Sony 65X9005: η συσκευή

Τί διαπιστώσαμε στη... σύμβίωσή μας με την τηλεόραση 4Κ των Ιαπώνων;

Λόγος τρίτος συμπάθειας αρχικής, αγάπης για την 65Χ9005 στη συνέχεια: οι πρόσθετες λειτουργίες της. Όλοι οι κατασκευαστές έχουν σιγά-σιγά προσθέσει πολλά extras στις τηλεοράσεις τους πια, όμως η συγκεκριμένη υπερυψηλής ευκρίνειας της Sony είναι αληθινά... πάνοπλη. Και τον προαναφερθέντα ικανότατο media player ενσωματώνει (ούτε σε "βαριά" αρχεία video ποιότητας Blu-ray δεν... πτοήθηκε), και πληρέστατη ενσύρματη ή ασύρματη διασύνδεση με το Internet (ταχύτατη επίσης) και την περίφημη λειτουργία απευθείας σύνδεσης της 65Χ9005 με smartphones για προβολή περιεχομένου από αυτά. Οι κάτοχοι των smartphones της ίδιας της Sony μπορούν να έχουν αυτή τη δυνατότητα κυριολεκτικά σε μερικά δευτερόλεπτα, αφού το μικρότερο εκ των δύο χειριστηρίων της συγκεκριμένης Bravia "ζευγαρώνει" με αυτά απλώς... ακουμπώντας τα (μέσω διασύνδεσης NFC δηλαδή). Και με το HTC One μας, πάντως, "στείλαμε" άνετα φωτογραφίες, video και μουσική στην 65Χ9005 ασύρματα, αλλά το κάναμε μέσω διασύνδεσης DLNA και του ίδιου του Android. Ελπίζουμε με κάποια αναβάθμιση λογισμικού να εμπλουτιστεί η γκάμα των συσκευών που η εν λόγω Bravia αναγνωρίζει μέσω NFC.

Ο τέταρτος λόγος σχετίζεται άμεσα με τους παραπάνω και αφορά στην ευχρηστία της 65Χ9005 σε καθημερινές συνθήκες και στις συνήθεις "αποστολές" που αναλαμβάνει μία τηλεόραση που χρησιμοποιείται ποικιλοτρόπως. Ως νέο μοντέλο, το συγκεκριμένο φυσικά αξιοποιεί το ανασχεδιασμένο γραφικό μενού επιλογών που πρωτοσυναντήσαμε στη σειρά υψηλής ευκρίνειας W9 της Sony. Είναι όμως προσαρμοσμένο στα πολλαπλάσια pixel της σειράς Χ9, παραμένοντας σαφές στη δομή και γρήγορο στην πλοήγηση. Το μόνο τμήμα του νέου γραφικού περιβάλλοντος όπου παρατηρούνται καθυστερήσεις είναι αυτό των δημοφιλών Δικτυακών υπηρεσιών: για να είμαστε ειλικρινείς, υλοποιήσεις π.χ. του YouTube και του Vimeo ή του Flickr και του Picassa έχουμε δει καλύτερες. Παραμένει βέβαια στη διακριτική ευχέρεια του καθενός το αν και κατά πόσο θα χρησιμοποιήσει π.χ. Facebook ή Twitter στην τηλεόρασή του, όμως περιθώριο για βελτίωση με αναβαθμίσεις λογισμικού υπάρχει κι ελπίζουμε να το δούμε να αξιοποιείται στο μέλλον.

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε για αρκετές σελίδες την... καταμέτρηση των λόγων για τους οποίους η 65Χ9005 είναι από τις τηλεοράσεις εκείνες που "δικαιώνουν" τον αγοραστή τους κάθε μέρα και περισσότερο. Κάνει πάρα πολλά πράγματα με χαρακτηριστική άνεση, είναι εύχρηστη από έναν αρχάριο "χειριστή" τέτοιας συσκευής χωρίς να στερεί στον γνώστη και απαιτητικό την πρόσβαση σε λεπτομερείς κι εξελιγμένες ρυθμίσεις, είναι "έξυπνη" στο μέτρο που την... θέλει κανείς να είναι: αναλαμβάνει μεν... "πρωτοβουλίες", αλλά τα πάντα μπορούν ν' απενεργοποιηθούν. Είναι, δε, από τις ομορφότερες τηλεοράσεις έχουμε δει ποτέ "στημένες" σε σαλόνι (και έχουμε δει πάρα πολλές), από τις καλύτερα εξοπλισμένες της αγοράς (με κόστος περί τα €5500 είναι σημαντικότατος παράγοντας αυτός) και από τις συνολικά πληρέστερες προτάσεις του είδους αυτή τη στιγμή, ανεξαρτήτως κατηγορίας και τιμής. Ο κύριος λόγος για τον οποίο θα ήθελε ωστόσο να την αποκτήσει κανείς, είναι άλλος: αναφερόμαστε στην ποιότητα εικόνας της σε διαφόρων ειδών περιεχόμενο... και σε αυτό ακριβώς θα εστιάσουμε τις επόμενες ημέρες!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ