Sony SMP-N100

Δικτυακό και... σέξι

Το SMP-N100 είναι μία συσκευή που θα πρέπει μεν να κριθεί ως media player, η φιλοσοφία της ωστόσο δεν είναι απαραίτητα αυτή ενός αντιπροσωπευτικού προϊόντος της κατηγορίας. Πρόκειται για συνειδητή επιλογή της Sony, η οποία έχει θετική και αρνητική επιρροή ταυτόχρονα στο προϊόν: το καθιστά μεν ξεχωριστό ανάμεσα στα άλλα player αυτού του τύπου, αλλά επειδή στα μάτια της κατασκευάστριας εταιρείας του έχει άλλο ρόλο, σε άλλα πράγματα υπολείπεται σε σχέση με εκείνα. Κάτι που, σε ένα βαθμό, διαμορφώνει και το κοινό του N100.

Πιο συγκεκριμένα: το media player της Sony έχει δημιουργηθεί πρωτίστως για να φέρει στην τηλεόραση του σαλονιού περιεχόμενο από το Internet. Η στρατηγική της Sony στο συγκεκριμένο θέμα είναι γνωστή, περιλαμβάνοντας στο γενικό πλαίσιο της "Bravia Internet TV" κάποιες υπηρεσίες της στις οποίες έχουμε πρόσβαση στην Ελλάδα, όπως το FIFA World Cup Collection, και κάποιες στις οποίες δεν έχουμε ακόμη, όπως το Qriocity. Στην αμερικανική του έκδοση, δε, τo N100, χρησιμεύει ως πύλη και για τις δημοφιλέστατες εκεί υπηρεσίες ενοικίασης ταινιών Hulu και Netflix, οι οποίες δεν είναι διαθέσιμες ακόμη στην Ευρώπη και κατ' επέκταση στην Ελλάδα.

Η αξία του N100 από πλευράς πρόσβασης σε Δικτυακό περιεχόμενο από το ελληνικό κοινό εισπράττεται κυρίως από τις υπηρεσίες που προσφέρονται δωρεάν, όπως το δημοφιλέστατο YouTube, το ανερχόμενο DailyMotion και το cult Blip.tv. Επίσης, από υπηρεσίες Internet video που προσφέρονται από τη Sony σε συνεργασία με γνωστά brand names του ειδησεογραφικού κόσμου. Στα δεύτερα περιλαμβάνονται τα Eurosport, Style.com, Epicurious, Wired, Consierge, Ford Models, GolfLink και αρκετά ακόμη. Το υλικό που προσφέρεται σε αυτά ποικίλλει σε ποιότητα, είναι η αλήθεια, υπάρχει όμως αρκετό για να καθιστά την ύπαρξη τους ενδιαφέρουσα.

Αν κρίνουμε από τις ημέρες που το χρησιμοποιήσαμε, πάντως, είναι το YouTube - και συμπληρωματικά το DailyMotion - αυτό που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των πιο πολλών χρηστών, χάρις στο μουσικό, χιουμοριστικό και άλλο περιεχόμενό του. Το περιεχόμενο αυτό εμπλουτίζεται συνεχώς και, λαμβάνοντας στα υπόψιν το πώς ο Ν100 βελτιώνει την εικόνα των χαμηλής ανάλυσης video, αυτή είναι όντως μία λειτουργία που προσφέρει συγκριτικό πλεονέκτημα στην πρόταση της Sony έναντι του ανταγωνισμού. Με την προϋπόθεση, βέβαια, να τρέφει ο επίδοξος κάτοχος ενός N100 ένα ενδιαφέρον για το υλικό του YouTube ή του DailyMotion εξ αρχής.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ