Christian Bale: σε ρόλο Steve Jobs, γύρισμα δεύτερο

Ο Ουαλός ηθοποιός θα ενσαρκώσει δεύτερος τον ηγέτη της Apple, ελπίζουμε σε ερμηνεία καλύτερη από του Kutcher

Δεν θα ήταν, φυσικά, ποτέ εύκολο να αναπαραστήσει κανείς στη μεγάλη οθόνη μία προσωπικότητα τόσο σημαντική και τόσο αμφιλεγόμενη όσο ο εκλιπών Steve Jobs - όμως δεν είναι δύσκολο ή άτοπο να ισχυριστεί κανείς πως η ταινία της περασμένης σεζόν με θέμα τη ζωή του και τη θέση του στην Apple, το "Jobs", ούτε ως φιλμ ήταν ιδιαίτερα καλό, ούτε τους φανατικούς φίλους της αμερικανικής εταιρείας ικανοποίησε με τον τρόπο που αναπαρέστησε τον συνιδρυτή και ηγέτη της. Ουκ ολίγοι ήταν αυτοί που υποστήριξαν, δε, πως το μέτριο αποτέλεσμα δεν μπορεί να αποδοθεί τόσο στον σεναριογράφο ή τον σκηνοθέτη του "Jobs", τους Matt Whiteley και Joshua Michael Stern αντίστοιχα, αλλά στον Ashton Kutcher, που απέδωσε τον φλεγματικό Jobs μάλλον ρηχά και αδιάφορα. Ε, οι επικριτές του Kutcher θα έχουν την ευκαιρία να αντιπαραβάλλουν την ερμηνεία του με αυτή ενός σαφώς εμπειρότερου, πολυεπίπεδου ηθοποιού, στον ίδιο ρόλο: του Christian Bale!

Πράγματι, ο σεναριογράφος της δεύτερης ταινίας με θέμα τη ζωή του Steve Jobs, ο Aaron Sorkin, σε συνέντευξή του επιβεβαίωσε την επιλογή της Sony Pictures για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του δικού της φιλμ. Ο Bale έχει συνδέσει ομολογουμένως τη φυσιογνωμία του τα τελευταία χρόνια με τον θρυλικό Batman των τριών ταινιών του Christopher Nolan, όμως οι εξαιρετικές ερμηνείες του σε ευρεία γκάμα από φιλμ του παρελθόντος - από τα American Psycho και The Machinist και έως τα πιο πρόσφατα The Prestige και American Hustle - σε μεγάλο βαθμό εξασφαλίζουν πως η απόδοση της συχνά εκρηκτικής προσωπικότητας του Jobs θα είναι αυτή τη φορά πειστικότερη. Θεωρούμε, φυσικά, πως τόσο το σενάριο που υπογράφει ο Sorkin (του The Social Network και της τηλεοπτικής σειράς Newsroom), όσο και η σκηνοθεσία που υπογράφει ο αγαπημένος Danny Boyle (των Trainspotting και Slumdog Millionaire) θα είναι υψηλότερου επιπέδου των αντίστοιχων του "Jobs", βοηθώντας περαιτέρω τον Bale.

Η ταινία της Sony Pictures με θέμα τη ζωή του Steve Jobs δεν έχει ακόμη επίσημο όνομα, εικάζεται ωστόσο πως θα προβληθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2015 (ίσως κοντά στην επέτειο των 4 ετών από την ημέρα που ο Jobs υπέκυψε στη χρόνια ασθένειά του). Το σενάριο έχει βασιστεί στη βιογραφία του ηγέτη της Apple όπως την συνέγραψε ο δημοσιογράφος Walter Isaacson και δημοσιεύθηκε το 2011 σε βιβλίο με τον τίτλο "Steve Jobs". Τη σκηνοθεσία της ταινίας αρχικά είχε αναλάβει ο David Fincher, ο οποίος ωστόσο διαφώνησε με τη Sony Pictures σε σημαντικά (και οικονομικά) θέματα και εγκατέλειψε το εγχείρημα στο στάδιο του σχεδιασμού του ακόμη. Ας ελπίσουμε πως η ταινία θα κινηθεί στο επίπεδο ποιότητας που, τουλάχιστον τα ονόματα των Sorkin, Boyle και Bale, μάς έχουν συνηθίσει στο μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής τους. Αναμένουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ