Συμπόσιο με αφορμή τη βράβευση της Μπιενάλε της Αθήνας

Λίγες μέρες μετά την βράβευσή της με το ECF Princess Margriet Award 2015, η Μπιενάλε της Αθήνας ανοίγει τη συζήτηση για τις δυνατότητες συνεργειών στο χώρο του πολιτισμού στο σχετικό συμπόσιο στις 3/12 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στο οποίο συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες του πολιτισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συμπόσιο με αφορμή τη βράβευση της Μπιενάλε της Αθήνας

Λίγες μέρες μετά την βράβευσή της με το ECF Princess Margriet Award 2015, η Μπιενάλε της Αθήνας ανοίγει τη συζήτηση για τις δυνατότητες συνεργειών στο χώρο του πολιτισμού. στο σχετικό συμπόσιο στις 3/12 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στο οποίο συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες του πολιτισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό. «Τρόποι συνεργασίας στο πλαίσιο του πολιτιστικού γίγνεσθαι της Αθήνας» είναι το θέμα του συμποσίου και στόχος είναι να πραγματοποιηθεί μια εποικοδομητική συζήτηση πάνω σε ζητήματα όπως το μέλλον των πολιτιστικών φορέων στην Αθήνα αλλά και τρόποι ανάδειξης της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας της χώρας μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Από τον χώρο του πολιτισμού της χώρας μας στην εκδήλωση συμμετέχουν ο Ντένης Ζαχαρόπουλος (καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης), ο Μάριος Κωστάκης (Γενικός Διευθυντής Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού), η Αφροδίτη Παναγιωτάκου (Εκτελεστική Υποδιευθύντρια της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών), και ο Γιώργος Τζιρτζιλάκης (Καλλιτεχνικός Σύμβουλος Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ και Eπίκουρος Kαθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), ενώ από το εξωτερικό ο Massimiliano Mollona (Λέκτορας του Τμήματος Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Goldsmiths του Λονδίνου), ο Adam Szymczyk (καλλιτεχνικός Διευθυντής της documenta 14) η Catherine Watson, (Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Ιδρύματος (ECF), ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι συνδιευθυντές της Μπιενάλε της Αθήνας, Ξένια Καλπακτσόγλου & Poka - Yio. Η εκδήλωση ξεκινά στις 5 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.

Περισσότερες πληροφορίες

Τρόποι συνεργασίας στο πλαίσιο του πολιτιστικού γίγνεσθαι της Αθήνας

  • Εκδηλώσεις

Συμπόσιο από την Μπιενάλε της Αθήνας με την ευκαιρία της βράβευσης του αθηναϊκού οργανισμού με το βραβείο ECF PRINCESS MARGRIET AWARD 2015. Συμμετέχουν οι: Ντένης Ζαχαρόπουλος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Μάριος Κωστάκης, Γενικός Διευθυντής Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Εκτελεστική Υποδιευθύντρια της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, Γιώργος Τζιρτζιλάκης, Καλλιτεχνικός Σύμβουλος Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ και Eπίκουρος Kαθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Massimiliano Mollona, Λέκτορας του Τμήματος Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Goldsmiths του Λονδίνου, Adam Szymczyk, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της documenta 14, Catherine Watson, Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Ιδρύματος (ECF), Ξένια Καλπακτσόγλου & Poka - Yio, Συνδιευθυντές της Μπιενάλε της Αθήνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Updated | Αυτές είναι οι πέντε πρεμιέρες που περιμένουμε μέχρι την Άνοιξη στο Εθνικό Θέατρο

Δυναμικά ξεκινά το Εθνικό Θέατρο τη Νέα Χρονιά με πέντε νέες παραστάσεις. Για να είσαστε προετοιμασμένοι σας δίνουμε τη λίστα με τα έργα, τους σκηνοθέτες, τους πρωταγωνιστές και τις προγραμματισμένες πρεμιέρες τους.

Μέχρι τέλος του μήνα θα παίζεται το "Τέλος του παιχνιδιού"

Για λίγες ακόμα ημέρες προλαβαίνετε να δείτε το μπεκετικό "Τέλος του παιχνιδιού" στο Σύγχρονο Θέατρο με τον Δημήτρη Καταλειφό.