Προβολείς Sony 2014: τα... επιμέρους

Ερωτήσεις δικές μας, απαντήσεις από τον υπεύθυνο της Sony Ευρώπης για τους προβολείς της

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που έκανε η Sony για τους νέους της προβολείς στο Sony Center της Γλυφάδας, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Thomas Issa, τον άνθρωπο που έχει υπό την επίβλεψή του την κατηγορία των προβολέων της εταιρείας για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Μετά την παρουσίαση, απάντησε σε μια σειρά από ερωτήσεις μας σχετικές όχι μόνο με τους προβολείς της Sony, αλλά και την στρατηγική της εταιρείας στον τομέα της υπερυψηλής ευκρίνειας γενικότερα.

Aθηνόραμα Digital: Αναφέρατε στην παρουσίασή σας ότι οι κάτοχοι του VW1000ES θα είναι σε θέση να αναβαθμίσουν τον προβολέα τους σε "VW1100ES", συμπεριλαμβανομένων και των θυρών HDMI έκδοσης 2.0. Αυτό θα γίνει με αναβάθμιση λογισμικού όπως π.χ. στις τηλεοράσεις Χ9005 ή με αντικατάσταση υποσυστημάτων στο εσωτερικό του VW1000ES, όπως είχε γίνει στα αρχικά μοντέλα των τηλεοράσεων X900 πέρυσι;
Thomas Issa: Θα γίνει με αντικατάσταση υποσυστημάτων. Η Sony παραλαμβάνει τον προβολέα, τον αποστέλλει στο κατάλληλο κέντρο αναβαθμίσεών της, εγκαθιστά εκεί το υποσύστημα που χρειάζεται την αλλαγή και επιστρέφει τον προβολέα στον πελάτη. Με αυτόν τον τρόπο δεν χάνεται η εγγύηση του προϊόντος και οι άνθρωποι που επένδυσαν πρώτοι στην εικόνα 4Κ με τη Sony δεν "μένουν πίσω στις εξελίξεις" όσον αφορά την προβολή υλικού υπερυψηλής ευκρίνειας.

AD: Ο VW500ES είναι νέος μεν προβολέας για την ευρωπαϊκή αγορά, αλλά στις ΗΠΑ υπήρξε διαθέσιμος για αρκετούς μήνες. Για την εκεί αγορά έχει ανακοινωθεί πλέον ο VW600ES. Πρόκειται για ανανεωμένο μοντέλο και... εμείς μείναμε στο προηγούμενο ή είναι απλώς θέμα ονοματολογίας;
TI: Όχι, η Ευρώπη συνεχίζει να είναι πολύ σημαντική αγορά για το τμήμα προβολέων της Sony και δεν θα διαθέταμε προϊόν σε αυτήν που υπολείπεται αντίστοιχων της αμερικανικής αγοράς. Ο ευρωπαϊκός VW500ES είναι πανομοιότυπος στα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες με τον αμερικανικό VW600ES. Με τις παρούσες ισοτιμίες, μάλιστα, ο ευρωπαϊκός είναι κατά τι περισσότερο προσιτός στον καταναλωτή - σε τιμές αγοράς πάντα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ