Ο Στέλιος Μάινας διαβάζει Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

Με αφορμή τα Χριστούγεννα, ο Δήμος Χαλανδρίου διοργανώνει μια μουσικοθεατρική παράσταση  τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου όπου ο Στέλιος Μάινας συναντά τον  Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.

Ο Στέλιος Μάινας διαβάζει Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

Με αφορμή τα Χριστούγεννα, ο Δήμος Χαλανδρίου διοργανώνει μια μουσικοθεατρική παράσταση τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου όπου ο Στέλιος Μάινας συναντά τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και διαβάζει μερικά από τα αριστουργηματικά του διηγήματα υπό τους ήχους των ψαλτάδων και μουσικών Κώστα Κωσταντάτου και Ουρανίας Πάτζιου.

Ο Στέλιος Μάινας διαβάζει Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη - εικόνα 1

Στην παράσταση θα διαβαστούν «Το Μοιρολόγι της Φώκιας» Η Ακριβούλα ξεφεύγει από τη φροντίδα της μητέρας της και ψάχνει τη γιαγιά της, ο ήχος της φλογέρας του βοσκού την παρασύρει στη πλαγιά και η ώρα περνά, έχει νυχτώσει, προσπαθώντας να επιστέψει στην παραλία παραπατά στην απότομη πλαγιά και πέφτει στη θάλασσα όπου και πνίγεται, κανείς δεν το καταλαβαίνει και μόνο μια μικρή φώκια θρηνεί. Επίσης, το έργο «Έρως Ήρως» το οποίο πραγματεύεται τη διάσταση ανάμεσα στις επιθυμίες και τις επιλογές που είναι πάντοτε παρούσα στο έργο του Παπαδιαμάντη. Ο πειρασμός δεν είναι επιλογή ανάμεσα σε πράγματα θετικά ή αρνητικά είναι επιλογή αποδοχής ή απόρριψης πραγμάτων που είναι ταυτόχρονα και αποκρουστικά και γοητευτικά. Ο Παπαδιαμάντης φυλάκισε τον έρωτα στην έμπνευσή του και τον κρυφοκοίταζε μέσα από τους ήρωές του. Τέλος, θα διαβαστεί το έργο «Έρωτας στα Χιόνια» που περιγράφει την τελευταία μέρα ενός γερασμένου, «εν αμαρτίαις» ανθρώπου.

INFO
Πνευματικό Κέντρο Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου (πλατεία Ελευθερωτών)
Ώρα: 21:00
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Φωτογραφικό αφιέρωμα για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Βασιλίσσης Όλγας

Το Αρχείο του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος "μοιράζεται" στιγμές από τη ζωή των ελληνο-εβραϊκών κοινοτήτων και η Άρτεμις Αλκαλάη θέτει θέματα ελευθερίας και μνήμης, απώλειας και τραύματος, από μια εικαστική σκοπιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

26 εικαστικοί δημιουργούν έργα με αφετηρία το "ΜΩΒ"

Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου.

Η σύνθετη σχέση ατόμου-περιβάλλοντος στο "Green Era" του Ekene Stanley Emecheta

To έργο του καλλιτέχνη ξεχωρίζει για την εικονογραφία του, όπου κυριαρχούν φιγούρες που προέρχονται τόσο από τη φαντασία, την ιστορία και την προσωπική του ζωή.

"This Current Between Us": Συζήτηση με τον Ali Kazma στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Η ομιλία του καλλιτέχνη πραγματοποιείται με αφορμή το έργο του Electric (2017).

Το νέο πρότζεκτ του OKAY initiative space γεφυρώνει δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Το πολυαφηγηματικό σκηνικό που αναπτύσσεται, αναδεικνύει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών/ιδων για την διερεύνηση νέων οντολογικών ταξινομήσεων.

2023 Ελευσίς: 8 εκθέσεις που περιμένουμε

Πήλινοι στρατοί, ιστορίες εργατών, κινηματογραφικές εμπνεύσεις και καλλιτεχνικά εγχειρήματα που μελετούν την ιστορία και το μέλλον της Ελευσίνας – αυτά είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εικαστικά πρότζεκτ που μας επιφυλάσσει προσεχώς η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

"Σκιάς όναρ": Ο Στάθης Μαυρίδης θίγει φιλοσοφικά ερωτήματα

Ο καλλιτέχνης θέτει κρίσιμα ερωτήματα γύρω από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, σχολιάζοντας ζωγραφικά τα παραδοσιακά ή βουκολικά χρόνια.