Assassin's Creed: και τηλεοπτική σειρά στο Netflix

Ακόμη μία συμφωνία ανάμεσα στην Ubisoft και τον Δικτυακό κολοσσό - αυτήν, θα την δούμε στις οθόνες μας;

Καθώς οι νέες παραγωγές (και δη οι αποκλειστικές) αποκτούν όλο και περισσότερη σημασία για Δικτυακές ψυχαγωγικές υπηρεσίες περιεχομένου όπως οι Netflix, Disney Plus, Apple TV Plus κλπ., το υλικό με... ήδη καλλιεργημένο κοινό φαντάζει πλέον υπερπολύτιμο. Τα video games η αλήθεια είναι πως πάντοτε είχαν άφθονο τέτοιο υλικό, όμως οι ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές που στηρίζονται σε αυτά δεν είναι (αν θέλει να είναι κανείς επιεικής) πάντα ποιοτικές. Το περσινό πολύ καλό The Witcher, ωστόσο, φαίνεται να έχει πείσει τουλάχιστον την Netflix πως αξίζει να επενδύσει εκεί, καθώς η εταιρεία μόλις ανακοίνωσε νέα σχετική συμφωνία συνεργασίας με την γαλλική Ubisoft, αυτήν την φορά με αντικείμενο την σειρά των Assassin's Creed.

H συμφωνία προβλέπει την δημιουργία τηλεοπτικής σειράς βασισμένης στο σεναριακό υπόβαθρο των Assassin's Creed, αλλά και την δημιουργία άλλων τηλεοπτικών σειρών κινουμένων σχεδίων παραδοσιακής και ιαπωνικής τεχνοτροπίας - animated και anime - στην συνέχεια, οι οποίες θα αντλήσουν επίσης υλικό από την φημισμένη... "δολοφονική" σειρά video games της Ubisoft. Από την πλευρά της γαλλικής εταιρείας θα εμπλακούν ενεργά ως παραγωγοί οι Jason Altman και Danielle Kreinik - ο πρώτος άλλωστε συμμετέχει ήδη στην δημιουργία κινηματογραφικής ταινίας βασισμένης στο υλικό του Beyond Good & Evil, επίσης σε συνεργασία με την Netflix.

Αν δεν... "έχουμε χάσει το μέτρημα" αυτή είναι η τρίτη συμφωνία που ανακοινώνουν οι Netflix και Ubisoft για παραγωγές τηλεοπτικές ή κινηματογραφικές - γιατί η πρώτη αφορούσε σε μία άλλη σειρά video games, τα The Division, και είχε ανακοινωθεί το... μακρινό καλοκαίρι του 2016 με πρωταγωνιστές τους Jessica Chastain και Jake Gyllenhaal στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Αυτή η παραγωγή είναι είτε... υπερπαραγωγή με όλη την σημασία της λέξης - για να χρειαστεί 4 ολόκληρα χρόνια γυρισμάτων - είτε προφανώς έχει "μπει στον πάγο" (ή κάτι χειρότερο).

Ας ελπίσουμε αυτή η νεοανακοινωθείσα σειρά με θέμα τα Assassin's Creed να μην έχει την ίδια τύχη, αλλά και ποιοτικά να κινείται υψηλότερα από την... ταινία Assassin's Creed, η οποία αποδείχθηκε από μετριότατη έως κάκιστη παρά τον Michael Fassbender στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Για να δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ