Και το Amazon Instant Video σε εικόνα 4Κ

H υπηρεσία διανομής ταινιών και σειρών του Bezos σε υπερυψηλή ευκρίνεια σύντομα

Όπως δείχνουν τα πράγματα, η αποδοχή της υπερυψηλής ευκρίνειας τόσο από το κοινό, όσο και από τις εμπλεκόμενες εταιρείες περιεχομένου είναι ήδη - και θα αποδειχθεί αργότερα πως ήταν - πολύ ταχύτερη από την αντίστοιχη της υψηλής ευκρίνειας. Μετά τη Sony (που έχει ήδη λειτουργική εδώ και ένα χρόνο την υπηρεσία της ενοικίασης και αγοράς ταινιών σε εικόνα 4Κ), και τη Netflix (που εδώ και κάποιο καιρό προσφέρει τα House of Cards και Breaking Bad σε εικόνα 4Κ), είναι σειρά της Amazon να εισέλθει στο ολοένα και μεγαλύτερο αυτό... club των παρόχων προγράμματος σε υψηλή ευκρίνεια. Κατά τα φαινόμενα, δε, η εταιρεία ήταν έτοιμη για τη μετάβαση αυτή από πέρυσι κιόλας, πριν παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για τις παραγωγές που θα κάνει η ίδια για την Δικτυακή της υπηρεσία, την Prime Instant Video.

Η είδηση έρχεται απευθείας από τον διευθυντή marketing της Amazon, τον Russell Moris, ο οποίος σε συνέντευξή του πριν από μερικές ημέρες επιβεβαίωσε πως ένα τμήμα των εσωτερικών ομάδων της υπηρεσίας Prime Instant Video έχει επιφορτιστεί με αυτήν ακριβώς την αποστολή: να συλλαμβάνει απευθείας σε υπερυψηλή ευκρίνεια το αρχικό υλικό όλων των τηλεοπτικών σειρών που παράγει εσωτερικά η αμερικανική εταιρεία, αξιοποιώντας κάμερες, οθόνες προεπισκόπησης και όλο τον άλλο σχετικό συνοδευτικό εξοπλισμό, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της εικόνας 4Κ. Η εταιρεία θα είναι, έτσι, έτοιμη κάποια στιγμή μέσα στο 2014 ή στις αρχές του 2015 να προσφέρει τους πρώτους κύκλους των ιδιόκτητών της σειρών - όπως το νέο Extant με πρωταγωνίστρια την Halle Berry - σε υπερυψηλή ευκρίνεια μέσω Internet.

Το γεγονός ότι η Αmazon επιβεβαιώνει τα σχέδιά της για πρόγραμμα εικόνας 4Κ τους επόμενους μήνες δεν είναι ακριβώς τυχαίο. Η Netflix (παρά τα αρχικά τεχνικά προβλήματα που αναφέρουν οι συνδρομητές της στην μετάδοση των δικών της σειρών) έχει ήδη αποκτήσει "ψυχολογικό πλεονέκτημα" έναντι των υπολοίπων υπηρεσιών του είδους - και με τις τηλεοράσεις/player που προσφέρουν συμβατότητα με τον απαραίτητο αλγόριθμο αποκωδικοποίησης H.265 να πληθαίνουν διαρκώς, είναι θέμα χρόνου η ζήτηση για υλικό υπερυψηλής ευκρίνειας να αναχθεί σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Το 2015, άλλωστε, αναμένονται και τα πρώτα tablet που θα προσφέρουν οθόνη ανάλυσης 4Κ, γι' αυτό και η Amazon (με την ευκαιρία και της κυκλοφορίας του Fire Phone σε λίγες μέρες) έχει έτοιμο και το app αναπαραγωγής προγράμματος της Prime Instant Video για Android. Είδες ο... Bezos;

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ