To Mundial και σε 3D Blu-ray

Το Νοέμβριο... κι ανυπομονούμε!

Το γεγονός ότι η έλλειψη περιεχομένου 3D - τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα - είναι στοιχείο που... δεν βοηθά ακριβώς τις πωλήσεις των τηλεοάσεων 3D, θα το χαρακτήριζε κανείς ως αυταπόδεικτο. Είναι επίσης αλήθεια, όμως, ότι οι πωλήσεις των τηλεοράσεων 3D (μαζί με όλων των τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας φυσικά) δέχθηκαν σημαντική ώθηση στο διάστημα πριν τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του Ιουνίου. Όπως πιθανώς οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital θυμούνται, η Sony σε συνεργασία με τη FIFA είχε καλύψει έναν αριθμό αγώνων και γενικότερα τη διοργάνωση με κάμερες 3D. Ε, εν όψει εορταστικής περιόδου, ήλθε η ώρα να δούμε επιτέλους αυτό το υλικό!

Αναφερόμαστε στο "The Official 2010 FIFA World Cup Film in 3D", το Blu-ray που ανακοίνωσε για κυκλοφορία η Sony - στην αμερικανική αγορά τουλάχιστον, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε την σχετικότερη ευρωπαϊκή να καθυστερεί περισσότερο - στις 19 Νοεμβρίου. Αν και το διαφημιστικό υλικό που περιγράφει το περιεχόμενο είναι γραμμένο σε γλώσσα... marketing slang και ως συνήθως παραμένει ασαφές, είναι μάλλον ασφαλές να υποθέσει κανείς ότι το 3D Blu-ray δεν θα περιέχει προφανώς ολόκληρους αγώνες, αλλά προσεκτικά επιλεγμένα στιγμιότυπα και φάσεις, λήψεις από τη γενικότερη ατμόσφαιρα των γηπέδων, ίσως και pre-game ή after-game υλικό, όλα μέσα από εντυπωσιακό μοντάζ και παρουσίαση. Λόγος δεν γίνεται στο διαφημιστικό κείμενο ούτε για τον ήχο, ούτε για τα όποια extras, αλλά η έμφαση θα δοθεί εκ των πραγμάτων στην εικόνα, οπότε...

Έχοντας την ευκαιρία να παρακολουθήσει υλικό 3D από το Mundial της Νοτίου Αφρικής (τόσο "κανονικό" όσο και αυτό που προκύπτει από την "μετατροπή" εικόνας 2D σε 3D από την ίδια την τηλεόραση), το Αθηνόραμα Digital έχει κρατήσει εντύπωση ελαφρώς... χλιαρή: τα μακρινά πλάνα, αυτά που χρησιμοποιούνται για να καλύψουν τη δράση μέσα στον αγωνιστικό χώρο για σημαντικό ποσοστό του τηλεοπτικού χρόνου, ομολογουμένως δεν... κόβουν και την άνασα, τρόπον τινά, καθώς το εφέ της εικόνας 3D είναι δύσκολο να αποδοθεί εκεί. Είναι οι στημένες φάσεις, τα zoom, τα replay και γενικώς η "μεγάλη" εικόνα αυτή που επωφελείται περισσότερο από την αίσθηση του βάθους - και εκεί περιμένουμε να επικεντρωθεί το Blu-ray του "The Official 2010 FIFA World Cup Film in 3D". Θα είναι αυτό το δισκάκι που θα μας... παρηγορήσει για την αποκλειστικότητα του Avatar 3D στις τηλεοράσεις της Panasonic για φέτος...; Για να δούμε, για να δούμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ