Sony 65X9005: η συσκευή

Τί διαπιστώσαμε στη... σύμβίωσή μας με την τηλεόραση 4Κ των Ιαπώνων;

Ξεκινώντας την εβδομάδα που αφιερώνουμε στην υπερυψηλή εικόνα μέσα από την... συμβίωσή μας με μία από τις καλύτερες τηλεοράσεις του είδους, τη Sony 65X9005A, θα "κάνουμε ζέσταμα" με... τα εύκολα: τις γενικές εντυπώσεις μας από το συγκεκριμένο μοντέλο αυτό καθ' αυτό, ώστε να συνεχίσουμε λεπτομερώς με το σημαντικότερο πράγμα, την ποιότητα εικόνας. Αυτή τις επόμενες ημέρες φυσικά θα καλυφθεί με όλες τις πιθανές χρήσεις μιας τηλεόρασης 4Κ, από τις ταινίες σε διάφορες μορφές και τα video games με PC/PS3, έως την εικόνα 3D και το απλό ή συνδρομητικό τηλεοπτικό πρόγραμμα. Ξεκινάμε πάντως από "τα εύκολα" των γενικών εντυπώσεων επειδή είναι... όντως εύκολο. Εύκολο να συμπαθήσει κανείς αμέσως - και να αγαπήσει πάρα πολύ γρήγορα - τη συγκεκριμένη τηλεόραση της Sony, πριν καν αρχίσει να προσέχει τις λεπτομέρειες στην εικόνα που προβάλλει. Και υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι γι' αυτό.

Πρώτος λόγος: ο υπέροχος σχεδιασμός της. Το μοντέλο των 65 ιντσών, στο οποίο θα εστιάσουμε, καταφέρνει ταυτόχρονα τρία πολύ σημαντικά πράγματα. Ένα, να δείχνει πολύ όμορφη όταν δεν είναι σε λειτουργία, χάρις στις "καθαρές" γραμμές του design της, την απουσία υπερβολής στα χαρακτηριστικά της στοιχεία και την ευφάνταστη ενσωμάτωση των ιδιότυπων ηχείων της στο συνολικό της σχεδιασμό. Δύο, να δείχνει μικρότερη απ' ότι στην πραγματικότητά είναι, καθώς ναι μεν οι 65 ίντσες είναι 65 ίντσες (και τα ηχεία εκτείνουν το μήκος της σημαντικά), όμως η οπτική εντύπωση που εισπράττει κανείς είναι αυτή μιας τηλεόρασης όχι ιδιαίτερα μεγαλύτερης των 52 ή 60 ιντσών. Έτσι δεν αποσπά την προσοχή με τον όγκο της και δεν "επιβάλλεται στο χώρο" με τρόπο αρνητικό. Τρία, όσο περισσότερες μέρες περνούν, τόσο περισσότερο ευπαρουσίαστη δείχνει - σε αντίθεση με πολλές άλλες τηλεοράσεις που έχουμε συναντήσει, οι οποίες αρχικά εντυπωσιάζουν αλλά το επόμενο διάστημα δείχνουν σχεδιαστικά "φλύαρες" και τελικά μπανάλ.

Λόγος δεύτερος: ο ήχος της. Η Sony επεδίωξε να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό (και με τις τρεις τηλεοράσεις υπερυψηλής ευκρίνειας που προσφέρει) σ' αυτόν τον τομέα, ακριβώς επειδή είναι η "αχίλλειος πτέρνα" όλων των επίπεδων τηλεοράσεων από τότε που... αποφασίστηκε πως το να είναι λεπτές είναι πιο σημαντικό. Για τα ηχεία των μοντέλων 55/65 ιντσών οι Ιάπωνες έχουν αξιοποιήσει μία τεχνολογία σχεδιασμένη από τη NASA, ονόματι Magnetic Fluid - και ενώ ούτε εμείς αγαπάμε το... marketing speak, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως χάρις σε αυτήν η 65Χ9005 καταφέρνει το άλλοτε αδύνατο: να αποδώσει πάρα, πάρα πολύ καλό ήχο, που εντυπωσιάζει με τη διαύγειά του σε χαμηλή ένταση και την απουσία αλλοιώσεων σε υψηλή, χωρίς να έχει προκύψει "τίμημα" στο πάχος της ίδιας της τηλεόρασης. Είναι τόσο ανέλπιστα καλός ο ήχος που παράγεται, ώστε με τη βοήθεια του ενσωματωμένου media player της 65Χ9005 μπορεί ν΄αναπαράγει κανείς αξιοπρεπώς τα... MP3 του στο σαλόνι χωρίς να ενεργοποιήσει (για casual ακρόαση) ενισχυτή και ηχεία. Είναι αναμφίβολα ο καλύτερος "ενσωματωμένος" ήχος που έχουμε εισπράξει από οποιαδήποτε τηλεόραση, ever - και απαλλάσσει τον κάτοχο της 65Χ9005 από την αγορά μιας "ηχόμπαρας" (sound bar), στην οποία καταφεύγει μεγάλο ποσοστό των κατόχων "μεγάλων" τηλεοράσεων εδώ και χρόνια.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ