θανάσιμα.

Πως γίνεται η επιλογή των φωτογραφικών έργων; Το Vault αναθέτει σε μια κριτική επιτροπή που αποτελείται από επτά καταξιωμένους φωτογράφους αλλά και τρεις καλεσμένους από το χώρο της τέχνης να αποφασίσουν. Κάθε μήνα, σε κάθε ενότητα υπάρχουν διαφορετικοί προσκεκλημένοι από το χώρο της τέχνης και για τον Ιανουάριο αυτοί είναι οι Μάνος Καρατζογιάννης (σκηνοθέτης, ηθοποιός), Βέρα Κρούσκα (ηθοποιός) και Λίλυ Μελεμέ (σκηνοθέτης, ηθοποιός).

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Αχιλλέας Αγγελόπουλος, Αποστόλης Αναστασόπουλος, Μαρινέζα Βαμβακάρη, Παναγιώτης Γκίκας, Μαρκέτος Δαμίγος, Ανδρέας Ζαφείρης, Βαγγέλης Ιωάννου, Σωτήρης Καινούργιος, Κατερίνα Κασιδιάρη, Αλεξάνδρα Καψή, Αλέξανδρος Κόρπης, Γιάννης Κωβαίος, Μυρτώ Κωνσταντινίδου, Μαρία Λαγού, Πέτρος Μακρής, Βαγγέλης Μακρυγιάννης, Χρήστος Μασούρας, Ευγενία Παππά, Γιάννης Παππάς, Στέφανος Παπαζαπραΐδης, Νίνα Παπακαστρισίου, Μαρία Παπαναστασίου, Κατερινα Παυλιδάκη, Κατερίνα Πουλέα, Renee Revah, Στέλιος Χαραλαμπάκης, Γιώργος Χρονάκης, Hiro, Εύη Χριστοπούλου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 7/1, ώρα 7μ.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

26 εικαστικοί δημιουργούν έργα με αφετηρία το "ΜΩΒ"

Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

Η σύνθετη σχέση ατόμου-περιβάλλοντος στο "Green Era" του Ekene Stanley Emecheta

To έργο του καλλιτέχνη ξεχωρίζει για την εικονογραφία του, όπου κυριαρχούν φιγούρες που προέρχονται τόσο από τη φαντασία, την ιστορία και την προσωπική του ζωή.

"This Current Between Us": Συζήτηση με τον Ali Kazma στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Η ομιλία του καλλιτέχνη πραγματοποιείται με αφορμή το έργο του Electric (2017).

Το νέο πρότζεκτ του OKAY initiative space γεφυρώνει δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Το πολυαφηγηματικό σκηνικό που αναπτύσσεται, αναδεικνύει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών/ιδων για την διερεύνηση νέων οντολογικών ταξινομήσεων.

2023 Ελευσίς: 8 εκθέσεις που περιμένουμε

Πήλινοι στρατοί, ιστορίες εργατών, κινηματογραφικές εμπνεύσεις και καλλιτεχνικά εγχειρήματα που μελετούν την ιστορία και το μέλλον της Ελευσίνας – αυτά είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εικαστικά πρότζεκτ που μας επιφυλάσσει προσεχώς η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

"Σκιάς όναρ": Ο Στάθης Μαυρίδης θίγει φιλοσοφικά ερωτήματα

Ο καλλιτέχνης θέτει κρίσιμα ερωτήματα γύρω από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, σχολιάζοντας ζωγραφικά τα παραδοσιακά ή βουκολικά χρόνια.

"Infrared": Ο Γαλαξιακός Εξπρεσιονισμός του Αστέριου Τόρη

Αυτό που ο καλλιτέχνης αποκαλεί "infrared", μας αφήνει την ελευθερία των υποθέσεων και τον αναζητήσεών μας για τη θέση μας στο σύμπαν, σ’ ένα περίπλοκο περιβάλλον που ακόμη είναι γεμάτο από ανεξήγητα φαινόμενα.